Slapen als je kind slaapt – Hoe dan?!

Mama & Kinderen By mei 15, 2018 1 Comment

Als kersverse moeder zal je het vaak gaan horen. Je moet slapen als je kind slaapt. Behalve in de kraamweek zie ik niet in hoe dat dat precies zou moeten. De eerste week heb je een kraamhulp die huishoudelijke taken op zich kan nemen. Maar daarna sta je er alleen voor. Een partner heeft beperkt verlof dus die kan je ook niet helpen. En de ironie is dat met een klein mensje erbij, het huishouden compleet anders wordt waardoor er veel meer werk ligt.

Poetsen en wassen

Kleine babys maken heel erg veel vies. Ik liep zelf constant met hydrofiele doeken rond om alles op te vegen en die moeten ook gewassen worden. Er komt echt van alles uit zo’n klein ding. Ze spugen veel en poepen ook vaak. Soms lekt het door en dan kan je alles weer in de was gooien. Mijn zoon had er een handje van om tijdens het verschonen te plassen en dan kon ook dat weer in de was. Gelukkig neemt de frequentie van het plassen af dus dat soort ongelukken worden minder. Daar staan dan wel weer tegenover dat ze op een gegeven moment hapjes gaan eten en dat zorgt zowaar voor nog meer rommel. Mijn dochtertje is nu anderhalf en die wil alles zelf doen, dus ook eten. Iedere avond zet ik haar in alleen een luier aan tafel want anders zit alles onder. En dan kunnen ze meteen door naar bad.

Maar dat is nog niet alles, als ze vier maanden oud zijn mogen er dus hapjes gegeten worden. Die moeten dan ook nog gemaakt worden, wat in in het begin braaf deed. Maar later stapte ik lekker over naar potjes, ik had er gewoon geen tijd voor. Of zin in.

Hoezo slapen als je kind slaapt?

Maar goed, slapen als je kindje slaapt. Mijn dochter sliep het eerste half jaar naast mij in een wiegje naast mijn bed. Soms werd ik ’s nachts wakker en sliep zij door, maar dan moet je proberen weer in slaap te komen. En omdat ik dan bang was dat ze toch wakker zou worden lag ik dan alleen maar te malen, dus van slapen komt dan ook niets. Soms slapen kinderen langer dan je gewend bent en dat vind ik dan ook weer eng waardoor ik toch even ga kijken of alles wel goed is. Dat doe je ook niet slapend.

Nee slapen als je kind slaapt, mij is het niet gelukt. Jullie?

Author

1 Comment

  1. Nicole Orriëns schreef:

    Het is op zich een zinnig advies, maar zoals zo vaak is de praktijk soms weerbarstig. Maar de kans waar nemen als je kind slaapt om zelf even bij te komen vind ik goed.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.