moeder en zoon

Pizza maken doe je samen! DIY

Eten & Drinken, Mama & Kinderen By jan 17, 2018 6 Comments

Kinderen vinden het vaak erg leuk om te helpen eten te bereiden. Het is leuk, maar ook zeker leerzaam. En wat is er nu leuker dan je eigen pizza maken?

Afgelopen week.

Afgelopen week bladerde ik door de folders. Even kijken of er nog iets leuks in stond en of er goede aanbiedingen waren bij de supermarkten. In het foldertje van de Aldi stonden verse pizzabodems. Het leek mij een leuk idee om de kinderen zelf te laten doen, een pizza maken. Ik ben soms van het lekker makkelijk, niet te moeilijk en daarom besloot ik de verse pizzabodems te halen in plaats van zelf een pizza bodem te maken. Een keukenprinses, dat ben ik niet echt. Kan best koken hoor, en het is echt wel lekker, maar het moet me niet te ingewikkeld en te veel werk zijn. Hoewel, ik kan wel de hele dag in de keuken staan voor een lekkere pot hachee, dat dan wel weer..

Pizza maken, plannen voor het weekend.

Ik zag het al voor me, een leuke activiteit voor in het weekend: Pizza’s maken. Echter werden mijn plannen in de war geschopt en lag ik vanaf donderdag gedeeltelijk de dagen in bed. Gevalletje voorhoofd holte en bijholte ontsteking. Top!! Gelukkig kreeg ik van de huisarts een kuurtje en gaat het nu stukken beter.

Maandag middag.

De kinderen wisten het natuurlijk al. Maandag middag pizza’s maken. En ze hadden er zin hoor! Het was alsof sinterklaas zou komen, wat een spanning en sensatie. Eerst even bijkomen van school, nog even lekker dansen op K3 en toen waren ze er helemaal klaar voor.

De voorbereidingen:

Veel hoef je niet voor te bereiden. Je koopt de pizza bodems en de soorten beleg die je op de pizza hebben wilt. Het leukste is natuurlijk om samen met de kinderen de boodschappen hiervoor te doen. Dat hadden we dan ook gedaan. Onze kinderen zijn gek op vlees dus zochten ze vooral vleeswaren uit. De volgende keer gaan we voor een wat ‘gezondere’ pizza met wat meer groenten er op. De soorten beleg die de kinderen uitgezocht hadden waren:

  • Cervelaatworst.
  • Katenspek.
  • Iberico Chorizo.
  • Mais.
  • Pijnboompitten.
  • Brie.
  • Kaas.
  • pizza maken

Het gebruik van uitdrukvormpjes en pizza maken.

Erg leuk is het om vormpjes te gebruiken op de pizza. Zo maakte Merel bijvoorbeeld hartjes van cervelaatworst. Natuurlijk zijn er veel verschillende vormpjes en heb je ontzettend veel keuze. Maar een echte meid dat Merel is, werden het voor haar hartjes.

pizza maken

Zelf de pizza maken / beleggen.

Dit is natuurlijk een feest. Beide mochten ze 2 pizza’s maken. Beiden voor zichzelf en Merel voor papa en Bram voor mama. Het werden ware kunstwerken en wat hadden ze een lol.

pizza maken

Het eten van de pizza, wat was het resultaat?

Bram gooit er zoveel mogelijk op, Merel is weer het tegenovergestelde en wil echt een verhaal in haar pizza vertellen. Zo maakte ze zichzelf in een jurk en papa. Bram maakte eigenlijk van alles en zo veel mogelijk. Ik was bang dat hij er een beetje teveel opgedaan zou hebben en Merel te weinig… Maar, niets was minder waar. De pizza’s waren allemaal erg lekker! De bodems waren goed en alles was goed warm. Een echte aanrader!

pizza maken

Een leuke activiteit op een regenachtige middag.

Hoewel wij door de week normaal geen pizza eten, maakt belofte schuld. En ik ben ook niet van het eten weg gooien als het niet nodig is. De pizzabodems waren vers en dat wil je natuurlijk ook zo houden. Hoewel wij dus eigenlijk afgelopen weekend de pizza’s zouden maken en eten werd dit iets later. Maar wat hebben ze genoten van de activiteit alleen al. Het mooie is, Merel is normaal niet gek op pizza’s. Nu ze zelf pizza’s mocht maken was het ineens super lekker.. Iets met zelf doen. Ik kan dit iedereen aanraden om eens met je kind te doen. Het is niet veel werk, je kind kan het aan de keukentafel doen op een plastic tafelkleed of placemat en het is een goede tijdbesteding.

pizza maken

pizza maken

Heb jij weleens pizza’s gemaakt?

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

6 Comments

  1. Inge schreef:

    Tip voor de mama’s op dieet : gebruik als pizzabodem een wrap!
    Supersnel & heerlijk!

    En toch het gevoel dat je mee pizza kan eten ?

    1. Maddy schreef:

      Leuke tip Inge!!✌

  2. Lisanne schreef:

    Super leuk om dit samen met je kindje te doen! Het idee van die vormpjes vind ik ook super origineel! Wij gebruiken vaak van die plaatpizza deeg die je in de koeling van de gemiddelde supermarkt vindt. Hier zit dan ook een potje tomatensaus bij. Ik ga het binnenkort ook eens samen met de peuter proberen, leuk!

  3. Charlotte schreef:

    Dat lijkt me nou zo leuk om te doen samen. Alleen lust onze oudste dochter geen pizza. Zo jammer!

  4. Robin schreef:

    Heel leuk om samen te doen! Maar niet alleen met je kinderen, partner kan ook ;).

  5. Balou schreef:

    Super leuk! i loveeee pizza

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.