nieuwe cv-ketel

Redenen om een nieuwe cv-ketel te kopen op een rijtje!

Huis & Tuin By dec 24, 2019 1 Comment

Eens in de zoveel tijd is er verschillend onderhoud in en aan ons huis nodig. Wist je dan een cv-ketel normaal gesproken wordt vervangen tussen de 12 en 15 jaar? Een reden kan zijn dat de ketel versleten is, storingsgevoelig is, of dat de kosten van een reparatie dermate hoog zijn dat een nieuwe ketel kopen loont. In dit artikel vertellen we je diverse redenen waar jij aan kunt merken dat je aan een nieuwe cv ketel toe bent.

Je cv-ketel werkt niet meer zoals hij zou moeten werken

Wanneer je een wat oudere ketel hebt zul je merken dat er steeds meer onderhoud aan je ketel nodig is. Oudere cv-ketels zijn storingsgevoeliger, hierdoor kan het zijn dat er geen warm water meer uit de kraan komt of dat de verwarming niet meer werkt. De kosten voor het vele onderhoud kunnen hoog oplopen en daarom doe je er vaak goed aan om een nieuwe cv-ketel aan te schaffen, dit kan je natuurlijk doen via Cvkoopjes.nl

Je wilt besparen op energiekosten

Wanneer je een oudere cv-ketel hebt zal deze relatief veel gas verbruiken. Vr-ketels verdwijnen, maar mocht je er nog gebruik van maken, dan is de kans behoorlijk groot dat je teveel energie verbruikt. Dit kan oplopen tot zo’n 20%. Zonde van de energie en je geld. Je wilt juist energie besparen in plaats van teveel energie verbruiken.

Wanneer je jouw oude ketel vervangt, zul je in de koudere wintermaanden al merken dat je bespaard op de stookkosten. Wanneer je een hr-ketel aanschaft zal dit de hoogste besparing voor je opleveren. Een hr-ketel werkt ontzettend efficiënt. Hierdoor kun je wel tot €300,- besparen ten aanzien van je huidige energierekening. De kosten van de hr-ketel zal je er dan ook zeker wel uitkrijgen.

Het wooncomfort vergroten

Wanneer het langt duurt voordat het in je huis lekker op temperatuur hebt, of je de behoefte aan meer warm water zou je kunnen overwegen om een cv-ketel te plaatsen met een hogere CW-klasse en meer vermogen. Je zult meteen merken dat er een fikse verbetering van het wooncomfort is. Je huis zal namelijk een stuk sneller warm worden en ook het water uit de kraan zal sneller warm en meer zijn.

De waarde van je huis verhogen

Als je erover nadenkt om te verhuizen binnen nu en een aantal jaar kan een nieuwe cv-ketel een goede investering zijn. Een nieuwe hr-ketel zal er namelijk voor zorgen dat jouw huis een zuiniger energielabel krijgt. Wanneer je huis getaxeerd wordt telt een optimaal werkende (centrale) verwarming mee als een van de voordelen en dus zal dat zeker de waarde van je huis verhogen.

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

  1. Mara schreef:

    Mijn cv-ketel is ook erg verouderd en eigenlijk toe aan vernieuwing. Ik ben met aan het oriënteren op de mogelijkheden en kosten, die nogal kunnen verschillen. Uiteindelijk zal een ketel de waarde van mijn huis wel vergroten, dus blijft het een goede investering.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.