Je mag op kraamvisite komen, super leuk. Je mag de trotse ouders feliciteren en de kleine baby komen bewonderen. Natuurlijk neem je dan ook wat mee. Maar wat neem je dan mee aan kraamcadeau’s? Hier lees je de do’s en dont’s.
Kraamcadeau’s meenemen
Kraamcadeau’s horen er natuurlijk wel een beetje bij, helaas belanden veel kraamcadeau’s ergens waar het niet helemaal bedoelt was. Soms verdwijnen ze in een kast of la, terwijl dat natuurlijk niet helemaal de bedoeling van de gever was. Met een kraammand zit je altijd goed! Maar we hebben nog meer tips voor je:
Do: Tegoedbonnen
Tegoedbonnen zijn altijd goed als kraamcadeau. Misschien denk jij dat het dan is alsof je er geen moeite voor doet, maar bij veel ouders staat dit toch echt in de top 3 qua kraamcadeau’s. Denk aan de bonnen van de Hema, Babypark en bijvoorbeeld Bol.com.
Don’t: Knuffels
Knuffels zijn DE kraamcadeau’s die dus in die kast of lade terecht komen. Vaak krijgt de baby erg veel knuffels, toch gaat vaak de voorkeur uit van een kindje naar 1 specifieke knuffel.
Do: Hydrofiel
Go Hydrofiel. Wat? Dat maakt niet zoveel uit. De doeken zijn natuurlijk super handig en je kunt er geen genoeg van hebben. De washandjes zijn ook ideaal, en wat dacht je van een grote xxl hydrofiele doek?!
Do: Praktische kraamcadeau’s
Praktisch is ( bijna ) altijd goed! Denk hierbij aan bijvoorbeeld een leuke luiertaart. Je zou het eventueel zelf kunnen maken. Tip: Kies voor luiers maat 3 of 4. Het duurt 3 a 4 maand voor ze passen, maar de kleine maatjes hebben de ouders toch al ingeslagen en voorlopig waarschijnlijk genoeg. Met deze wat grote luiers is het resultaat mooier. Je zou de taart eventueel kunnen versieren met verzorgingsproducten. Een fles shampoo of olie voor baby’s als kers op de taart. Of doe er leuke sokjes bij. Ook zou je voor een leuk verzorgingspakketje kunnen gaan of een speentje er bij in, maar niet alle baby’s hebben behoefte aan een speen. Ook weer een overweging.. Een bijtring van Sofie de Giraf is wel weer erg leuk!
Ook zeker een leuke tip: de Babyfloat! Lees hier hoe en wat.
Don’t: Opvoedkundige boeken
Natuurlijk is dit niet vervelend bedoelt van de gever, maar je kunt hiermee finaal de plank mis slaan. De meeste nieuwbakken ouders zullen dit soort kraamcadeau’s niet echt waarderen.
Do: Voorleesboekjes
Prenten of voorleesboekjes zijn altijd goed. Veel ouders beginnen al vroeg met voorlezen, dit is goed voor de ontwikkeling en spraakontwikkeling van een kind. Tevens zijn kijk en voel boekjes erg leuk voor de allerkleinsten.
Do: Een cadeau voor de ouders
Je kunt natuurlijk ook gaan voor kraamcadeau’s voor de ouders. Een heerlijk verwen pakket bijvoorbeeld. Of trakteer de ouders op een lunch of diner. En je kan natuurlijk voorstellen dat jij dan oppast. 😉
Do and don’t: Kleertjes
Kleertjes zijn erg leuk om te geven, maar ook om te krijgen. Let wel op de smaak van de ouders. Zijn de ouders wat ‘stoerder’ dan zullen ze hun dochtertje waarschijnlijk niet als een roze zuurstok aankleden. Ook koop je kleertjes vanaf maat 62/68 en let je op het seizoen. Rompertjes zijn dan vaak wel weer goed! Is de baby te vroeg geboren en echt heel klein, dan maak je de ouders waarschijnlijk wel blij met maatje 44, want dat zal hoogstwaarschijnlijk niet ingecalculeerd zijn.
De favoriete kraamcadeau’s die ik kreeg:
- Cadeaubonnen.
- Kleertjes
- Sofie de Giraf bijtring
Wat vind jij het meest fantastische kraamcadeau? En wat zijn de kraamcadeau’s die jij verschrikkelijk vind?
Kraamkost, daar word je echt gelukkig van!
Verschrikkelijk vind ik kleding, knuffels, houten blokken hematrein, of een pakket zwitsal.
Een beetje ouder van deze tijd gebruikt wasbare luiers, natuurlijke verzorgingsproducten en natuurlijk speelgoed. Dus zet een foodtrain op en laat elke dag iemand een lekkere maaltijd afleveren, want daar worden ouders dolgelukkig van!