5 tips voor een budgetproof krokusvakantie met je dochter.

Besparen & Budget, Mama & Kinderen By feb 15, 2018 2 Comments

Onze kinderen hebben een aantal keer per jaar vakantie. In Nederland komt de krokusvakantie er weer aan, in Belgie is het as we speak krokusvakantie en op een aantal plekken in Nederland ook. Dit in verband met carnaval. In de vakantie is het altijd leuk om wat te doen met je kinderen. Even quality time met je dochter bijvoorbeeld. Wij geven je 5 activiteiten voor een budgetproof krokusvakantie met je dochter.

Een budgetproof krokusvakantie?

Ja! Een budgetproof krokusvakantie, het kan echt! Niet alles hoeft altijd (veel) geld te kosten. De meeste dingen die je nodig zult hebben heb je waarschijnlijk al in huis. En mocht je voor een bepaalde activiteit toch geld kwijt zijn, dan is dit echt geen dikke vetpot. Je kunt dus zeker leuke activiteiten doen en een budgetproof krokusvakantie met je dochter hebben.

Tip 1

Organiseer een tutmiddag of beautymiddag, het is maar hoe je het noemen wilt. Maak bijvoorbeeld jullie eigen gezichtsmaskertjes met huis-tuin-en-keuken ingredieten. Google staat er vol mee. Niet helemaal jullie ding? Maak elkaar dan op, gegarandeerd zal er gelachen worden. Lak jullie nagels en doe elkaars haar. Gegarandeerd dat dit een leuke middag is. Dit is zelfs leuk voor de kleine meisjes, vast en zeker is er kinder make-up in huis.

budgetproof krokusvakantie

Tip 2

Ga knutselen. Moeders met dochters hebben ongetwijfeld knutselspullen in huis. Gebruik lege toiletrolletjes en maak er een mooi kunstwerk van. Ga schilderen, maak een portret van elkaar. Maak van een lege pot een kaarsenhouder. Doe er een waxine lichtje in en je hebt s’avonds een beetje extra gezelligheid. Ook is het erg leuk om een simpel houten fotolijstje van bijvoorbeeld de Action te kopen en te pimpen.

Tip 3

Houd een fotoshoot voor je dochter en eventueel haar vriendinnetjes. Ga hiervoor gezellig met de dame(s) het bos in. Je hebt meteen een mooie achtergrond. Het is gezond om de frisse lucht in te gaan en kinderen vinden het bos meestal fantastisch. Als het niet te koud is kun je eventueel nog een kleine picknick tussendoor houden. Eenmaal thuis print je de foto’s uit op fotopapier en je kunt je fotolijstje van hierboven meteen vullen.

Tip 4

Houd een spelletjes middag. De meeste kinderen zijn gek op spelletjes. Welke leeftijd je dochter ook heeft, een spelletje is (meestal) erg leuk maar ook zeer leerzaam, HIER lees je waarom. Maak het gezellig met wat lekkers er bij.

spelletjes spelen

Tip 5

Eigenlijk wordt iedereen blij van lieve dieren en het knuffelen met lieve dieren. Waarschijnlijk knuffel je regelmatig met je eigen huisdier, maar hoe leuk is het om een ander dier ook wat aandacht te geven. Dit kan bijvoorbeeld op een (kinder)boerderij. Een kijkje nemen bij de eendjes, misschien zijn er al lammetjes? De lente is in aantocht dus de jonge diertjes ook. Is toch super schattig?

budgetproof krokusvakantie

 

Dit waren de tips van Meer met Mama voor een budgetproof krokusvakantie met je dochter(s). Voor elke leeftijd zit er wel wat leuks tussen.

Ga jij nog iets leuks doen in de krokusvakantie met je dochter(s)? En is dat (zo goed als) gratis of niet?

 

Volgende week komt er ook een artikel met leuke tips voor een budgetproof krokusvakantie met je zoon online. Houd de site dus goed in de gaten!

Liefs,

Maddy

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

2 Comments

  1. Kim schreef:

    Bij ons zit de vakantie er alweer op! Wij hebben heerlijk genoten van de carnavalsoptochten in de stad (ook budgetproof hahah).

    1. Maddy schreef:

      Dat is zeker budgetproof maar ook o zo leuk!!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.