Mijn baby 8 maand oud. Het gaat zo snel!

Zwangerschap & Baby By mei 28, 2018 1 Comment

Vorige week was mijn baby alweer 8 maand oud. Emma is al een tijdje geen baby baby meer maar het gaat me soms toch wel wat te snel hoor. De verschillen van toen ze 7 maand oud werd en 8 maand oud werd zijn best groot. Wat er allemaal veranderd is en hoe ze zich ontwikkeld lees je hier!

8 maand oud en tandjes

Ja, hier zaten we op te wachten. De tandjes. Hoewel ze al 2 maand alles aanviel met haar mondje waarop ze kon bijten, inclusief mijn benen en vingers, had ze toen ze 7 maand werd nog geen tanden. Maar de eerste 2 tandjes zijn aanwezig. Gelukkig had ze er weinig last van, op wat luieruitslag na. Maar dat was minimaal. 2 kleine tandjes onderin haar mondje. Het staat heel guitig. Op naar de volgende ;).

Beentjes

Emma weet dat ze beentjes heeft en die gebruikt ze graag. Ze probeert zich soms op te trekken aan de box of bank. Lukt nog niet zelfstandig maar het gaat hard! Ze staat ook liever dan dat ze zit. Als ze op schoot zit zet ze haar beentjes er onder en trekt ze zich aan je op.

Zitten

Emma was nog wat bang met het zitten, maar nu ze al 8 maand oud is gaat dat dikke prima! Ze geniet en speelt lekker in de box of de buitenbox, waar ze trouwens ook graag dutjes in doet. Ze valt niet meer om en ook op het kleed spelen is een groot vermaak. Nu ze echt stevig zit wil ik deze week ook even met haar gaan fietsen.

Op vakantie

Emma was 7,5 maand en we gingen op vakantie. Natuurlijk altijd even afwachten hoe het gaat in het vliegtuig. Maar met deze baby van 8 maand oud ging het helemaal goed. Het vliegen was geen probleem en last van de oortjes had ze ook niet. Wel was het een erg lange dag voor haar met weinig slaap. Op vakantie zwom ze voor het eerst in een zwemband en ook dat is iets wat ze erg leuk vond.

Kruipen

Kruipen… Hoe gaat het kruipen? Nou, Emma kruipt. Daar is ook het meeste mee gezegd…. Ze kruipt achteruit haha! Vooruit is een beetje lastig en heel frustrerend als dat niet lukt. Dat kan ze erg boos worden. Maar, sinds gisteravond gaat het vooruit kruipen ineens ook af en toe. Er zit vooruitgang in.

Het gaat zo snel

Lekker cliché, maar o zo waar. Het gaat gewoon allemaal te snel. Soms wou ik dat ze gewoon dat kleine baby’tje was wat op mijn arm in slaap viel. Mooie herinneringen die ik blijf koesteren. Gaat nu niet meer gebeuren. Wat ik dan wel erg fijn vind is dat Emma niet traag is, maar ook niet ontzettend vlot in haar ontwikkeling. Goed ze kan aardig wat, maar Merel trok zich toen ze krap 7 maand oud was al op aan de box. Met 10 maand, ja mensen, 10 maand oud rende ze door de kamer. Zonder zich nog te hoeven vast houden. Ik ben erg blij dat het er tot nu toe niet zo uitziet bij Emma en ik toch nog iets langer van het baby zijn kan genieten. Tenminste, wat je baby kunt noemen.

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

  1. Mariëlle | Me-licious schreef:

    Wat heerlijk om dit te lezen en wat fijn dat ze zo goed ontwikkelt en zich goed heeft gehouden in het vliegtuig. Aan de ene kant ben je blij als ouder als je kind goed ontwikkelt en snel leert, maar aan de andere kant worden ze zo snel groot… I get it! Geniet van deze mooie tijd <3

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.