vakantie gran canaria

Vakantie tip: Boek een vakantie Gran Canaria

Vakantie & Uitjes By nov 16, 2018 13 Comments

Dat ik best wel fan ben van de Canarische Eilanden zul je misschien wel weten. Mijn favoriete Canarische Eiland is dan wel Gran Canaria. Ook Fuerte Ventura is een prachtig eiland, daar schreef ik eerder al eens over. Boek je een vakantie Gran Canaria of misschien wel een last minute naar Gran Canaria dan ben je zo goed als zeker van goed weer. Gran Canaria is namelijk het eiland van de eeuwige lente, zelf in het najaar is het er prima vertoeven! Er is ontzettend veel te doen, maar je kunt ook gewoon heerlijk genieten van zon, zee en strand. Ik neem je nu mee om te vertellen waarom een vakantie Gran Canaria echt meer dan de moeite waard is!

Vliegen

Als je een vakantie Gran Canaria boekt ga je wel vliegen, vliegen is ook met kleine kinderen prima te doen. Wij deden het dit jaar nog! Met Transavia vlogen we van Amsterdam naar Las Palmas. De vlucht was prima verzocht. Dat is natuurlijk wel zo prettig als je zo’n 4 tot 4,5 uur in het vliegtuig zit. Transavia zorgde voor genoeg vermaak voor de kinderen, iets waar ouders erg gelukkig van worden. Wij wel in ieder geval!

Zon, zee en strand

Als je een zon, zee en strand liefhebber bent dan is dit de vakantie hotspot voor jou. Hier heb je ontzettend mooie zandstranden. Gran Canaria is het eiland van de eeuwige lente en zomer. Alles staat hier in bloei. Ook is Gran Canaria beroemd om de stranden, deze zijn namelijk van uitmuntende kwaliteit! Ook voor een vakantie met kinderen zit je op Gran Canaria prima!

Vakantie Gran Canaria

Mijn top 5 stranden op Gran Canaria zijn:

  • Playa de Amadores
  • Playa del Ingles
  • Tauro
  • Sardina del Norte
  • Maspalomas

Dunas de Maspalomas

Maspalomas heeft een prachtig strand, maar de duinen, dat zijn echte eyecatchers. Waarschijnlijk ook het meest bekende natuurfenomeen van Gran Canaria. Hier kun je prima uit de voeten voor een mooie wandeling, het is prachtig maar onderschat het niet, je bent er niet met een half uurtje door heen. Als je de duinen voor het eerst ziet waan je je in de Sahara. 

vakantie Gran Canaria

Cultuur snuiven op Gran Canaria

Wanneer je de kust en het toerisme verlaat kun je meteen zien dat de cultuur goed bewaard is gebleven op Gran Canaria. De huizen en kerken staan er al eeuwen. Wist je dat Gran Canaria een zeer uitgebreide kalender heeft op cultureel gebied? Denk hierbij aan muziek en toneel, maar ook carnaval vieren kunnen ze hier als de beste.

Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria heeft zeker culturele bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bekijken. Denk hierbij aan de kek Santa Maria Cathedraal. Ook is het museum Centro Atlántico de Arte Moderno een aanrader.

Bij een vakantie Gran Canaria moet je ook zeker eens bij het meest mooie dorp van het eiland zijn. Het vissersdorpje Puerto Mogán. Puerto Mogán wordt ook wel klein Venetië of Venetië van de Canarische Eilanden genoemd. Echt Venetië is het niet, maar de mooie ronde bruggetjes, de autentieke huisjes met prachtige bouwstijl en de prachtige haven zijn zeker dingen die je gezien moet hebben! Ook is er wekelijks een markt en kun je zien hoe de verse vangst van vis dagelijks verhandeld wordt.

Het water in de haven is zo ontzettend helder dat je de vissen kunt zien zwemmen. Ook komen de bloemen en planten hier weer prachtig tot uiting. Echt een aanrader dus!

Duiken

Sardina del Norte

Op Gran Canaria kun je ook prachtig duiken. Het strand van Sardina del Norte is geliefd bij vissers, maar ook zeker bij duikers. Het water is kristal helder. Ook als je niet van duiken houdt kun je hier dus genieten.

Natural Reef Pasito Blanco

Deze klif is ovaal van vorm met een lengte van zo’n 60 meter en een hoogte van zo’n 6 meter. Deze klif is gevormd door gestolde lava. Gek op duiken en een vakantie Gran Canaria op de planning? Dan moet je hier zeker heen.

Mogán Wrecks

Vlak voor de kust van Mogán liggen twee wrakken van oude vissersboten. De boten genaamd : de Alafranza en de Cermona ll. Ze liggen op een diepte van zo’n 18 meter. De Alagranza is deels opgebroken en de oudste van deze twee wrakken. Wel is de boeg vrij intact en hier verschuilen zich dan ook grote scholen vissen. Beide schepen zijn een perfecte woonplaats voor de dieren uit het zeeleven. De wrakken liggen zo’n 50 meter uit elkaar en je zou ze dus in één duiktripje beiden kunnen bezoeken.

Er is dus genoeg op Gran Canaria te doen! Ben jij er al eens geweest?

Vakantie Gran Canaria

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

13 Comments

  1. Leslie schreef:

    Wat een leuke vakantie stel je hier voor. Ik krijg er alvast zin in. Nu mijn man nog overtuigen, die wil nooit vliegen LOL

  2. sherry schreef:

    Doe mij maar een enkeltje. Retourtje wil ik niet. Lekker duiken voor altijd heel veel plezier.

  3. Irma ten Napel schreef:

    Lekker me echt een prachtige plek om even ‘bij te tanken’ 😀

  4. Nicole Orriëns schreef:

    Nu het buiten grijs, grauw en koud is zijn die foto’s zeker aansprekend. Wat een heerlijk weer is het daar.

  5. lodi schreef:

    Het ziet er fantastisch uit. dus ik snap wek dat je dit als tip meegeeft. Vooral wanneer je nu naar buiten kijkt en het somber en koud is. Heerlijk hoor.

  6. Silkeblogs schreef:

    Jep, ik ben overtuigd. Ik wou eigenlijk al langer gaan, maar nu is het zeker!

  7. Jessica - Foodie Feest schreef:

    Ik ben een paar jaar geleden geweest, het was heerlijk! 😀 All inclusive genieten aan de zee.

  8. Dhini schreef:

    Woow… ik zou heel graag naar Gran Canarie toe gaan. Prachtig en wat heerlijk weer daar

  9. Jouvence.nl schreef:

    Ik wil zó graag een keer naar Gran Canaria toe! Lijkt me prachtig daar.

  10. tamara schreef:

    Gran canaria lijkt mij zeker nog wel eens leuk om heen te gaan, ziet er prachtig uit in ieder geval

  11. Mieke | mieksmind schreef:

    Ik ben al twee keer in Gran Canaria geweest waaronder Playa des Ingles en Puerto Mogán, mooi vissersdorpje is dat! Prachtige bloemen ook daar.

  12. Juliette schreef:

    Wat een prachtige foto’s. Ik ben heel lang geleden naar Gran Canaria geweest maar ben niet door de duinen wezen wandelen. Heel jammer want ziet er mooi uit. Misschien gauw weer eens gaan!

  13. Amanda schreef:

    Oooh, bij het zien van die vakantiefoto’s wil ik op VAKANTIE en wel NU 😉

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.