klaar voor de zomer

Met deze items is jouw dochter klaar voor de zomer!

Mama & Kinderen By mei 19, 2018 20 Comments

We hebben al een aantal écht mooie dagen gehad. Wat is het toch heerlijk als het zonnetje schijnt en de temperaturen hoger worden. Ook moet de garderobe daarop aangepast worden, laat dat nou net zijn waar ik en vele moeders gek op zijn. Ik deel items met je voor meiden die niet in de kastjes van onze kindjes mogen ontbreken. Met deze items is ook jouw dochter klaar voor de zomer!

Shoppen!

Shoppen, ik ben er gek op. Meestal shop ik zonder kinderen, dat vind ik nogal een gedoe met 3 kindjes. Soms neem ik ze apart van elkaar mee, maar meestal shop ik online. De kinderen kunnen het dan thuis in alle rust passen en als het niet past dan stuur ik het gewoon retour. Lekker makkelijk, het leven als moeder is al druk genoeg.

 Musthaves voor meiden:

Ik heb 2 meiden dus daar ga ik het vandaag over hebben. Vind ik persoonlijk ook leuker shoppen hoor. Ik heb het gevoel dat daar net iets meer keus in is dan jongens kleding. Natuurlijk hebben we allemaal wel wat lange broeken in de kast liggen, longsleeves en vestjes. En ook op een aantal zomerdagen kunnen we die prima dragen, want ja… We leven nog steeds in Nederland. Toch zijn er in de zomer zeker en aantal items die in de kastjes van mijn dochters niet ontbreken waardoor ze toch helemaal klaar voor de zomer zijn.

Klaar voor de zomer met deze babykleding voor meisjes:

 • Begin bij het begin, baby’s! Elk klein dametje heeft babykleding nodig. Een romper met spaghettibandjes is iets waar ik voor beide meiden meerdere exemplaren van had. Voor onder jurkjes is dit echt veel mooier dan een romper met halve mouwen. Kan ook prima onder een gewoon t-shirtje trouwens. En in echt warme dagen is alleen een romper ook erg fijn voor baby’s.

  Romper van Claesens. Fotocredits www.olliewood.nl

 • Jurkjes, niets is zo fijn als een lekker los vallend jurkje. Met echt warme dagen zijn wijdere kleertjes net iets comfortabeler voor baby’s. Doordat veel baby’s nog wel wat babyvet hebben kunnen ze gaan zweten tussen de plooitjes, hoe luchtiger de kleertjes hoe beter. Dit jurkje van Name It is bijvoorbeeld erg fijn!

Jurkje Name It. Fotocredits www.olliewood.nl

 • Leggings zijn ook erg fijn om te hebben, er zijn namelijk ook dagen waarop het even niet zo warm is.
 • Korte broekjes zijn ook makkelijk om te hebben. Kies dan vooral bij baby’s voor een stof die soepel is. Niets zo vervelend als een schurende broek over de beetjes van je baby.
 • T-shirts zijn ook zeker items die je in de kast moet hebben. Op koude dagen kun je er een vestje of jasje overheen doen. Dit shirtje vind ik zelf echt helemaal te gek.

  House of Jamie shirt, fotocredits www.olliewood.nl

 • Natuurlijk mag een zonnehoedje niet ontbreken en een badpakje of zwembroekje ook niet!

Noppies zonnehoedje. zwembroekje Tumble ‘N Dry. Fotocredits: www.olliewood.nl

 

 

 

 • En een zomerjas natuurlijk, er zijn dagen dat het toch echt regent. Die regen hebben we natuurlijk ook wel eens nodig voor de planten. Maar als het dan regent wil je ook een goede jas hebben toch?

Kleding voor de grotere dametjes

Dametjes, dat worden onze lieve kleine baby’s vrij vlot. Mijn dochter Merel is een echt dametje. Het liefst heeft ze elke dag een jurk aan. Maar in haar garderobe hangen natuurlijk ook andere kledingstukken. Ik deel met je de kledingstukken die zij graag draagt en waarmee ze helemaal klaar voor de zomer is.

 • Jurkjes, ja Merel is een echt meisje en dol op jurkje. Hoewel ze ook wel haar ‘stoere’ dagen heeft is een jurk toch echt iets wat ze het liefst draagt. Zelf ben ik groot fan van Z8, Merel ook. Dit jurkje kon dan ook echt niet ontbreken.

Z8 Jurk Mindy. Fotocredits: www.olliewood.nl

 • Een lichte jeansbroek. De winter is voorbij dus minimaal 1 lichte jeans in de kast hebben wij zeker. Wat vind je bijvoorbeeld van deze toffe jeans van Vingino? Heerlijk zomers toch met dat geborduurde artwork?

