huisdieren
Vakantie & Uitjes

Op vakantie met een huisdier?

Veel mensen kijken al rond voor de zomervakantie. Een deel heeft al geboekt, een deel nog niet. In je vakantie wil je natuurlijk tot rust komen, genieten van de mooie omgeving, leuke dingen doen met je gezin. Is het kindvriendelijk? Neem je je huisdier mee, dan is het belangrijk dat het diervriendelijk is, of regel je een oppas voor je hond? Of misschien boek je een accommodatie waar je een huisdier bij ‘krijgt’?

Dit jaar gaan wij voor het eerst vliegen met kinderen.

Mijn ouders zijn in April 35 jaar getrouwd, ter ere daarvan gaan we samen op vakantie. Mijn ouders nemen ons allemaal mee. Mark & ik, Merel, Bram en Emma en ook mijn broertje en zijn vriendinnetje. Ik kijk er nu al zo naar uit. We speurden al snel heel internet af, mijn ouders maakten tripjes langs reisbureau’s, het strand moest niet te ver weg zijn, mooi weer, lekker warm en vooral kindvriendelijk! En uiteindelijk werd er geboekt. Het worden de Canarische Eilanden. Heerlijk!

huisdier

Toen ik nog een kind was.

Vroeger, toen ik nog een kind was ging ook ik op vakantie met mijn ouders en broertje. Heerlijk vonden we het! Het was voor mijn ouders veel geregel, maar toch zorgden ze er voor dat we op vakantie gingen. Mijn vader had een eigen zaak, dan moet je dus veel regelen. Helemaal als je op vakantie naar het buitenland gaat en niet 1,2,3 terug kan rijden. Ook moest er een oppas geregeld worden voor onze hond, Brenda. Brenda was een mooie grote en erg lieve Bouvier. 25 jaar geleden, nam je de hond ook niet erg snel mee. Mijn opa en oma hadden een boerderij dus daar ging Brenda heen als wij op vakantie gingen. Had Brenda ook een heerlijke vakantie. Ze was bij mensen die ze kende en hoefde niet naar een honden vakantie kennel.

Tegenwoordig is het heel normaal om je huisdier mee te nemen op vakantie.

Waar Brenda vroeger op vakantie ging naar de boerderij als wij op vakantie gingen, is het nu heel normaal om je huisdier mee te nemen. Steeds meer gezinnen nemen dan ook de hond mee. 2 jaar terug waren we op vakantie naar Limburg, een park waar mensen hun hond gerust mee namen. Tegenwoordig zijn er namelijk huisje te boeken waar je een huisdier mee mag nemen. Erg jammer dat wij dat vroeger eigenlijk niet gedaan hebben. Maar toen was dat eigenlijk nog helemaal niet zo normaal en waren de accommodaties daar ook niet echt naar, geloof ik. Tegenwoordig huur je een vaker een villa, een vakantiehuis en neem je het huisdier mee op vakantie, wel zo gezellig toch?

Een accommodatie met huisdier boeken.

Tegenwoordig heeft niet iedereen een huisdier meer, ouders moeten beide werken en het is zielig om een hond hele dagen alleen thuis te laten. Ik bedoel, ook een hond heeft aandacht nodig toch? Wist je dat je een accommodatie kunt boeken met huisdier? Dit kan bijvoorbeeld bij HomeToGo. Dat is toch super leuk als je geen eigen hond hebt?! Leuk voor de kinderen, want ze hebben dan toch voor een tijdje een eigen hond. En de meeste kinderen zijn er dol op. Dus waarom zou je daar niet voor gaan?

Ik geef je hier een aantal leuke tips.

In Portugal, in de regio Braga boek je een ontzettend leuk vakantiehuis. Dit vakantiehuis is tevens het huis van 2 prachtige honden. Het zijn 2 lieve labradors en houden van gezelschap. Er zit een mooi zwembad bij, een heerlijke tuin met mooie terrassen. Op het platteland kun je heerlijk wandelen met deze 2 honden. En dit huis is geschikt voor 4 personen en het kost je slechts €33 per nacht.

huisdier
Foto credits: Tripadvisor

Liever wat dichterbij?

In Engeland heb je een ”Shipping Cottage” dat werkelijk waar super mooi is. In het Engelse Cornwall kun je heerlijk wandelen, er zijn prachtige stranden in de buurt waar je zelfs kunt surfen. Bij dit vakantiehuisje zitten 2 lieve honden, maar het is ook mogelijk om je eigen hond mee te nemen! Dit huisje boek je voor t €122 per nacht.

huisdieren
Foto credits: Tripadvisor

Naar de sneeuw?

Gek op sneeuw? En ben je meer van de kou dan van de hitte? Dan kun je in Krokom in Zweden genieten van een winter wonderland. Bij dit huisje zitten namelijk sledehonden. Je hebt dus een hele kudde sledehonden tot je beschikking en kunt zo de sneeuw trotseren.

huisdier
Foto credits: Tripadvisor

Mijn kinderen zouden dit helemaal te gek vinden.

Ik vind honden echt top, alleen hebben wij een konijn. Heel lief en leuk, Nijntje loopt vrolijk achter het huis te springen. Een hond hebben wij echter niet. Ik vind namelijk dat een hond de ruimte nodig heeft. En hoewel wij echt geen mini huis hebben, is ons huis met 2 volwassenen en 3 kinderen toch echt te klein voor een hond. Een hond verdient namelijk de ruimte binnen en buiten. Ook de aandacht heb ik er niet voor. Als ik weer aan het werk ga, is de hond alleen want Mark werkt ook. Mijn kinderen zouden dit vakantie huisje dus helemaal te gek vinden, want ze zeuren weleens om een hond. Dit is dan toch een mooie oplossing?

Wat doe jij met de vakantie? Zou een vakantiehuisje met dier iets voor jullie gezin zijn?

 

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 29 jaar |

12 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.