voordelige stedentrip

Zo kies ik mijn voordelige stedentrip

Vakantie & Uitjes By okt 02, 2018 No Comments

Voor iedereen die graag reist, mooie steden bezoekt en cultuur wil opsnuiven zijn stedentrips de trips die gemaakt moeten worden. Stedentrips zijn hotter dan hot en bijna iedereen heeft er wel eens één of meerdere gemaakt. Is ook niet zo gek, stedentrips worden steeds goedkoper en er zijn meer dan genoeg stedentrip aanbiedingen te vinden. Met deze 5 tips zoek jij ook een voordelige stedentrip uit!

Hier moet je op letten tijdens het boeken van een voordelige stedentrip

Veel mensen worden enthousiast wanneer ze zien dat een stedentrip voordelig is, de foto’s er goed uit zien en het verder allemaal prima lijkt. Kan ook best zo zijn, toch doe je er goed aan om toch even een aantal checks te doen voordat je op vele onvoorziene kosten uitkomt en je stedentrip toch niet zo voordelig meer is. Op de volgende dingen moet je zeker even letten:

De bestemming van de stedentrip

Populaire bestemmingen van stedentrips zijn toch snel Barcelona, Parijs & Milaan. Natuurlijk prachtige steden, maar wel net wat duurder dan bijvoorbeeld Praag (Tsjechië) of Boedapest (Hongarije).

voordelige stedentrip

Om de ‘totaalprijs’ van de stedentrip hoeft het nog niet eens te gaan, misschien zie je zelfs reizen naar Barcelona die goedkoper zijn dan reizen naar Praag. Dit zullen meestal geen grote verschillen zijn, maar toch kan het zo zijn. Het is verstandig om in je achterhoofd te houden dan het leven in Barcelona een stuk duurder is dan in Praag. Zo kunnen de kosten van je voordelige stedentrip ineens niet zo voordelig meer zijn. Wil je perse naar een bepaalde bestemming dan kun je ook naar een nabijgelegen plaats zoeken. In de voorsteden van grote steden is het allemaal toch best wat goedkoper, dit komt ook doordat ze minder toeristisch zijn.

Accommodatie

Check altijd hoe de accommodatie beoordeeld is door eerdere gasten van de accommodatie. Als je dit via Zoover doet zit je vrijwel altijd goed. Ken je stedentrips.nl al? Wat ik erg prettig aan deze website vind is dat hier automatisch de beoordeling is meegenomen bij het uitlichten van de accommodatie van de desbetreffende stedentrip. Zo voorkom je weer extra zoekwerk, pluspunt dus!

voordelige stedentrip

De plek van de accommodatie

Je hebt nu gekeken of de accommodatie goed beoordeeld is en of het je wat lijkt. Ben je tevreden? Dan is het zeker goed om even na te gaan hoe ver de accommodatie van het centrum af ligt. Het zou namelijk zonde zijn als je veel geld kwijt bent voor het reizen naar het centrum. Als je voor een citytrip gaat waar je met de auto naartoe gaat is het ook verstandig dat je even checkt of je er gratis kunt parkeren of dat er goedkope mogelijkheden tot parkeren zijn.

Buiten het vakantieseizoen boeken voor een voordelige stedentrip

Eigenlijk weet iedereen het wel, in de schoolvakanties is het boeken van reizen duurder. Dit komt voornamelijk doordat gezinnen vaak aan de schoolvakanties gebonden zijn doordat er leerplichtige kinderen in het gezin aanwezig zijn. Wil je met kinderen een citytrip maken probeer dit dan in weekenden te boeken of doe dit wanneer ze nog niet leerplichtig zijn. Hoef je geen rekening met leerplichtige kinderen te houden dan doe je er in ieder geval goed aan om in het voor of na seizoen een reisje te boeken, zo bemachtig je sneller een voordelige stedentrip.

voordelige stedentrip

Zoek op aanbiedingen

Zoek op aanbiedingen, een stedentrip in de aanbieding kan je vele euro’s schelen. Op de website die ik je zojuist ook al aangaf kun je echt gericht zoeken op aanbiedingen. Aanbiedingen zijn wat anders dan het op tijd boeken van een stedentrip, al kan op tijd boeken ook zeker voordelig uitpakken.

Waarom een stedentrip?

Stedentrips vind ik geweldig. Graag tour ik de hele stad rond naar de mooiste bezienswaardigheden en snuif een stukje cultuur op. Een stedentrip heeft iets magisch vind ik. Zelfs als je weinig of geen vakantiedagen kunt missen is een stedentrip perfect. Je kunt al een voordelige stedentrip maken met één of twee overnachtingen. Op deze manier ben je er toch even helemaal tussenuit.

Voor wie is een stedentrip?

Een stedentrip kan eigenlijk voor iedereen zijn. Voor jong en oud is er overal wel wat te vinden. Maak bijvoorbeeld een stedentrip met je partner zonder kinderen. Als ouders ben je altijd druk, druk met de kinderen, druk met werk, druk, druk, druk. Hoe fijn kan het dan zijn om even als geliefden met z’n twee weg te zijn? Een stedentrip boeken met bijvoorbeeld een vriend of vriendin is ook erg leuk. Maar een stedentrip met bijvoorbeeld je moeder voor haar verjaardag is ook een onvergetelijk cadeau!

Denk aan de punten die ik je gaf, want een stedentrip kan ook een voordelige stedentrip zijn!

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.