spelen met lego

Tips voor het spelen met Lego

Mama & Kinderen By jun 13, 2022 No Comments

Het valt niet te ontkennen dat Lego een van de populairste speelgoedartikelen is. Maar wist je dat het ook een geweldige manier kan zijn om de creativiteit van je kind en die van jou een boost te geven? Hier zijn een paar manieren om Lego-speelgoed te gebruiken om de creativiteit de vrije loop te laten.

Creëer een unieke personage

Als je op zoek bent naar een manier om de creativiteit van je kind te stimuleren, dan kun je overwegen om samen een personage te bouwen van Lego. Dit is een geweldige manier om de fantasie van kinderen aan te wakkeren en iets unieks te maken. Om te beginnen verzamel je alle Lego-stukken die je hebt. Zodra je een goede selectie hebt, begin je te brainstormen over ideeën voor je personage. Wat voor persoonlijkheid heeft hij? Wat zijn hun interesses? Wat voor avonturen beleven ze? Als je eenmaal een goed idee hebt van wie de personage is, kan je kind hem tot leven brengen met Lego blokjes. Geef ze een uniek kapsel, een unieke outfit en accessoires. Je kunt zelfs een mini-avontuur voor ze maken. Met Lego kun je allerlei unieke personages maken, van ruimtewezens tot piraten. Wat je ook doet, maak plezier en laat je fantasie de vrije loop!

Bouw een stadslandschap met Lego

Wil je een stap verder gaan. Met Lego kun je je eigen stad bouwen. Begin gewoon met een paar basisblokken om de fundering van je gebouwen te maken. Voeg dan wat ramen en deuren toe. En als laatste, maak je het af met een dak. Je kan beginnen met het bouwen van hoge gebouwen van felgekleurde stenen, of je kan echt creatief worden en een levensgrote replica maken van je favoriete skyline. Vergeet niet om een aantal iconische monumenten toe te voegen, zoals het Empire State Building of het Vrijheidsbeeld. Nu heb je het perfecte Lego-stadspanorama! Als je eenmaal je stadsgezicht hebt opgebouwd, kun je zelfs mensen en een lego auto toevoegen om een bruisende metropool te creëren. Het bouwen van een Lego stad zal voor kinderen lastig zijn, dus ze kunnen er wel wat hulp bij gebruiken.

Lees ook: LEGO, het verjaardagscadeau!

Bouw iets nieuws

Een van de geweldige dingen van Lego is dat je er zo ongeveer alles mee kunt bouwen wat je maar kunt bedenken. Dus als je het gevoel hebt dat je je even niet meer weet wat je samen met je kind kunt bouwen, probeer Lego dan eens te gebruiken om iets nieuws te bouwen. Het werkt als volgt: als je iets met Lego bouwt, moet je buiten de gebaande paden denken en innovatief denken. Denk creatief, verzin een eigen verhaal en bouw aan de hand daarvan iets nieuws met Lego. Wat er wordt gebouwd ligt helemaal in jouw handen!

Laat je inspireren door anderen

Lukt het je niet om zelf iets te bouwen? Er zijn massa’s verbazingwekkende Lego creaties, dus neem de tijd om online of in een Lego shop rond te kijken en laat je inspireren door wat anderen hebben gebouwd. Kijk dan of je iets nog beters kunt maken! Er zijn daarnaast allerlei uitdagingen die je online of in boeken kunt vinden die je helpen je creatieve spieren te laten werken. Zo zal je inspiratie voor het bouwen van Lego nooit opraken. Waar wacht je nog op? Tijd om met Lego te spelen!

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.