Puur figuur : 21-dagen naar een gezonder lijf dankzij een smoothie ?

Gezondheid By mei 26, 2018 6 Comments

Warme dagen breken aan en geloof me : mijn summerbody hangt nog aan de kapstok. Dat zal weer iets voor volgend jaar zijn! Ik was nochtans goed begonnen bij Weight Watchers. Maar zoals beloofd ging ik ook met een ander programma aan de slag. Ik ben er namelijk echt van overtuigd dat niet àlles voor iedereen werkt. Daarom neem ik jullie even mee in de wereld van Puur Figuur!

Het 21-dagen smoothieplan

puur figuur

preview van puurfiguur.nl

Puur Figuur heeft enkele verschillende programma’s die je kan volgen, afhankelijk waar je naar op zoek bent. Er is voor verschillende aspecten wel wat te vinden. Ontbijten met een smoothie, koolhydraatarm, een combinatie van de verschillende programma’s,… Ik vond onderstaand vragenlijstje op de website en besloot het 21-dagen smoothieplan te starten. En wel omdat ik op bijna élke vraag “ja” moet antwoorden…

Een niet onbelangrijke bijkomstigheid : ik vind smoothies ook gewoon echt onwaarschijnlijk lekker. Ik las al enkele keren dat ze vaak veel suikers bevatten en weinig voedingsstoffen omdat we maar wat gewoon fruit in de blender kletsen. Eerlijk? Deed ik ook. Ik hoopte dan ook met dit progamma de kneepjes van het ‘gezonde-smoothie-vak’ te leren!

Is het 21-dagen smoothieplan iets voor jou? Doe de test!

Heb je last van :

 • Futloosheid
 • Een onverklaarbaar negatief gevoel
 • Slechte of droge huid
 • Moeite met afvallen
 • Slecht kunnen slapen
 • Snel vatbaar voor griepjes en verkoudheid
 • Vermoeid wakker worden
 • Veel trek in suiker

Eén of meerdere keren “ja” geantwoord? Dan belooft het smoothieplan  van Puur Figuur heel wat voor jou te betekenen! Of dat voor mij ook zo was? Lees maar lekker verder, ik neem je even mee.

Uitgangspunt van het 21-dagen smoothieplan

Een gezond lichaam is niet enkel gebaseerd op voldoende sport en gezonde voeding maar heeft ook een evenwichtige hormonenbalans nodig en de juiste voedingsstoffen op het juiste moment. Net die hormonenbalans weer op peil krijgen en een kick-start voor je gezonde lichaam is wat Puur Figuur wil bereiken met het plan dat ik koos.

Gemotiveerd ging ik aan de slag met hun E-boek en kreeg van in het begin de geruststelling dat ik steeds een coach ter beschikking had voor alle bijkomende vragen.

De werkwijze

Als je even het E-book doorneemt ben je er zo mee weg. Eigenlijk is er heel weinig moeilijks aan! Daarbij moet ik ook wel zeggen dat het E-book erg praktisch is opgebouwd.

Je hebt een combinatie van programma’s in 1 boek. Je kan er voor kiezen om 1 smoothie per dag te nemen om je stofwisseling, hormonen, immuniteit,… een boost te geven of je kan er een aanvullend afslankprogramma bij volgen waardoor je sommige dagen twee smoothies drinkt.

Daarnaast krijg je ook recepten voor een koolhydraatarm diner, en echt lekkere tussendoortjes.

Als kers op de taart krijg je ook smoothierecepten voor als je even helemaal wil detoxen.

Veel recepten, veel ingrediënten?

puur figuur

Na een beetje theorie over het waarom en de hoe krijg je recepten voor de komende 21-dagen. Die recepten volg je best chronologisch want zoals jullie onwaarschijnlijk wel weten blijft er regelmatig wat over. Je hoeft niet bang te zijn om halve porties groenten in de vuilnisbak te moeten gooien…

De recepten zijn namelijk zo opgebouwd dat het recept van de ene dag en de dag erna wat overlappingen hebben in de ingrediënten zodat alles opgeraakt! Dat is voor mij echt een absolute plus!

Een een lekker handigheidje : in het E-book zitten verschillende boodschappenlijstjes! Een lijstje voor dingen die je de hele 21-dagen zal nodig hebben zoals havermout, lijnzaad, … en lijstjes die je mooi per enkele dagen ion huis kan halen die versproducten bevatten!

Leuk extraatje voor ons! Ongetwijfeld willen jullie kinderen net zoals Lott ook van alles mee-eten en drinken dat mama heeft… In het smoothieplan krijg je een bonuspakketje met allerlei heerlijke en gezonde smoothies voor kinderen! Zo kunnen zij ook lekker mee op de smoothie-trein!

