Wobbly Worm

Wobbly Worm, is het echt zo’n leuk spel?

Mama & Kinderen By nov 23, 2018 1 Comment

Je hebt het vast en zeker al voorbij zien komen op de reclame, het spel Wobbly Worm van Spin Master. Gisteren hielden wij een spelletjesdag en hebben het spel uitvoerig getest. Is het echt zo’n leuk spel?

Wobbly Worm, wat is het?Wobbly Worm

Wobbly Worm is een spel dat is uitgebracht door Spinmaster. Het is geen bordspel, maar een spel waar beweging bij vereist is. Ook wel eens leuk! Het pakket bestaat uit verschillende onderdelen waarmee je de Wobbly Worm in elkaar kunt zetten. De Worm is in 3 hoogtes te verstellen, dus er zijn ook verschillende moeilijkheidsgraden. Daarbij komt ook dat er 3 verschillende maten ringen zijn die je om de Wobbly Worm moet gooien. Spannend!!!

 

Hoe werkt Wobbly Worm?

Wobbly Worm kan gespeeld worden met meerdere spelers, maar alleen een potje Wobbly Worm doen kan ook prima. Iedere speler krijgt 3 ringen die je om de worm moet gooien. De worm zit vast in de appel, de appel heeft een aan/uit knop en wanneer je deze indrukt om aan te zetten begint de appel te bewegen. De worm wiebelt dan heen en weer alle kanten op. De bedoeling is dat je de ringen zo snel mogelijk om de worm gooit. Degene die als eerst alle 3 zijn ringen om de worm gooit wint!

Is het echt zo leuk als het lijkt?

Vaak lijken dingen leuker dan dat ze zijn. Toch?! Dit spel hadden we al een aantal keer voorbij zien komen op de reclame en het ziet er inderdaad op de reclame super leuk uit. Zouden we je dit als Sinterklaascadeau of kerstcadeau tippen? Dan wil ik natuurlijk wel dat het getest zou worden om je onze eerlijke ervaring mee te geven.

Wobbly Worm

Wobbly WormBram en Merel konden eigenlijk niet wachten om te beginnen. Goed teken! Na school hebben ze de Wobbly Worm zelf in elkaar gezet. Dit geen erg makkelijk en ze hadden geen hulp nodig. Pluspuntjes dus. Toen kon het spel natuurlijk beginnen. De worm moest op de moeilijkste hoogte gezet worden, want dat konden ze wel vonden ze.

Ieder hadden ze dus 3 ringen en het spel werd aangezet. De appel begon te bewegen en de worm wiebelde alle kanten op. Hij begint niet heel snel, maar daar komt zeker verandering in zodat het steeds lastiger zal worden om de ringen om de Wobbly Worm te gooien. Het is echt, oprecht, een heel erg leuk spel. Ze hebben er zeker een uur mee gespeeld en hielden bij wie er won. Dit ging behoorlijk gelijk op. Gelukkig, anders kregen ze hier weer ruzie om haha! Toen Merel een ander spelletje wou spelen, was Bram het liefste alleen doorgegaan. Dit heeft hij later ook gedaan, hij heeft zich er nog een hele tijd alleen mee vermaakt. Ook vanmorgen heeft hij er nog een tijd mee gespeeld toen Merel naar school moest. Kindjes kunnen dit spel dus ook prima alleen doen!

Koop bij bol.com

 

Tip:

Oke, ik en mijn kindjes zijn dus best wel fan van dit spel. Maar heb ik ook nog even een tip voor je! Dit spel is ook erg leuk om buiten te spelen. De worm doet zijn werk zolang het maar onder een vlakke, harde ondergrond staat. Wanneer je dit spel buiten doet heb je meer ruimte en kan je de worm steeds wat verder wegzetten! Gegarandeerd voor lang speelplezier met de Wobbly worm!

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.