pannenkoeken

Samen met je kind de keuken in? Bak gezellig pannenkoeken!

Eten & Drinken, Mama & Kinderen By jun 15, 2021 No Comments

Bijna ieder kind is er dol op, en menig volwassene eet ze ook nog steeds met smaak: pannenkoeken. Op de typisch Hollandse manier, dus groot van formaat, niet te dik en niet te dun, en belegd met lekker veel stroop, suiker of jam. Of hartig, dat kan natuurlijk ook! Zijn jouw kinderen ook dol op pannenkoeken, maar vind je het best een karwei om ze te bakken? Doe het dan eens samen. Dat is niet alleen gezellig, waardoor de tijd veel sneller gaat. Je kunt je kind(eren) op deze manier ook nog eens de beginselen van het koken en bakken bijbrengen, mooi meegenomen, toch?

Wat eten we vanavond?

Alhoewel smaken verschillen, ook onder kinderen, zijn er een paar gerechten die het meest genoemd worden als je kinderen vraagt wat ze het liefst zouden eten vanavond. Patat is populair, zeker als er ook een lekkere snack bij zit. Pizza, ook al zo’n favoriet, belegd met allerlei lekkere dingen. Maar een echt feestmaal, dat bestaat voor menig kind toch vooral uit pannenkoeken. Misschien ook wel omdat ze niet zo vaak op tafel staan, ze voor een heel gezin bakken is tenslotte nogal een tijdrovend klusje. Maar worden ze dan eens geserveerd, dan is het ook echt feest.

 

Misschien vinden je kinderen het al leuk om ze zelf te beleggen. Veel stroop zit al in verpakkingen die goed geschikt zijn voor kinderhanden, zodat de pannenkoek belegd kan worden zonder al te veel te morsen. Laat je kinderen er maar lekker zelf mee aan de slag gaan, en zelf hun eten ‘bereiden’. Dat maakt ze een beetje extra zelfstandig, en maakt deze feestelijke maaltijd nog specialer. Natuurlijk is er niks mis mee om in te grijpen als je ziet dat er meer stroop dan pannenkoek op het bord ligt, er zitten tenslotte wel grenzen aan het feest.

Doe het eens samen

Vind jij pannenkoeken bakken ook zo’n klus? Doe het dan eens samen met je kind(eren). Afhankelijk van de leeftijd zijn er verschillende klusjes waar mee geholpen kan worden. Misschien vind je kind het leuk om samen het beslag te bereiden. De eieren breken en heel voorzichtig in de mengkom gooien, alle andere ingrediënten verzamelen en dan met de mixer aan de slag: hartstikke leuk!

 

Een wat ouder kind kan ook helpen bij het bakken zelf. Blijf er in dat geval altijd bij, want de pan wordt heet, en je wilt niet dat je kind zich bezeert. Pannenkoekenpannen zijn speciaal gemaakt om pannenkoeken in te bakken. Het juiste formaat en lage, platte randen wat het omdraaien gemakkelijker maakt. Maar natuurlijk lenen koekenpannen zich ook uitstekend voor deze klus. Neem er samen met je kind(eren) goed de tijd voor, maak van het bakken al het begin van de feestelijke maaltijd, en proef zelf maar eens hoe extra lekker de samen bereide pannenkoeken smaken!

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.