opruimen

Opruimen en ontspullen. De bezem door het huis!

Besparen & Budget By jan 22, 2019 1 Comment

Niet alleen heb ik mij voorgenomen om te besparen op de wekelijkse boodschappen. De overdaad in december aan cadeaus en speelgoed frustreerde mij ook enorm. Onze dochter is ook nog eens jarig in december en we wisten gewoon niet wat we haar nog cadeau konden doen. Ik besloot dat het tijd werd voor een andere aanpak. Zo kan het niet langer. Ik ga opruimen en ontspullen!

Het roer gaat om

Ik heb mijn kinderen verwend dus ik ben totaal schuldig aan de overdaad aan speelgoed en kleding hier in huis. De kleding koop ik altijd als het in de aanbieding is en dan kies ik voor duurdere merkkleding. Ik vind het mooier en het blijft ook langer mooi. Een bijkomend voordeel is dat deze kleding ook goed verkoopt. Met dat in mijn achterhoofd struin in Vente Exclusive af op zoek naar mooie kleertjes voor mijn kindjes. (Met de link krijgen nieuwe klanten ook nog eens 10 euro korting.)

Waar ik voorheen dingen kocht omdat ze in de aanbieding waren wil ik dat nu anders aanpakken. Ook ga ik geen kleinigheidjes meer meenemen als ik boodschappen doe. Ik wil ze blij maken met leuke uitjes en een keer wat lekkers. Geen dozen Lego en Playmobile meer omdat de Kruidvat zo’n leuke aanbieding heeft. Beetje jammer voor de jongste, want die heb ik bij lange na niet zo verwend als de oudste. Die trouwens  wel weer ontzettend blij was met de laarzen die hij van Sinterklaas kreeg.

Ontspullen

Onze zoon kreeg een nieuwe kledingkast, dus ik vond het een mooi moment om de kleding eens grondig uit te zoeken om op marktplaats te zetten. Op social media verkoop ik ook vaak kleding trouwens. Bekenden van ons hebben kinderen die precies een jaar jonger zijn dan onze kindjes, dus dat is ideaal! Maar dit keer heb ik niet alleen de kleding op marktplaats gezet. Ik ben eens goed gaan kijken naar welke spullen hier in huis, spullen die er gewoon maar staan en totaal niet gebruikt worden. Zowel speelgoed als onze eigen spullen. De kelder heb ik helemaal opgeruimd er staat behoorlijk wat klaar om naar het stort te gaan en de rest staat in de verkoop. Momenteel heb ik meer dan 100 advertenties op marktplaats staan en dan heb ik al meer dan 30 stuks kleding verkocht!

Wat verkoop ik dan zo allemaal?

Ik had drie fruitschalen. Drie. Dus twee daarvan zijn verkocht. Ik had mooie oorbellen die ik helemaal niet verdroeg dus waarom zou ik ze dan houden? Ik heb 40 jurken hangen waarvan een deel is weggelegd voor de Loukie van een aantal jaren geleden. Die staan dus ook in de verkoop. Ik ben wel een vrouw, maar 30 paar schoenen zijn ook niet nodig. Een deel van mijn (kook)boeken heb ik nooit bekeken en vooral kookboeken doen het super goed op marktplaats.

Al met al heb ik de afgelopen weken heel erg veel verkocht en het ontspullen gaat dus goed. Dit is erg leuk als extra zakcentje, maar het ruimt ook heerlijk op! Ik kan het je sowieso aanraden om een keer kritisch te kijken naar alle spullen, kleding en speelgoed in huis. Zo weet je wat je hebt en koop je geen dingen dubbel.

Ik streef geen minimalistische levensstijl na, maar ik ben de overdaad aan spullen gewoon beu. Het was dus echt tijd om te ontspullen. Als ik zie wat voor een mooie producten wij verkopen in het 50 cent winkeltje bij mijn vrijwilligerswerk dan is het gewoon onzinnig om nieuwe spullen te kopen. Voor de kinderen heb ik daar de mooiste degelijke spullen gekocht. Een mooie houten keuken, een boerderij en houten puzzels. Ik ben zelf ook gek op retro spullen en het leuke van tweedehands is dat je soms ook nog wat kan pimpen.

Kopen jullie veel tweedehands?

Author

1 Comment

  1. Patricia lubbertje schreef:

    Wij kopen voornamelijk 2e hands, ivm het milieu, maar vooral voor de portemonnee.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.