Waarom niet zomaar zelf smoothies in elkaar flansen maar gaan voor Puur Figuur? ?

Simpel toch. Van een afstand werp je wat fruit in de blender en mixen maar. Suoergezond zoveel fruit.

Wel kijk, daar gaat het dus mis. Door de combinatie aan fruitsuikers en fructose is die fruit smoothie helemaal niet meer zo goed voor je. Je suikerspiegel schiet er de lucht van in en je hebt alles behalve de juiste voedingsstoffen binnen.

Met het smoothie-plan krijg je tientallen heerlijke recepten en ze hebben namen zoals ja! APPELTAARTSMOOTHIE 🙂

Deze recepten zijn perfect uitgebalanceerd, en bevatten alle eiwitten, voedingsstoffen, anti-oxidanten… die je nodig hebt voor een gezond en gelukkig leven! Ik zeg gelukkig, want 21-dagen smoothies drinken verhoogd je gelukshormoon waardoor je lekkerder in je vel zit!

Mijn grootste probleem : porties

Zoals jullie weten is het nemen van gezonde voeding eigenlijk niet mijn probleem. Maar de porties en snacks doen me regelmatig de das om.

Dat was hier absoluut het tegenovergestelde. Ik ben erg aan het zoeken geweest in het begin : De hoeveelheid van een smoothie kreeg ik echt niet op. Dat was me echt te veel met als gevolg dat ik een hele voormiddag aan dezelfde smoothie bezig was en dus eigenlijk constant aan het eten. (Honger heb ik dus écht niet gehad!)

Ik mailde de coach en kreeg razendsnel antwoord op mijn vragen, en ook in het E-book zijn de meest gestelde vragen terug te vinden.

En de resultaten

Het meest opvallende resultaat dat ik boekte? Dat zijn onwaarschijnlijk de reacties van anderen!

Ik verloor reeds 10 kg met Weight Watchers , en daar kreeg ik af en toe positieve reacties op maar sinds ik het smoothieplan heb gebruikt, regent het complimentjes!

“Wat ben je veel afgevallen! Het lijkt wel of ik je 6 maanden niet heb gezien!” of “Zo, jij hebt zeker een goed nachtje slaap gehad!”

De weegschaal die wilde niet echt mee, maar dat is ook maar een cijfer! Ik kwam niets bij, en verloor enkele 100’en grammetjes. Na enkele dagen zag ik er stralend uit! Ik ben er ook van overtuigd nu de zoektocht naar de juiste porties en dagindeling voorbij is, die weegschaal ook zeker zal volgen!

Wil jij ook je lijf en de complimentjes eens een boost geven op 21-dagen? Dat kan!

Voor €27 euro krijg je alle informatie toegestuurd en kan je terecht bij een hele lieve coach!

Surf dan snel naar www.puurfiguur.nl

Maak jij wel eens smoothies?

 

 

 

 

 

 

Author

6 Comments

 1. Merel schreef:

  Als je meer wil lezen, zou ik eens kijken bij Mamasliefste. Zij heeft een keer een heel interessant artikel geschreven over het verlies van vezels in een smoothie waardoor ze toch minder goed voor je zijn dan ze lijken. Niet om naar te doen trouwens (op internet komen dingen nog weleens verkeerd over), maar als tip.

  Los daarvan: echt super gedaan! Meer fruit en groenten doen zoveel voor je lijf. Ook in hoe je eruit ziet.

  1. Inge schreef:

   Hele fijne tip Merel! Klinkt helemaal niet naar hoor. Ik ga zeker eens piepen!

   Dat had ik ook al eens gehoord, ondere andere in het Weight Watchers programma dat ik voordien deed. Net daarom dat ik deze recepten eens geprobeerd heb ?
   Ze pakken de hele smoothietheorie aan in het boek, ook het vezelprobleem wordt er helemaal aangepakt door de combinaties. De smoothies zijn niet enkel groenten en fruit maar worden heel rijk aangevuld met nootjes en granen, zaden,…
   Al ben ik er wel van overtuigd dat er in alles een guldenmiddenweg is, en het boek ook.
   Ik vond het een leuke afwisseling! En met nog 20 kilo’s die eraf moeten is dat wel heel welkom ?

 2. Amylia De Schepper schreef:

  Klinkt heel verleidelijk om eens te testen!

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Leuk dat mensen zo positief op je reageren! Ik zou zelf niet gauw zo’n kuur doen, maar als het goed bevalt is het top!

 4. Girls-Things schreef:

  Dat klinkt best goed en een goede manier om af te vallen of beter in je vel te komen.

 5. Melissa schreef:

  Ik denk dat ik snel genoeg van heb. Zo af en toe is zeker wel etg lekker

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.