thuisaccu zonnepanelen

Thuisaccu zonnepanelen, de feiten op een rij

Huis & Tuin By jan 24, 2023 No Comments

Een thuisaccu met zonnepanelen wint meer en meer aan populariteit. Je vangt zonne-energie op en slaat die in een eigen accu op zodat je die energie later kan gebruiken. Zonnepanelen installeren is daarvoor natuurlijk wel belangrijk. Het is wel goed om te weten wat nu eigenlijk wel en niet waar is als het om de thuisaccu gaat. Daarover leer je meer op deze plek. Het opslaan van eigen energie heeft natuurlijk de nodige voordelen te bieden.

Maximale uit het rendement halen

Met een thuisaccu en zonnepanelen kan je het maximale uit het rendement van je systeem halen. Je kan namelijk de opgewekte energie ook echt gaan gebruiken om alle apparaten in je huishouden op te laten draaien. Dit is natuurlijk lastig, want met de huidige zonnepanelen kan de hoeveelheid die je opvangt de hoeveelheid die je verbruikt gemakkelijk overtreffen. Aan de andere kant is dat in de avonduren natuurlijk anders wanneer er geen zon is. Door het in de accu op te slaan kan je dan het maximale uit je rendement halen. Dit helpt je dus ook de kosten voor energieverbruik bij de energieleverancier te drukken.

Gemakkelijker terugverdienen van het systeem

Wanneer je naar de kosten en de opbrengsten van een thuisaccu en zonnepanelen kijkt, dan moet je wel alles meenemen. Dat betekent dus ook de netkosten, de heffing en de bijdragen die erbij komen. Dankzij de batterij kan je daar een goede oplossing voor vinden. Je zal minder kosten aan elektriciteit hebben en kan je op die manier sneller je systeem terugverdienen. Dit is natuurlijk altijd een belangrijke factor. Zo kan je de tijd zelfs met enkele jaren terugdringen. Dit maakt het investeren hierin dus ook ineens aantrekkelijker.

Systeem met of zonder batterij

Het is goed om te kijken naar een thuisaccu met zonnepanelen, in verhouding tot zonnepanelen installeren alleen. Ook kan je kijken naar alleen een thuisaccu zonder zonnepanelen. Het is in ieder geval goed om te weten wanneer je voordeel hebt van de opslag van energie. Dit is natuurlijk logisch wanneer je zelf energie opwekt. Ook bij snel veranderende prijzen kan dit een voordeel zijn, ook wanneer je geen panelen hebt. Wanneer je echter je energie direct opgebruikt omdat in huis veel aan staat, dan kan je het ook zonder thuisaccu af.

Het juiste tarief hanteren

Wanneer je gaat rekenen met je thuisaccu en zonnepanelen, zorg dan wel dat je dit goed doet. Je moet namelijk vooral kijken naar de kosten op het moment dat je de opgeslagen energie gebruikt. Je gebruikt het bijvoorbeeld in de avond en nacht, dus dan moet je ook het daltarief van de nacht meewegen. Gebruik je het vooral overdag, dan levert het je uiteraard ook veel meer op. Alleen door de juiste prijzen te nemen kan je ook echt de juiste winst berekenen.

Handig bij veel gebruik

De thuisaccu met zonnepanelen is wel aantrekkelijker aan het worden. Alleen is het wel nog altijd zo dat vooral bij hoog gebruik veel waarde van hebben. Wanneer je maar 100 euro per maand pakt, dan kan je daar niet veel aan hebben. De batterij gaat dan korter mee dan de terugverdientijd die je ervoor nodig hebt. Het is juist zo dat je veel meer nodig hebt om er ook echt aan te verdienen. Ben je dus iemand met een thuiskantoor? Dan is er wel veel uit te halen.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.