Een visgraat vlecht vlechten, haarmode voor meisjes

Mama & Kinderen By okt 03, 2018 No Comments

Iedere vrouw kent het waarschijnlijk wel, de visgraat vlecht. De visgraat vlecht ziet er misschien ingewikkeld en moeilijk uit, maar het valt reuze mee. Iedereen kan dit leren. Wij hebben een stappenplan en een filmpje waar je eventueel kunt bekijken hoe het moet.

Voor je begint met vlechten van de visgraat vlecht moet je hier rekening mee houden:

  • Gebruik een haarserum om te voorkomen dat het haar pluizig zal worden. Ik gebruik altijd het Biosilk silk therapy original haarserum. Dit serum maakt je haar zijde zacht en heel belangrijk, je haar zal er niet vet door worden.
  • Kam het haar goed door zodat er geen klitten in zitten.
  • Verdeel het haar in twee gelijke delen, zo zal je visgraat vlecht het mooist worden.
  • Wil je een ietwat slordige vlecht ‘kam het haar dan eerst met de handen door’.
  • Voor een fijne vlecht kies je voor dunne plukjes haar, voor een grovere kun je grovere plukjes haar gebruiken.

Stap 1

Eerst ga je het haarserum aanbrengen. Daarna ga je het haar dus in twee gelijke delen verdelen, het beste is om een scheiding te maken met een puntkam. Borstel het goed door zodat er geen klitten in zitten.

Stap 2

Nu moet je dus aan de bak. Je hebt het haar in 2 delen verdeeld, zoals je bij de staartjes zou doen. Voor het gemak noemen we dit even deel A en deel B. Pak een plukje van deel A vanuit de buitenkant en breng het bovenlangs de andere kant op naar deel B. Dit plukje haar trek je goed en strak aan en dit plukje hoort nu dus bij deel B. Dit herhaal je nu maar dan pak je een pluk van de buitenkant van deel B en dit breng je naar deel A. Deze 2 stappen blijf je herhalen tot jij vindt dat de visgraat vlecht lang genoeg geworden is.

Stap 3

Als je dus klaar bent met vlechten en je vindt dat de visgraat vlecht lang genoeg is dan moet je de vlecht vastmaken met een elastiekje. Je doet er goed aan om haarlak te gebruiken zodat de vecht goed vast blijft zitten. Voor een nonchalant effect kun je de vlecht wat uit elkaar wikken, hierdoor zal de vlecht ook wat breder worden.

Stap 4

Maak het af met accessoires! De meeste meiden vinden het heel leuk om toch nog even wat meer in het haar te hebben dan alleen een elastiekje. Deze herfst en winter komt fluweel en fluffy helemaal terug in onze garderobe. Maar ook als accessoire in het haar is dit een hele leuke keus en daar springt Zenner helemaal op in met de nieuwe Sugar Coated lijn die je hier bij Merel in het haar ziet.

 

Ook leuk om te lezen en bekijken: onze unboxing van de Party PopteeniesĀ 

 

Hieronder het filmpje, geef je wel even een duimpje omhoog? En vergeet je niet te abboneren op ons kanaal šŸ˜‰ !

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.