kinderkamer

Zo richt jij de kinderkamer van je kind in!

Huis & Tuin By jun 01, 2019 No Comments

Doordat we alle ballen in de lucht willen blijven houden schiet het interieur er wel eens bij in. Jammer eigenlijk, want we willen allemaal thuiskomen in een fijn huis. Veel kinderen kunnen best druk zijn, daar is overigens niets mis mee. Maar dan is het wel belangrijk dat je ook rust in het leven van je kind brengt. Meer rust begint bij de kinderkamer. De kinderkamer is namelijk de plek om uit te rusten na een lange dag waarin ze naar school zijn geweest, hebben gespeeld en veel indrukken hebben opgedaan. Met deze handige tips kun jij aan de slag om een fijne kinderkamer voor je kind in te richten.

Begin met een goede voorbereiding

Niets zo zonde om allerlei dingen aan te schaffen en uiteindelijk te denken; dit is het toch net niet. Mensen gaan vaak zonder voorbereiding naar de winkel en doen impuls aankopen. Dit is toch zonde van het geld?

Je doet er goed aan om een soort van moodboard te maken. Dit kun je bijvoorbeeld op Pinterest doen. Hoe groot is de kamer? Ga je voor de nieuwste trends op gebied van de kinderkamer of houd je het graag zo neutraal mogelijk? Vergeet je niet gordijnen op maat te laten maken of ga je liever voor een rolgordijn?

Wanneer je klaar bent met het moadboard voor de kinderkamer ga je bekijken welke spullen nog passen bij de stijl van de toekomstige kinderkamer. Erg belangrijk is dat je hierbij rekening houdt met de kleuren en vormen die je op de kamer wilt hebben en deze vergelijkt met de meubels op de slaapkamer.

Vervolgens ga je een lijst maken met de spullen die je wilt halen. Erg belangrijk is dat je de stijl van de kamer in je achterhoofd houdt, maar de praktische invulling is zeker niet minder belangrijk. Je wilt dat je kind goed slaapt, dus rolgordijnen zijn een absolute must! Moet er een bureau komen? Is er genoeg ruimte om te spelen en is er genoeg plek om het speelgoed op te bergen?

Laat natuurlijk licht binnen in de kinderkamer

Licht is erg belangrijk op de kamer van je kind. Veel kinderen slapen met een nachtlampje, maar dit is niet het soort licht dat ik bedoel. Ik heb het namelijk over natuurlijk licht. Natuurlijk licht geeft de kinderkamer een rustgevende look. Wanneer je een mooie grote spiegel in de kamer van je kind plaatst zal het licht ook weerkaatsen en de kinderkamer groter en meer helder laten lijken.

Een mooi groot raam vinden veel kinderen dan ook erg prettig. Hier moet je dan wel weer de juiste raamdecoratie bij hebben. Rolgordijnen zijn zeker geen overbodige luxe, maar veel kinderen vinden kindergordijnen ook helemaal te gek. Onze kinderen zijn in ieder geval erg gek op hun kindergordijnen. Ze maken de kamer net even af, en stiekem vinden ze het ook erg leuk om overdag de gordijnen dicht te doen en te gaan ‘spoken’ en dansen op hun kamers.

Omdat wij erg grote ramen op de kinderkamers hebben lieten we de gordijnen op maat maken. Persoonlijk vind ik het ook net iets mooier en strakker staan en om de prijs hoef je het tegenwoordig niet meer te laten.

De vloer van de kinderkamer

Er zijn verschillende soorten bekleding waar je uit kunt kiezen wanneer je de kinderkamer gaat inrichten. Ga je voor laminaat, vloerbedekking of vinyl? Aan alle keuzes zitten voor én nadelen. Zo dempt vloerbedekking het geluid vaak beter dan laminaat, maar wanneer je kind ziek is en op de vloer spuugt is laminaat of vinyl weer praktischer. Iets om over na te denken dus.

kinderkamer

Bron: unsplash

Kinderen spelen graag op de vloer, dan is het fijn om toch een wat zachtere ondergrond te hebben. Op een vloer van vinyl of laminaat kun je dan ook prima een mooi vloerkleed kwijt. Kinderen vinden het vaak fantastisch en ze zijn te verkrijgen in verschillende soorten en maten met verschillende printen. Het kan zelfs de eyecatcher van de kinderkamer worden. Er zitten genoeg voordelen aan vloerkleed op de kinderkamer.

Groen in de kinderkamer

Je zult weten dat je met bloemen en planten je interieur een gezellig en tevens rustgevende sfeer kunt geven. Zo is dat ook bij de kinderkamer. Planten staan niet alleen gezellig, ze zorgen ook voor een betere luchtkwaliteit in de kamer. Ook helpen planten je bij de concentratie en hebben ze een rustgevend effect. Wie wil dit nu niet? Wel doe je er goed aan om van te voren even te checken of de planten die je wilt kopen niet giftig zijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje en gevaarlijke situaties met kamerplanten die giftig zijn wil je natuurlijk graag voorkomen.

kinderkamer

De kinderkamer opgeruimd houden

Waar gespeeld wordt ligt nu eenmaal speelgoed. Bijna ieder kind speelt vroeg of laat graag op zijn of haar kamer. Losliggend speelgoed is niet te voorkomen wanneer er gespeeld wordt, maar het moet natuurlijk ook goed opgeruimd kunnen worden. Losliggend speelgoed verstoord namelijk de rust en kan ook nog eens gevaarlijk zijn omdat de kinderen zich er aan kunnen bezeren.

Je doet er dan ook goed aan om leuke speelgoedkisten aan te schaffen zodat het opruimen ook een klein feestje kan worden. Stevige opbergdozen of een mooie kast zijn zeker ook een optie om de kinderkamer rommelvrij te kunnen houden. Wanneer je een inbouwkast op de kinderkamer hebt is dat natuurlijk helemaal handig.

Leer je kind dan ook dat na het spelen er ook moet worden opgeruimd. Zo zal je kind leren om de kamer netjes te houden. Je kind zal waarschijnlijk ook minder rommel maken omdat hij weet dat hij het zelf weer zal moeten opruimen. 2 vliegen in 1 klap 😉 .

Succes met het inrichten van de kinderkamer!

Kinderkamer inrichten

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.