schilderen zonder strepen

De woonkamer schilderen zonder strepen op de muur doe je zo:

Huis & Tuin By jan 19, 2023 No Comments

Schilderen, de één kan er geen genoeg van krijgen, de ander stelt het zo lang mogelijk uit. Onlangs zijn wij verhuisd en daar hoorde ook het nodige klussen bij. Nadat de woning totaal gestript was, konden we weer beginnen met opbouwen. Toen alle noodzakelijke dingen gedaan waren, konden we dan eindelijk beginnen met de woonkamer schilderen. Schilderen vind ik totaal niet vervelend, ontspannend zelfs. Eerlijk is eerlijk, in onze vorige woning veranderde de kleur van de muur ook nog wel eens. Maar wat belangrijk is: je wil de woonkamer schilderen zonder strepen op de muur. Gelukkig is dat niet heel erg lastig, je moet gewoon weten wat belangrijk is.

Wil jij jouw woonkamer schilderen zonder strepen op de muur? Lees dan vooral verder, ik vertel je er graag meer over:

Stappenplan schilderen zonder strepen op de muur:

Wanneer je aan de slag gaat met schilderen, verlang je naar een muur zonder strepen. Wanneer je een zebrapad wil zien, ga je namelijk wel de straat op. Er zijn een aantal vuistregels die je in acht moet nemen:

Ga voor goede kwaliteit verf

Wanneer je gaat schilderen moet je weten dat goedkoop, ook duurkoop kan zijn. Het is belangrijk dat je een verf kiest die goed dekt en niet streept. Je wil van je muur een eyecatcher maken en dit kan je alleen doen door te kiezen voor een goede kwaliteit verf. Een verf van goede kwaliteit zal ervoor zorgen voor een streep loos resultaat na het schilderen van de muur. Een van mijn favoriete merken verf om binnenshuis mee te schilderen is sigma verf. Van deze verf weet ik zeker dat ik na het schilderen een eindresultaat heb bereikt waar ik ook echt tevreden mee ben.

Ik heb al heel wat muren geschilderd en weet dus ook dat er tussen merken verf echt kwaliteitsverschil zit. Een matte muurverf voor binnenshuis scoor je dan ook liever voor een paar centjes meer, dan dat je kiest voor een ontzettend goedkope verf met een teleurstellend eindresultaat.

De juiste temperatuur in de te schilderen kamer

Uiteraard weet je dat hoe hoger de kamertemperatuur is, hoe sneller de verf drogen zal. Klinkt goed, is het niet. Het zit namelijk zo: wanneer de temperatuur hoog is, zal verf sneller drogen, maar dit geeft meer kans op strepen op je mooie muur. Dit is iets wat je uiteraard niet wil. Het beste kan de kamertemperatuur tussen de 10 en 20 graden Celsius zitten. In een hittegolf schilderen is niet zo’n goed idee.

Muren voorbehandelen

Het kan zo zijn dat er schroeven in de muur hebben gezeten, er gaatjes aanwezig zijn of kleine haarscheurtjes. Het beste is om dit op te vullen zodat de muur weer mooi egaal wordt. Uiteraard schuur je dit ligt op.

Vervolgens ga je met een primer de muren voorbehandelen. Het voorbehandelen van muren doe je zodat de muur de verf niet opzuigt en je vlekken en strepen zo veel mogelijk wil voorkomen. Tijdens het schilderen zullen er namelijk overlappingen plaatsvinden, wanneer je een primer gebruikt zal dit geen probleem zijn.

Een mooie matte muur zonder strepen die ook mat blijft

Wanneer je de muur wil gaan schilderen heb je hier een bepaalde techniek voor. Maar die techniek, is niets zonder de juiste verf. Voor een mooi mat effect op de muur, zonder strepen, kies je voor sigma pearl clean matt.

Sigma pearl clean matt voor binnenshuis, is een matte verf die de Easy Clean Technology bevat. Doordat de verf op basis van 100% acrylaatdispersie is, is het ontzettend gemakkelijk schoon te maken zonder dat de plek zal gaan glazen. Het is dan ook niet voor niets dat veel professionele schilders met Sigma weglopen.

De verftechniek voor schilderen zonder strepen

Maar ik zou je meer vertellen over de verftechniek, die is namelijk ook erg belangrijk. Nadat je alles hebt voor behandeld en hebt afgeplakt met schildertape kan de klus dan eindelijk beginnen! Zorg dat je ononderbroken door schildert Een kop koffie tussendoor is echt not done.

Als je start, start je als eerst met het schilderen van randen. Wanneer dit gedaan is kan het echte werk beginnen. Werk in vakken van vierkante meter. Breng de verf aan in 3 of 4 verticale lijnen, afhankelijk van de breedte van de verfroller. Kruis daarna horizontaal deze lijnen tot je vierkant van om en nabij een vierkante meter hebt. Vervolgens rol je er nog een keer verticaal overheen. Dit zorgt er namelijk voor dat je alles in het vak goed zal raken.

Zuinig zijn is goed, maar wanneer je gaat schilderen laat je dit achterwege. Wanneer je zuinig schildert, zal de verf sneller drogen en zullen er strepen ontstaan. Ga voor een betere dekking door een goede dikke laag verf te gebruiken. Is het eerste vlak klaar? Zorg er dan voor dat je het vlak dat er onder geschilder wordt, het vak erboven raakt. Schilderen doe je nat in nat.

Schilderen zonder strepen doe je met de hand waar je ook mee schrijft. Op deze manier zorg je ervoor dat je weg schildert van de strook die je zojuist geschilderd hebt. Ben je rechts? Schilder dan van links naar rechts, ben je links? Dan schilder je van recht naar links. Zorg ervoor dat je niet te veel druk op de roller legt, dit kan namelijk ook voor vlekken en strepen zorgen.

Succes met het schilderen van je woonkamer!

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.