zoocchini oefenbroekjes

Zoocchini oefenbroekjes review

Mama & Kinderen By jun 17, 2020 No Comments
Emma vindt het zindelijk worden steeds interessanter. Daar ben ik natuurlijk erg blij mee! Ze geeft steeds vaker aan dat ze naar de toilet moet. Soms komt er gewoon niets, maar steeds vaker wel. Nu is natuurlijk het plan om haar ook echt zindelijk te krijgen. Met de Zoocchini oefenbroekjes hebben we een extra handje om ons daar mee te helpen!

Kleine Giraf

Deze toffe oefenbroekjes kregen we toegestuurd van de fijne webshop ‘Kleine Giraf’. Eerder mochten we daar al ontzettend leuke items van Sophie de Giraf van ontvangen, maar er zijn natuurlijk nog veel meer leuke merken en items te verkrijgen! Waaronder dus de oefenbroekjes van Zoocchini om je kindje te helpen bij het zindelijk worden.

Waarom oefenbroekjes gebruiken bij het zindelijk worden?

Als eerst moet je weten dat oefenbroekjes totaal iets anders zijn dan de luierbroekjes die je waarschijnlijk wel kent. Je kunt ze vergelijken met onderbroekjes. De trainingsbroekjes van Zoocchini hebben een dikke laag van dubbelzijdig badstof tussen de lagen van katoen. Deze absorptielagen die tevens helemaal ontzichtbaar zijn, zorgen ervoor dat de kleine ongelukjes worden opgenomen. De oefenbroekjes hebben echter geen waterdichte laag om een hele plas op te vangen. Gaat je kindje een echte grote plas doen, dan houdt het oefenbroekje het niet droog.

De oefenbroekjes van Zoocchini zijn dus eigenlijk een ideale oplossing om te oefenen. Ze zijn absoluut geen vervanging voor een luier, maar zeker prettig om de eerste stap te zetten naar zindelijkheid. Het scheelt je in de eerste dagen zeker een aantal keer het verschonen van een broek of onderbroek. Een kind is natuurlijk niet zindelijk door één keer in je vingers te knippen. Het vergt doorzettingsvermogen en geduld. Zowel van jouw als ouder als je kindje.

oefenbroekjes zoocchini

Lees ook onze review over de badcape van Zoocchini

Zoocchini oefenbroekjes in toffe printjes en fijne kleurtjes

Zoocchini heeft niet maar één soort oefenbroekje. Nou ja, de oefenbroekjes zijn natuurlijk hetzelfde soort, maar de kleurtjes en printjes verschillen! Voor zowel meiden als jongens zijn er toffe oefenbroekjes van Zoocchini. Zo is er voor ieder wat wils en geloof me, voor een peuter of kleuter zijn deze kleuren en printjes helemaal je van het!

Er zijn verschillende sets te koop met drie oefenbroekjes. Emma kreeg de Zoocchini oefenbroekjes girl Fairy Tales en was heel blij met haar nieuwe ‘onderbroekjes’. Zelf vond ik de Zoocchini oefenbroekjes girl Woodland Princesses ontzettend tof! Helaas was ik niet enige, ze waren zo immens populair dat de levertijd op dat moment erg lang was. Een aantal weken. Mocht je ze nu willen bestellen, heb je ze weer binnen 1 tot 2 dagen in huis. 
Bron: kleinegiraf.nl

 

Bron: kleinegiraf.nl

 

Hoe vallen de Zoocchini oefenbroekjes?

Je hebt de keuze uit twee verschillende maten. Er is een maat van 2-3 jaar en een maat van 3-4 jaar. Emma wordt is september 3 jaar, dus ik twijfelde wel een beetje. Na wat research las ik dat de broekjes groot vallen. Ik ging dus voor de broekjes van 2-3 jaar om voor safe te gaan en ze passen perfect!

Helpen de Zoocchini oefenbroekjes bij het zindelijk worden?

Als eerst denk ik dat het heel belangrijk is dat je zelf bevat dat je echt aandacht en tijd moet steken in het zindelijk worden. De oefenbroekjes zijn daar een fijn hulpmiddel bij omdat ze je kindje en jouw net wat meer zekerheid geven om de toilet droog te bereiken. Je kindje krijgt er meer zelfvertrouwen door en ze zijn gewoon heel erg tof. Emma draagt ze dan ook ontzettend graag! Zelfs een stuk liever dan een normale onderbroek!

Zoals gezegd; ze zijn een fijn hulpmiddel, maar verwacht niet dat ze er echt voor zorgen dat je kind zindelijk wordt. Daar moet je zelf ook tijd en energie in steken. Het is een fantastisch broekje, maar verricht natuurlijk geen wonderen. En om je dan nog een laatste tip mee te geven: wil gebruik gaan maken van de oefenbroekjes, wat ik snap, bestel dan 2 sets! Is in verband met de was wel net even wat handiger. Ik wil er zelf ook graag wat bij hebben voor Emma.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.