voordelen van een contactgrill

Een contactgrill is ideaal voor het gezin! De voordelen van een contactgrill op een rijtje!

Eten & Drinken By okt 24, 2019 No Comments

In de keuken bereiden we ons eten. Dat kan op veel manieren en er ook kunnen we er allerlei soorten gerechten en lekkernijen bereiden. Natuurlijk heb je in jouw keuken een gasfornuis of kookplaat, maar ook een keukenmachine, airfryer of contactgrill zie je tegenwoordig veel in de keuken. Wist je dat een contactgrill echt ontzettend handig is? Wij gebruiken de contactgrill erg vaak omdat hij gewoon erg handig is. Er zijn namelijk nogal wat redenen waarom ook jij zo’n handige gadget in je keuken zou moeten hebben en daarom hebben we de voordelen van een contactgrill voor je op een rijtje gezet!

Wat is een contactgrill?

Misschien ken je deze fijne gadget al, misschien ook niet. Daarom eerst even wat uitleg. Een contactgrill is een grill die een dubbele elektrische grillplaat heeft. Het lijkt op een groot tosti-apparaat, maar heeft de voordelen van een grillpan. Je kunt er namelijk heel wat gerechten in bereiden. Wanneer je graag in de keuken staat mag een Contactgrill voor hobbykoks dan ook zeker niet ontbreken! Hieronder delen we de voordelen van een contactgrill met je.

voordelen van een contactgrill

Bron: horecagrootkeukenshop.nl

De voordelen van een contactgrill:

  • Ben je gek op tosti’s? Hier maak je de meest heerlijke tosti’s, maar ook panini’s mee. Bij een normaal tosti-ijzer heb je de randjes hard en het middelste gedeelte zachter. Wanneer je een contactgrill gebruikt is je tosti overal precies hetzelfde, prima verdeelt en ó zo lekker!
  • Je bakt er in een mum van tijd van alles mee, zoals: wraps, vlees, vis, groente, fruit en natuurlijk brood. Eigenlijk kun je alles tussen de contactgrill doen wat jij wilt.
  • Je kunt grillen en bakken zonder vet.
  • Het eten hoeft niet omgedraaid te worden doordat de contactgrill een onderste en bovenste grillplaat heeft.
  • Het spettert een stuk minder dan de pan, dus minder schoonmaakwerk voor jou!

 

Hier moet je op letten bij de aanschaf van een contactgrill:

De randen:

Wanneer je de contactgrill gebruikt is het erg prettig dat het vocht en vet wat uit het eten komt niet via de zijkant van de grill op je aanrecht loopt. Let er dus op dat er randen aan de grill zitten die het vocht en vet tegen kunnen houden. Ook is het erg prettig als er een kleine opening in de rand zit aan de voorkant van de grill. Wanneer je hier een bakje onder plaatst kun je de sappen namelijk handig opvangen.

Een verstelbare temperatuur

De beter contactgrillen hebben een knop waar je de temperatuur mee kunt instellen. Zo kun je namelijk eigenlijk alles bereiden in de grill wat jij zou willen. Er zijn ook contactgrills met een timer. Dit kan erg handig zijn, maar een absolute must is dit nu ook weer niet. Ik bedoel, we hebben allemaal wel een klok en ik neem aan dat je niet te lang wegblijft bij de grill. Dit doe je immers ook niet bij je pannen.

Grillplaten

Wanneer je de contactgrill gebruikt hebt zul je hem ook moeten schoonmaken. Leuk is anders, maar eigenlijk is het een kleine moeite. Je doet dit erg simpel met een stuk keukenrol en wanneer de grill compleet is afgekoeld gebruik je natuurlijk een sopje. Wat nog handiger is: een contactgrill waarvan de grillplaten los te maken zijn. Je kunt ze dan namelijk gemakkelijk afborstelen en afspoelen of eventueel in de vaatwasser doen als ze daar tegen bestendig zijn.

Let er op hoe ver de grill open kan

Kan de grill gedeeltelijk open of toch helemaal? Soms kan het handig zijn om een grill te hebben die compleet, in zijn geheel, open kan. Je kunt hierdoor namelijk beide platen gebruiken of de grill op tafel zetten en samen met het gezin gezellig grillen.

Maak jij al gebruik van een contactgrill?

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.