concert met je kind

Een concert met je kind, onvergetelijk mooi.

Mama & Kinderen, Tieners By jan 23, 2019 1 Comment

Heb jij weleens een concert met je kind bezocht? Het is geweldig om samen de bijzondere sfeer in een mooie concertzaal te proeven. Als er iemand is die net als ik intens kan genieten van muziek, is het mijn jongste zoon Jelle. Toen er lastminute een extra kaartje over was voor het concert van Snow Patrol in de Ziggo Dome, wist ik meteen dat ik Jelle mee moest nemen.

Gek op muziek

Jelle is gek om muziek. Tot grote ergernis van zijn broers kan hij spontaan in luid gezang uitbarsten. Ik kan er meestal wel van genieten. Maar aangezien hij echt uit volle borst meezingt en zijn onverwachte gezang niet altijd geheel overeenkomt met het origineel, begrijp ik zijn broers best. Oh ja, en hij heeft net als ik geen gouden keeltje, maar denkt van wel.

Even de playlist aanvullen

De week voor het concert wordt zijn playlist aangevuld met zoveel mogelijk nummers van Snow Patrol. Hij kent de nummers van de vorige cd’s goed omdat we Snow Patrol altijd draaiden tijdens nachtelijke autoritten in de zomervakantie. “Maar die nieuwste nummers moeten ook nog even in mijn hoofd hoor mam”, lacht hij. Ik vind het zelf ook altijd lekker als ik de nummers een beetje ken en (sorry) mee kan zingen. We hebben er veel zin in en mijn gedachten gaan even terug naar mijn eerste concert dat ik me, ook als is het bijna 35 jaar geleden, nog heel goed herinner.

Een concert met je kind 35 jaar terug

Ik denk dat ik, net als Jelle nu, ook een jaar of 11 was en helemaal gek was van Paul Young. Mijn vader nam me mee naar de Doelen in Rotterdam waar Paul optrad. Ik weet nog dat ik bij de toilet tussen allemaal vrouwen stond die voor de spiegel hun make-up bijwerkten en hun haar zo hoog mogelijk toupeerden. Haha, daar stond ik als 11- jarig meisje zo bleu als wat. En die muziek was zo mooi, er ging een wereld voor me open. Terug in de auto zei ik tegen mijn vader: “Pap, was dit echt of was het een droom?”

Glimmende ogen bij de Ziggo Dome

Jelle’s ogen beginnen te glimmen als we aankomen lopen bij de Ziggo Dome. Als echte voetbalfan van Heerenveen houdt hij heel even zijn hand voor zijn ogen als we langs de Arena lopen. “Is dit je eerste concert jongen”, vraagt de beveiliger aan Jelle. Hij fouilleert Jelle goed, want je weet het maar nooit. “Veel plezier hoor”, zegt hij en we mogen door.

concert met je kind

We zitten op de tweede ring en dan bijna vooraan. Mama Esmar wil altijd liever staan, maar in dit geval is het prima dat we lekker zitten. Met je kind de hele tijd in die massa staan, is nog een beetje teveel van het goede.

De goddelijke stem van Gary Lightbody

Jelle heeft al wel tien keer gevraagd hoe laat het is, maar uiteindelijk gaan de lichten stipt om 21.00 uur uit en begint het publiek te joelen. Ruim anderhalf uur genieten we van de goddelijke stem van Gary Lightbody, de zanger van Snow Patrol. Jelle zit met rode wangen naast me en we kijken elkaar af en toe blij aan. We hoeven niks te zeggen, we snappen elkaar, this is it!

Vooral het eeuwenoude zingspelletje met de zaal (links tegen rechts zingen) vind hij geweldig. Zo luid als hij kan, zingt hij: “Shut your eyes and sing to me”, als de linkerkant van de zaal aan de beurt is. Het is fantastisch en ondanks dat Snow Patrol een band van wereldklasse is, blijft de show klein en is de muziek samen met de mooie lichtshow een geweldige eerste concertervaring.

Shut your eyes and sing to me

Na een overheerlijk saucijzenbroodje bij La Place boven in de Ziggo Dome rijden we voldaan naar huis. Als Jelle de volgende dag in de badkamer staat, zingt hij keihard:  “Just say yes”, tegen zijn eigen spiegelbeeld en de dagen erna krijg ik meerdere malen een denkbeeldige microfoon onder mijn neus gedrukt terwijl Jelle zingt: “Shut your eyes and sing to me, and now the left side.”

Dan kun je als moeder toch niet anders dan genieten? Ik hoop dat dit eerste concertbezoek voor hem net zo onvergetelijk blijft als die van mij.

Welk concert heb jij weleens bezocht met je kind of zou je graag willen bezoeken?

Author

1 Comment

  1. Marieke schreef:

    Nickeloden festival met mijn toen 9-jarige dochter. Het was natuurlijk een kinderfestival maar ik weet niet wie er nu meer van genoten heeft. Zij of ik?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.