Review Color Catch van Smart Games! Extra uitdaging voor kinderen!

Mama & Kinderen By okt 22, 2019 No Comments

Smart Games

Ik ben best wel een fan van smart games. Merel heeft op school wat extra uitdaging nodig, die ze trouwens ook krijgt hoor. Maar dan is het ook leuk om thuis spelletjes te hebben die haar triggeren om de uitdaging te krijgen. Deze smart game is niet geschikt van kleinere kinderen, dus ik hoef niet bang te zijn dat Emma er mee aan de slag gaat. Vanaf een jaar of zes is dit echt een leuk spel.

De bedoeling van Color Catch van Smart Games

Wanneer je Color Catch geopend hebt zul je zien dat het spelveld ingedeeld is in verschillende gekleurde vakken. Dan heb je de stukken die er opgelegd moeten worden. Deze stukken bevatten gekko’s en vliegjes die beide doorzichtig zijn. Hierdoor kun je zelf de kleur van de dieren bepalen wanneer je ze op een gekleurd vakje neerlegt. En dat is dus onder andere de bedoeling van Color Catch.

Het is namelijk aan de speler om de vliegen en gekko’s de juiste kleur te gaan geven. Dit klinkt simpel, maar er is echt denkwerk voor nodig. Je moet namelijk schuiven en puzzelen met deze stukjes. In het boekje wat er bij zit staat dan ook welke kleur de gekko hebben moet. Hoe verder je komt, hoe moeilijker de opdrachten worden en dus ook wordt de uitdaging steeds groter.

In de beginfase van dit spel moeten alleen de gekko’s de juiste kleur hebben, later moeten ook de vliegen de juiste kleur krijgen en moet de gekko het vliegje ‘pakken’ om op te kunnen peuzelen. Dit kan alleen als de tong van de gekko de juiste kant op ligt.

Voor wie is Color Catch een schot in de roos?

Color Catch is genomineerd in de Speelgoed van het Jaar Verkiezingen in de categorie 6/7 jaar. Merel vindt het een erg leuk spel, maar Bram heeft er het geduld niet voor. Merel wordt in januari 7 en Bram in december 6. Ik zou zelf dan ook gaan voor de leeftijd van 7/8 of misschien wel 9 jaar. Veel Smart Games zijn voor kinderen en ook voor volwassenen, dus het is ook lastig om dit in één categorie te plaatsen. Maar, wat mij betreft had dit spel zeker in een hogere leeftijdscategorie gemogen want voor kinderen die net 6 zijn geworden is dit toch best een hele uitdaging. Neemt niet weg dat ik het echt wel een aanrader vind voor kinderen in deze leeftijd die wel die extra uitdaging nodig hebben.

color catch

Stemmen kan nog tm 3 november! Heb jij je stem al uitgebracht?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.