De prijs van combinatie moeder van de week gaat naar…

Mama & Kinderen By jan 19, 2018 10 Comments

Ja, wel, nou… Helemaal naar mezelf en naar al die andere moeders die deze week er weer in slaagden om  hun kinderen in leven te houden, niet meer dan één plant te laten verwelken, de boekentasjes meestal mét lunchpakket hebben meegegeven en minstens 1 vooropgestelde deadline hebben behaald. Moeder zijn is druk zijn.

 

Maar vandaag gaat het echt gewoon even over mij. Helemaal op het randje van een totale nervous breakdown gebruik ik dit platformpje nu even om mezelf dubbel en dik in de bloemetjes te zetten. Want weet je wat: ” Ik heb dat deze week gewoon echt kei hard verdiend!”

Ik zal je kort even de voorbije weken schetsen. Maar echt kort gewoon om jullie een beeld te geven van de situatie waar ik me op dit moment in bevind.

Oktober  2017 : Waar de hel begint

Knie-operatie, liep mis, afgrijselijke pijn (lees :  helemaal weg en totale black-outs van de morfine maar toch nog liggen kronkelen van pijn) en totaal niet in staat een huishouden te runnen, laat staan naar school te gaan. Ik heb hier dus twee examens en alle lessen moeten missen. Wat ik vreselijk vond.

December 2017 :  Waar het vagevuur extra oplaait

Nieuwe ziekenhuisopname, redelijk crisisgewijs. Ik had een longinfarct doordat er bloedklonters als gevolg van de operatie de bloedvaten in beide longen verstopten. Opnieuw mistte ik twee examens en alle lessen. Tussendoor probeerde ik taken en deadlines bij te houden en hier en daar het huis te onderhouden zodat het niet van nest naar varkensstal evolueert. By the way : Thank God voor mijn hele lieve vriend die heus wel begrijpt dat ik dit allemaal niet alleen kan en ervoor zorgt dat ik niet (helemaal) doordraai.

Januari 2018 :  Een nieuw jaar, een nieuwe start?

Goed, al mijn examens die ik nog moet inhalen staan deze maand gepland (ik behaalde overigens een 12/20 en 16/20 van de twee eerste… niet om te stoefen ofzo…). De derde heb ik ondertussen ook afgelegd en daar heb ik het volste vertrouwen in.  Aanstaande woensdag volgende examen, we zullen zien hoe dat loopt. Dan vrijdag weer het ziekenhuis in voor een paar dagen in de hoop dat ze die rot knie nu voor eens en altijd kunnen fixen.

Tijdens al deze maanden kan ik dus niet lopen, ondertussen wel met kruk, Yes!

Je kunt je voorstellen dat sommige dingen een beetje op de achtergrond komen te staan. In alle drukte, en dat geldt niet alleen voor mij in een medische toestand,maar voor elke vreselijk drukke moeder die baan-kind-huis-man probeert te combineren ben ik twee heel erg belangrijke dingen vergeten.

Beter zorgen voor mezelf en quality-time met de mooiste dochter

samen lunchen in het ziekenhuis

Vandaag heb ik daar verandering in gebracht! Maar zoals je nu ondertussen weet; woensdag heb ik examen, maandag vertoef ik een hele dag in het ziekenhuis voor onderzoeken en dinsdag zit ik een hele dag in de les. Ik moest en zou een manier vinden om even voor mezelf te zorgen maar ook mijn meisje weer heel even helemaal op de voorgrond te plaatsen.

Bij deze introduceer ik de combinatie van de eeuw voor moeders-met-dochters : Dé wellness-voor-mezelf-en-ja-je-mag-ook-mee-doen-tijd. 

Mijn huid lijdt verschrikkelijk onder de stress, in combinatie met de chocolade die ik naar binnen moet werken om die stress te baas te kunnen, kan het niet anders dan ophopen in van die heerlijke, je kent ze wel, puistjes & mee-eters! Vreselijk. Echt gru-we-lijk, vind ik ze. En elke moeder met mij, geloof ik. 

Samen gingen we aan de slag. Ik koos voor mezelf een combinatie van een scrubje en een masker en Lott deed lekker mee. Enkel heb ik haar masker wel vervangen door een zachte douchegel die ook lekker schuimt. Je kan best oppassen met van die, soms, agressieve productjes op die gezichtjes. Maar Nivea kan er meestal wel mee door, die hebben we dan ook lekker zonder problemen gebruikt.

Stap 1 : Eerst onze snuitjes helemaal proper.

schuimfeest

We schuimden samen onze snoetjes in, en hebben echt ontzettend kunnen lachen met de schuimperikelen. Ik heb al een zware studiedag achter de rug en weer echt even speel heeft me zo deugd gedaan. Dankzij Lott vond ik weer heel even kind in mezelf, een lach op m’n snuit en een zuivere huid! (vergeef me dat rijmpje….)

