kindvriendelijke woonkamer

Zo creëer jij een kindvriendelijke woonkamer!

Huis & Tuin By jul 12, 2018 No Comments

Wie kleine kinderen heeft, weet het al langer: een kindvriendelijke woonkamer is onontbeerlijk wil je graag nog een béétje rust kennen. Je wilt immers ook graag eens gewoon op de bank hangen zonder je kids elke minuut te hoeven entertainen en uiteraard moeten ze ook in de woonkamer kunnen spelen met een minimum aan gevaar. Om een woonkamer te creëren die zowel voor ouders als voor kinderen een veilige plek is om te ontspannen, heb ik voor jullie enkele tips verzameld om de woonkamer kindvriendelijk in te richten!

Veiligheid op 1

Je kent het wel, alles ziet er aantrekkelijk uit voor die kleine, grijpgrage handjes en helaas kennen peuters en kleuters nog maar weinig gevaar. Uiteraard kan je je dreumes met een arendsoog gadeslaan en tot vervelens toe herhalen dat vingers niet in het stopcontact thuis horen, om maar iets te zeggen. Maar je kan ook aan je eigen gemak denken. Zo zijn er heel wat praktische spullen op de markt die het risico op gevaar en kwetsuren tot een minimum herleiden: stopcontactbeveiligingen, hoekbeschermers, haardhekjes, deurstoppers en ga zo maar verder. Tip: ga even op handen en knieën door de woonkamer heen om zo alle mogelijke gevaren te spotten op ooghoogte van je dreumes.

Een kindvriendelijke bank

Een stoffen bank, mooi hoor. Het ziet er gezellig uit en geeft je woonkamer een warme uitstraling. Tot er kinderen komen. Met een koekje. Of een stift. Of een sapje. Zie je het plaatje al voor je? Een kindvriendelijke woonkamer is zeker ook een onderhoudsvriendelijke woonkamer, want opruimen en schoonmaken zal je met kinderen in huis! Hoe mooi je een stoffen bank ook vindt, een lederen bankstel is zo veel makkelijker in onderhoud en zal ook heel wat langer meegaan dan een stoffen exemplaar. Een gewaarschuwd man…

Creëer een speelhoek voor een kindvriendelijke woonkamer

Een ontplofte woonkamer, met 3 kinderen in huis weet ik maar al te goed hoe dat eruitziet… Zelfs als je denkt dat alles is opgeruimd ’s avonds, kan je er vanop aan dat je op een venijnig stukje Lego stapt! Mijn oplossing? Een speelhoekje in de woonkamer waar de kinderen naar hartenlust mogen spelen, zolang de rest van de woonkamer maar van speelgoed gevrijwaard blijft! Mama en papa blij en kinderen blij, wat wil je nog meer? Maak hier vooral gebruik van leuke kleurtjes om het hoekje aantrekkelijk te maken. Misschien een leuk idee om deze samen met je kinderen uit te kiezen?

Klaar met spelen? Eerst opruimen!

Een kindvriendelijke woonkamer blijft in de eerste plaats nog altijd een woonkamer. We brengen er samen zo veel tijd door en het is dan ook de bedoeling dat deze ruimte een rustpunt vormt na een drukke dag. Opruimen is dus de boodschap! Leer je dreumes al zo vroeg mogelijk dat het na het spelen altijd moet opruimen. Hiervoor kan je een leuk opbergmeubel op kinderhoogte uitkiezen waarop bijvoorbeeld zijn favoriete tekenfilmheld staat afgebeeld, maar ook een vakkenkast met mandjes doet prima dienst als opbergmeubel. In de webshop van meubelwinkel Emob vind je heel wat opbergmeubelen die specifiek op kinderen zijn gericht, maar ook meer neutrale kastjes die zich perfect integreren in je interieur. Ze bieden een heel gevarieerd en verrassend aanbod, zeker de moeite waard om te ontdekken!

Hoe houd jij jouw woonkamer kindvriendelijk? Deel gerust jouw tips!

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.