5 tips om te besparen op de zorgverzekering

Besparen & Budget, Gezondheid By dec 24, 2019 1 Comment

Nog een paar dagen en we zwaaien dit jaar uit, en verwelkomen het nieuwe jaar. Een jaar waarin we hopen dat het minstens even fijn zal zijn, maar als het kan nog mooier en beter. Alles wordt duurder, ook de zorgverzekeringen. Wij geven je 5 tips om op het randje van dit jaar misschien toch nog te kunnen besparen op je zorgverzekering voor aankomend jaar.

1. Kijk goed naar je zorgwensen

Zijn jouw zorgwensen nog hetzelfde als je zorgwensen van het afgelopen jaar? Het is altijd goed om dit even na te kijken. Misschien heb je een uitgebreide polis staan voor gezinsuitbreiding maar ben je ondertussen dit jaar net bevallen. Weet je zeker dat er dit jaar geen gezinsuitbreiding komt? Dan is dit natuurlijk niet nodig. Je zorgwensen kunnen jaarlijks veranderen, dus kijk goed wat je wel of niet nodig hebt.

2. Heb je een aanvullende zorgverzekering nodig?

Verwacht je aankomend jaar meer of misschien minder zorgkosten te maken? Stel jezelf eerst die vraag. Weet je nu al dat je fysio nodig hebt, dan doe je er goed aan om te bedenken of je hier een aanvullende zorgpremie voor nodig hebt. Bekijk in ieder geval hoeveel zorgpremie je moer betalen wanneer je een aanvullende zorgverzekering afsluit en of dit de afweging waard is. In sommige gevallen scheelt het je enorm wanneer je geen aanvullende verzekering afsluit maar het bedrag zelf betaalt.

3. Overweeg als partners een aparte polis

Veel gezinnen hebben samen één polis, iets met makkelijk inschrijven, weinig rompslomp en gemakkelijk voor de administratie. In veel gevallen is dit helemaal niet zo voordelig. Partners kunnen namelijk hele andere zorgwensen hebben. Het kan daarom ook maar zo zijn dat iemand van jullie, of zelfs beiden, onderverzekerd zijn. Kijk dit dus even goed na en sluit een aparte polis af wanneer jullie niet dezelfde wensen hebben. Het kan zomaar zijn dat jullie allebei een andere zorgverzekeraar nemen omdat het toch aardig verschilt in de portemonnee.

4. Zet minderjarige kinderen op de meest uitgebreide en passende polis

Minderjarige kinderen, dus kinderen onder de 18 jaar, kun je gratis meeverzekeren op de polis van één van de ouders van het kind. Wanneer je kinderen op de meest uitgebreide zorgverzekeringspolis meeverzekerd kunnen zij gratis gebruik maken van de zorg die deze polis biedt.

5. Vergelijk verschillende zorgverzekeraars

Door verschillende zorgverzekeraars te vergelijken kun je heel wat euro’s per jaar besparen. De ene verzekeraar is de andere natuurlijk niet. Vergelijken doe je heel simpel via een onafhankelijke vergelijker. 

Zorgverzekering

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.