moeilijke eter

Tips voor ouders met een moeilijke eter

Mama & Kinderen By jan 19, 2018 1 Comment

Eten kan best een dingetje zijn in een huishouden met kinderen. Het ene kind eet perfect, het andere is een ontzettend moeilijke eter. Dit tot grote frustratie van ouders. En dat is logisch, je wilt tenslotte dat je kind goed eet en alle benodigde voedingstoffen binnen krijgt. Wij delen hier onze tips met je. Wie weet zit DE TIP er voor jou tussen.

De meest lastige maar toch beste tip voor ouders met een moeilijke eter.

Dwing je kind niet, probeer er zo min mogelijk aandacht aan te schenken. Dit is en kan ontzettend moeilijk en frustrerend zijn, maar het is een fase. Experts en doktoren geven dit ook aan. Probeer je kind gewoon mee te laten en eten en houd vol. Wil je kind echt niet die groente eten? Schenk er dan even geen aandacht aan. Het is een stuk gezelliger aan tafel en het komt vanzelf. Zorg er wel voor dat je kind de vitamines binnenkrijgt die je kind nodig heeft.

Kook samen.

Samen koken is leuk en gezellig. Je kind leert er ondertussen ook nog eens van. Ga samen boodschappen doen, laat je kind een gezonde keuze maken. Als je kind mag helpen bij het eten bereiden gaat het er vaak een stuk makkelijker. Ook kun je je kind ondertussen al wat laten proeven. Dat zijn toch weer extra hapjes die je kind binnen krijgt.

Laat je moeilijke eter overdag groente eten.

Maak een verschil door overdag als tussendoortje een stuk groente te eten. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Komkommer.
  • Paprika
  • Snack tomaten.
  • Wortels

moeilijke eter

Je zou ook vormpjes kunnen gebruiken om het wat feestelijker te maken.

Geef de groente een ander woord.

Veel kinderen peuteren de prei uit de pasta, lust je kind graag boerenkool? Noem het dan pasta met boerenkool, grote kans dat je kind het dan wel zal eten.

Combineer de smaken.

Bloemkool alleen wil je kindje misschien niet eten. Probeer er eens een sausje bij. Een kaassaus is een goede oplossing.

Geef het goede voorbeeld.

Eet zelf ook de groenten, benadruk tijdens het eten dat je dit elke dag wel zou kunnen eten. Bijvoorbeeld: Broccoli is zo lekker, elke dag zou ik het wel willen eten. Kinderen nemen gedrag vaak over van ouders, grote kans dat je lastige eter uiteindelijk gewoon mee hapt.

moeilijke eter

Maak een leuke traktatie in plaats van dat je een snoepje geeft.

Kinderen zijn dol op traktaties. Er zijn tig voorbeelden van leuke traktaties met groente en fruit. Maak bijvoorbeeld een fruit-groente spiesje als tussendoortje of als toetje.

moeilijke eter

 

Heb jij een moeilijke eter in huis?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

  1. kiki hasselton schreef:

    Vroeger was ik ook echt een moeilijke eter. Nu gelukkig niet meer, maar komt natuurlijk ook omdat ik zelf kan beslissen wat ik eet 😉

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.