Ik heb haar lekker wat laten spelen met de verschillende zeepjes, en het schuim terwijl ikzelf rustig de tijd heb genomen om te reinigen én te scrubben. Die luxe… alle moeders nog aan toe… die luxe.

Stap 2 :  Even lekker een maskertje aanbrengen

Ik gebruikte voor mezelf de nieuwe Nivea Urban Detox. Ik ben er echt helemaal weg van! Het is een één-minuut-maskertje maar heeft echt het effect van een halve dag spa en drie kwartier onder een stomende handdoek. Een echte aanrader!

Lott kreeg uiteraard ook een Nivea masker! Maar niet het detox masker voor de volgroeide huid. Ik gaf haar een maskercombinatie van Nivea douchegel met wat Nivea bodylotion. En dat werkte! Onder het motto : “Dat is hetzelfde hoor, kijk maar, zelfde logo!”

Stap 3 : Relaxen, deze moeder en ook Lott.

Daarna kropen we lekker even samen het bed in. De komkommers trouwens,… Dat was echt niet mijn idee. Lott zag het een keer op televisie en toen ik haar vertelde wat we gingen doen was haar allereerste reactie : “Dan lijken we op zombies en daar horen komkommers bij!”. Goed, komkommers dus.

Nu is m’n meisje vertrokken naar moeke. Daar blijft ze nu lekker een weekendje en neemt deze moeder gauw even de tijd om te bloggen.

Ik wilde jullie zo graag vertellen over de quality-time die we vandaag hadden. Het heeft ons even dichterbij elkaar gebracht in een periode waar dat soms erg moeilijk gaat, gestresseerde moeder enzo, en ik heb ook even de kans gekregen om mijn lijf te geven wat het verdient. Want hoe kun je nu voor een ander zorgen, als je niet goed genoeg voor jezelf zorgt? En nu… terug die snuit in de boeken!

Vandaag twee vragen! Hoe zorgen jullie extra voor jezelf wanneer daar eigenlijk geen tijd & ruimte voor is en wat zijn je fijnste quality-momenten met je kleintje?

 

 

 

^^ Dit is geen gesponsord artikel, dit artikel bevat eigen inbreng en is geen samenwerking.

 

Author

10 Comments

 1. Jamey schreef:

  Poeh. Quality time.. wat is dat? Ik ben eigenlijk altijd wel bezig met het zorgen voor anderen en daardoor schiet Q time er wel bij in.

 2. MamaPlaneet schreef:

  Me time? Wat is dat? Ik kan mij serieus niet herinneren wanneer ik voor het laatst iets voor mijzelf deed. Ter ontspanning of met welke doel dan ook.

 3. Merel schreef:

  Jeetje wat een heftige tijd heb je achter de rug!
  Ik doe soms een simpel spelletje op mijn telefoon. Even gedachten op nul. Kan je altijd wel vijf minuutjes voor vrij maken, ook als die er eigenlijk niet zijn. En als ik meer tijd heb, ga ik graag shoppen met mijn tiener of kijk ik film met mijn vriend.

 4. Stephanie schreef:

  Jeetje wat pittig allemaal. Ik heb zelf op dit moment niet zo’n hectisch leven, dus kan gelukkig wat me-time inplannen als ik daar behoefte aan heb.

 5. Mieke schreef:

  Ik maakte gisteren tijd voor een welverdiende lekkere gezonde maaltijd en ga namiddag even naar buiten met de dochter voor wat welverdiende vitamines D en misschien nog een maskertje voor ons twee.
  Ik gebruik mijn producten gewoon op het huidje van mijn dochtertje. Ik heb zo een gevoelig velletje dat wat
  Ik ook gebruik meestal zacht genoeg is.
  En schrubben doe ik met een ruw washandje.

 6. Maargy schreef:

  Jeetje wat een tijd heb je achter de rug! Mijn me-time? Die plan ik gewoon in en ga ik lekker even maskeren enzo ..En quality time met m’n kleintje? Nou die steekt inmiddels meer dan kop boven mij uit, dus de quality time die we hebben is een lekkere knuffel nádat hij zijn huiswerk af heeft haha

 7. Melissa krijns schreef:

  Wat een pittige maanden heb je gehad. Wel top dat je even lekker maskertje gedaan met je dochter. Hopelijk gaat alles snel beter

 8. Helena & Nele schreef:

  Aiai, dat zijn nogal straffe maanden achter de rug! Die foto met dat maskertje is wel zo schattig!

 9. Judith schreef:

  wij doen ook vaak even beauty momentjes, samen maskertjes of ons haar doen (net zulke krullen als jullie dus je snapt dat het best een ritueel kan zijn)

 10. Els schreef:

  Deze zin vind ik heerlijk:

  Mijn huid lijdt verschrikkelijk onder de stress, in combinatie met de chocolade die ik naar binnen moet werken om die stress te baas te kunnen,…

  Verder is het vooral ook een heel fijn mama-dochter moment, denk ik. ❤

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.