eigen telefoon

Wanneer krijgt jouw kind zijn eigen telefoon?

Mama & Kinderen, Tieners By mei 16, 2018 No Comments

De leeftijd waarop kinderen de eerste eigen telefoon krijgen wordt steeds lager. Al op de basisschool zijn er kinderen die een eigen telefoon hebben. Er is altijd een eerste kind in de klas die een telefoon krijgt. Zodra dit gebeurt zal ook de rest uit de klas willen volgen. Mijn kinderen zitten in groep 1 en hoewel ze mijn telefoon reuze interessant vinden mogen ze daar geen gebruik van maken. Ook krijgen ze zeker de eerste jaren nog geen eigen telefoon. Maar welke leeftijd is dan wel geschikt? En ga je dan voor een abonnement of sim-only?

Toen ik mijn eerste eigen telefoon kreeg

Dat is dus een heel aantal jaar geleden. Ik kreeg een Motorola. Dit omdat ik was aangenomen op de middelbare school met een mooie CITO score. Ik was toen 12 jaar oud. Dit was meer zodat ik kon bellen als er onderweg iets zou gebeuren. Maar ondertussen ging mijn beltegoed best snel op. 1x per maand kreeg ik een beltegoed opwaardeerkaart. Was die op, mocht ik die aanvullen met mijn zuurverdiende geld van mijn weekbladen wijkje.

Jeugdsentiment

Natuurlijk leven we niet meer in 2001. Jeetje, 2001!! Ja dat is dus echt wel een tijd geleden… Zo’n 17 jaar om precies te zijn. Ik herinner het me nog als de dag van gisteren hoor, want wat was ik trots. Mijn toen super hippe Motorola, nu noemen we het een koelkast. Er zaten knopjes op die je moest indrukken, een beeldscherm zonder kleur en het spelletje Snake geloof ik. Dat is iets waar je nu niet meer mee hoeft aan te komen. De telefoons van tegenwoordig zijn bijna allemaal met touchscreen.

Ook zijn ze veel platter en hebben geen antenne die je moet uitschuiven. Na de Motorola kocht ik van mijn verdiende geld een Nokia 3310. Wie kent hem niet? Toch wel een beetje jeugdsentiment.

Wat is de leeftijd dat je jouw kind een eigen telefoon geeft?

Maar wat is de leeftijd nu dan? Ik heb een beetje navraag gedaan, en de antwoorden die ik kreeg waren tussen de 7 en 10 jaar. 7 vind ik persoonlijk toch wel wat jong. Misschien ook omdat Merel over 2 jaar al 7 is, haha! Ik denk ook dat kinderen vanaf een jaar of 10 toch iets bewuster met een telefoon omgaan. Begrijp mij niet verkeerd hoor, die van mij weten al precies hoe het werkt. Maar ik vind het gewoon niet nodig op deze leeftijd. Ook omdat ze nog nergens alleen naartoe mogen. Tegen de tijd dat ze dat wel gaan doen, vind ik een telefoon wel een goed idee. Het is een fijne gedachte dat ze me kunnen bellen als er iets is.

Als het eenmaal zover is

Het moment dat mijn kinderen een telefoon krijgen komt er vroeg of laat toch aan. Ik gok eerder vroeg dan laat, maar dat terzijde. Wat ga ik dan doen? Krijgen ze een oude telefoon van mij? Koop ik een nieuwe met een prepaidkaart, een sim-only of een telefoon met abonnement? De laatste optie valt eigenlijk meteen wel af. Niet omdat ik ze niet de nieuwste van de nieuwste telefoon gun. Maar omdat er een nieuwe wetgeving is die dit als een lening ziet en registreert bij het BKR. Scheelt dat ze het niet zelf kunnen tot ze 18 zijn, maar als ouders zou je het op jouw naam kunnen laten zetten. Ik geloof dat een sim-only in verhouding goedkoper is dan prepaid. Ik denk dat ik dan ook sneller voor sim-only zou gaan maar dat duurt nog even!

Wanneer krijgt jouw kind zijn eigen telefoon?

 

 

* Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

[bol_product_links block_id=”bol_5af95c1817dfc_selected-products” products=”9200000073104957,9200000084045235″ name=”telefoon” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.