  Vingino Jeans. Fotocredits: www.olliewood.nl

   

 • Ook shorts en t-shirts mogen niet ontbreken! Hoewel Merel zoals eerder vermeld graag jurkjes draagt, zijn er gelegenheden dat shorts en shirts toch echt even wat makkelijker zijn. En net zo leuk trouwens hoor! Dit shirtje met pailleten is ook super leuk!

  Name It short & shirt. Fotocredits: www.olliewood.com

   

 • Natuurlijk mag je ook hier een badpak of bikini niet vergeten. Voor Merel hebben we er van beide 2. Dit omdat ze graag van glijbanen af gaat, maar ook graag door zand rolt op het strand bijvoorbeeld. Toch niet helemaal een meisje meisje dus 😉 .
 • En ook hier wil ik graag benadrukken dat een zomerjas niet weg is. In de ochtend richting school kan het soms nog best fris zijn, dan kan het erg fijn zijn om er even wat over aan te hebben.
 • En als je meisje al een tijd zindelijk is en zich zelf goed kan redden, zijn jumpsuits ook echt heel erg leuk! Ik ben er fan van. Maar dat werd ik pas echt toen ze zichzelf er ook echt goed mee redden kon.

Heb jij nog leuke aansluitende tips?

 

 

 

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

 

 

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

20 Comments

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vond het altijd erg belangrijk dat ze er goed in konden spelen en klimmen en zo.

 2. Judith schreef:

  wat een leuke setjes! De oudste bij mij draagt al wat meer tienerkleding en de jongste wil altijd iets waarin ze goed kan draaien

 3. Krystle/Batboy schreef:

  Wat een leuke outfits zeg! Ik heb geen meiden, maar ik vind jurkjes altijd zo leuk!

 4. Nathalie - Volgmama.nl schreef:

  Dat rompertje is zo cute! Ik moet de zomergarderobe van mijn kinderen nog een beetje bijvullen dus ik ga straks even kijken in de shop.

 5. Manon schreef:

  Dat rompertje met het schaapje is te cute! Wat een leuke items … maar ja eigenlijk is alles dat zo klein is altijd schattig 🙂

 6. Mariëlle | Me-licious schreef:

  wat een schattige kleding zeg! Vooral het shirtje met de tijgerprint en roze biesjes vind ik helemaal hip!

 7. Jamey schreef:

  Wat een super leuke setjes zeg! Vooral dat shirt vind ik echt heel tof!

 8. Felice veenman schreef:

  vanaf dat ze kon praten heeft mijn dochter haar eigen kleren uitgezocht. ik kan wel zeggen dat ze een heeeel andere smaak had dan ik..Het kon niet roze genoeg zijn: kwikjes en strikjes..maar goed: het kind moet zich er happy in voelen. Niet ik

 9. Marlies schreef:

  Leuke inspiratie. Ik heb een klein meisje in mijn buik, dus vind vooral die babykleertjes top!

 10. Chaya schreef:

  Leuke items! Zou ik zo voor mijn dochter kunnen kopen.

 11. M. goedhardt schreef:

  Leuke itms. Ik ga vaak voor kleur en apart. Ik hou wel van een gek item en opvallende print of patroon. het rompertje is super leuk!

 12. esther schreef:

  Superleuk! Hier ook fan van Claesens. Mijn dame draagt vooral nu stoere kleding, korte broekjes, jeans en Nik&Nik shirts.

 13. Sherry schreef:

  Wat een schattige kleding. Mijn nichtje zal het leuk vinden.

 14. Fleur schreef:

  Leuke setjes! Heerlijk dat ze weer in wat vrije en luchtere kleding lekker buiten kunnen gaan spelen

 15. Gabriëlle schreef:

  Handig! Die romper met het schaap vind ik echt te leuk!

 16. Merel schreef:

  Heb laatst een witte jumpsuit gehaald bij h&m. Echt geweldig, lekker elastisch en makkelijk aan of uit te trekken

 17. Rachelle schreef:

  Wat een fijne tips! Vooral de spaghetti rompers lijken me inderdaad erg fijn. Wij gaan deze zomer met onze knul lekker luchtig; een simpel shirtje of hempje en een dun katoenen broekje. Droogt ook lekker makkelijk en snel op als het nat wordt!

 18. ingrid schreef:

  leuke items zeg! hir ook twee meiden. voor de vakantie shop ik ook nog even budget bij primark of in de sale

 19. Amylia De Schepper schreef:

  Mijn favorietjes zijn het jeans jurkje en de citroentjes broek 🙂

 20. kaylee schreef:

  Leuke items! Vooral het schaapje! Love it!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.