uitkiezen fysiotherapeut

Tips voor het uitkiezen van de juiste Fysiotherapeut

Gezondheid By jun 09, 2022 No Comments

Wil je graag af van die vervelende pijn in je onderbeen of die blessure in je arm of heb je op een andere plek pijn die je stoort in het alledaagse leven? Daar kan fysiotherapie je mee helpen. Een fysiotherapeut doet oefeningen met je, die je ook thuis kan doen, en masseert je zodat uiteindelijk de pijn minder wordt of zelfs weggaat. Je weet dat je een fysiotherapeut nodig hebt als je vervelende pijnen hebt, maar een fysio uitkiezen is dan de volgende stap. In dit artikel willen we je tips geven voor hoe je een fijne en goede fysiotherapeut uitkiest.

Kies iemand in de buurt uit

Onze eerste tip is om in de buurt te gaan zoeken. Vraag ten eerste aan vrienden en familie in de buurt of ze iemand kennen waar ze zelf zijn geweest en enthousiast over zijn. Check daarnaast sowieso fysiotherapeuten in de buurt en wat hun reviews zijn. Woon je bijvoorbeeld in Naarden, dan zit er sowieso een goede Fysio Naarden in de buurt. Een goede fysio in de buurt hebben is fijn, maar bedenk wel dat het belangrijk is dat je een klik hebt met je fysiotherapeut. Een stukje langer rijden is het namelijk meer waard dan elke week een ongemakkelijk uurtje bij je fysiotherapeut hebben.

Bedenk waar je aan wilt werken

Voordat je een fysiotherapeut uitkiest, zet dan op een rijtje voor jezelf welke klachten je hebt en waar je graag hulp bij wilt. Op basis hiervan kun je namelijk ook specialisten zoeken die gespecialiseerd zijn in jouw klachten of bepaalde lichaamsonderdelen. Op deze manier kun je ook een goede fysio in de buurt vinden. Of zoek je graag een bepaalde manier van werken, zoals bij Remarkable Physiotherapy de combinatie van fascia, gyrotonic en gyrokinesis. Op basis van deze wensen kun je gaan zoeken naar een fysio die erbij past. Dan kun je ook meteen checken bij je zorgverzekering of het vergoed wordt.

Tips voor het uitkiezen van een fysiotherapeut

Met onze tips wordt het uitkiezen van een fysiotherapeut in de buurt nog makkelijker:

–   Vraag aan vrienden, familie en kennissen of zij nog een fysio in de buurt kennen die goed is. Er is vast wel iemand in je omgeving die wel eens naar de fysio is geweest.

–   Lees reviews en vraag een andere mensen wat ze van die fysio in de buurt vinden.

–   Zet op een rijtje met welke klachten je geholpen wilt worden en zoek op of er een fysio in de buurt gespecialiseerd is in deze klachten.

–   Bedenk je ook of je een voorkeur van een bepaalde behandeling hebt, zoals gyrotonic of gyrokinesis. Hiervoor is Remarkable Physiotherapy aan te raden.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.