natuurspeeltuin

Heerlijk spelen in de natuur, ga eens naar de natuurspeeltuin!

Mama & Kinderen By jul 11, 2018 1 Comment

Ik heb een leuke speeltip voor je, eigenlijk is het leuk voor kinderen jong en oud. Buiten spelen dat vinden de meeste kinderen heerlijk, tenminste de kinderen die ik ken wel. Spelen met zand, water en klimmen en klauteren is natuurlijk helemaal leuk. Bij ons in Wierden is een heuse natuurspeeltuin en dat is een hit voor kleine en grote kinderen. Zit er een natuurspeeltuin bij jullie in de buurt?

Geen normale speeltuin

Vorig jaar is deze natuurspeeltuin in Wierden geopend. Dit stukje bos is net even anders, het is geen speeltuin, maar ook geen normaal bos. Het is een natuurspeeltuin. Deze natuurspeeltuin bevindt zich aan de rand van een woonwijk, maar je waant je midden in de bossen. Er staan veel verschillende soorten speeltoestellen, ze zijn alleen net even anders. Bij deze speeltoestellen is gebruik gemaakt van de natuur. De vormgeving van dit speelbos is mede mogelijk gemaakt door de kinderen van de Sjaloomschool in Wierden. De kinderen dachten mee over wat er zou moeten komen te staan.

De Klimkuil, een geweldige natuurspeeltuin

Het speelbos of natuurspeeltuin heeft de naam de Klimkuil gekregen. Hierbij wordt verwezen naar de grote kuil die zich bevindt in de natuurspeeltuin. Boven deze grote kuil hangt een kabelbaan waar de kinderen mee over de kuil kunnen sjezen. En ouders natuurlijk ook šŸ˜‰natuurspeeltuin

Ook wordt het regenwater opgevangen in deze kuil, en mocht het water te hoog komen te staan dan kan het ook zo weer weglopen.

Zand, water en de natuur

Op de paden in deze natuurspeeltuin liggen overal houtsnippers, als je deze paden volgt kom je uit bij de volgende speeltoestellen. Er is een kabelbaan boven de Klimkuil, maar ook is er een soort van rotswand in de klimkuil gemaakt waar de kinderen tegen kunnen opklimmen.

De speeltoestellen zijn gemaakt van hout en boomstammen. Ook kunnen de kinderen zelf water pompen waardoor ze zelf stromend water kunnen maken. Ook is er overal zand te vinden en ook spelen in de modder is een optie.

Ook zijn er genoeg plekjes om even lekker te gaan zitten of gezellig te picknicken. Ik vind dit dan ook echt een aanrader om naartoe te gaan. Speeltuinen zijn natuurlijk altijd leuk, maar gecombineerd met een bos is wel helemaal te gek. Onze kinderen vermaken zich hier altijd prima. Daarnaast is buitenspelen in de natuur ook nog eens ontzettend gezond!

Budget uitje

Dit is echt een budget uitje. De natuurspeeltuin ”De Klimkuil” is te vinden aan deĀ Dokter G.H. Beensweg, 7642 NKĀ  te Wierden. Je kunt er gratis parkeren en het kost je niets want er is vrije toegang en dus betaal je geen entree. Ook leuk om bijvoorbeeld in de zomervakantie naar toe te gaan! Woon je niet in de buurt? Plak er dan een tochtje naar Het Lageveld aan vast! Daarna is het ook nog erg leuk om met de kinderen een ijsje te gaan etenĀ  bij Bonvanie.

 

Zijn jullie weleens bij een natuurspeeltuin geweest?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

  1. Linda Meester schreef:

    Jazeker in speelbos ’t Laer bij de Schaapskooi op de grens van Hilversum, Eenmes, Baarn en Laren

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.