ochtendritueel

Ons ochtendritueel en het gevecht dat elke ochtend plaatsvindt.

Mama & Kinderen By jun 05, 2018 No Comments

De ochtenden blijven hier een kriem. Een ochtend mens ben ik nooit geweest, maar nu er eenmaal kinderen in dit huis rondlopen die ook nog naar school moeten kun je niet veel anders dan om 06:45 uur de wekker zetten. Om vervolgens nog wel één keer op de snooze button te drukken om toch echt uit bed te springen. Maar dan begint het gedonder… Ochtendritueel? Laat me niet lachen..

Uit bed en dan?

Daar begint mijn ochtendritueel. Als ik uit bed kom was ik me, poets mijn tanden, fix mijn haar even snel en spring in de kleren die ik al had klaargelegd, nou ja… heel soms kan ik echt een imperfecte moeder zijn. Dan sprint ik naar beneden, maak het ontbijt snel klaar, schenk drinken in en haal de kinderen uit bed als ze nog niet naar beneden zijn gekomen.

Terwijl de kinderen muizenhapjes van het broodje eten haal ik Emma uit bed en doe haar de fles, verschoon haar en trek haar kleren aan.

ochtendritueel

Ondertussen is het half 8 en zitten ze al een half uur aan hun brood.. De 3 Kom op nu jongens, ik wil dat jullie nu je brood opeten hoor je door de kamer. Dan nog een 4e en 5e keer en eindelijk is het eten om kwart voor 8 op. Dan hebben ze er al ongeveer 3 kwartier over gedaan. Ik geef ze de kleren en laat ze die aantrekken. Vervolgens wassen ze zich en poetsen de tanden.

Ons ochtendritueel, welk ochtendritueel?

Het enige ochtendritueel bij ons is, is dat ik toch zeker 5 keer moet zeggen; jongens kom op nu, ik wil dat jullie nu je brood eten. En niet zo treuzelen!!

Of ik de wekker nu om 06:00 uur, 06;30 uur of om 07.00 uur zou zetten, treuzelen dat doen ze altijd! Behalve op de dagen dat ze niet naar school moeten dan.. Dan hebben ze wel ritme in het ochtendritueel, eten ze wel snel de broodjes op zodat ze wat leuks kunnen doen.

Tanden poetsen is hier ook echt een feest.

Na 10 seconden zegt Bram standaard: Mamaaaaaaaa het kriebelt!! Mama!!! Ben ik al klaar?? Nee Bram, doorgaan tot de tandenborstel stopt! Bram, moet mama het doen? Tandenborstel in de mond houden en poetsen! Ondertussen is Merel al klaar en trekt braaf haar schoenen aan, in de meeste gevallen dan. Ik controleer ze nog even en dan de tandenborstel afspoelen en de mondjes spoelen en schoonvegen. De tandpasta zit altijd wel ergens waar het niet hoort.

Dan de haren

Ondertussen is het al 08.00 uur. Ik kan de haren van Merel en vlecht haar in. Hier ben ik aardig geoefend in dus dat schiet behoorlijk op. Dan nog even Bram wat gel in zijn haar doen of wat water. Ergens in deze stukjes hier tussendoor heb een sloot cafeïne naar binnen gewerkt, ontbeten en heb ik de tasjes ingepakt en onderin de buggy gesmeten. Jassen aan en klaar om te gaan!

08.15 uur

Tegen 08.15 uur lopen we met zijn vieren richting school. Emma in de buggy met mij er achter natuurlijk! Merel en Bram lopen of gaan op de fiets. Tussen 08.20 en 08.25 uur zijn we op school en breng ik ze naar de klas. Als ik de school dan weer uitloop ga ik met Emma nieuwe broodjes halen en andere boodschapjes die we nodig hebben. Soms wandelen we nog even langs de HEMA, Zeeman of Kruidvat.

En dan zijn we weer thuis

Rond 09.00 uur zijn we dan meestal weer thuis als we nog even langs de winkel moesten. Soms eerder, soms later. We knuffelen nog even samen of spelen. Dan is het tijd voor fruit en een kop thee of iets anders te drinken en daarna breng ik Emma naar bed. Ik ga als de wiedeweerga door het huis en dan kruip ik achter de laptop om of met de site bezig te gaan, of mailtjes te beantwoorden. Voor ik het weet is Emma weer wakker en vaak gaan we dan even buiten eten. En voor ik het weet is het alweer 14:15 uur en lopen we weer richting school om de kinderen op te halen. En dan weet ik het al; Mama… mag ik met die en die spelen..

Een korreltje zout?

Ja natuurlijk gaat het echt niet elke dag zo, maar er zijn toch zeker wel dagen dat het wel zo gaat. Dagen waarop ik meerdere keren tot 10 moet tellen, dagen waarop ik dan ook zeker weet dat de rest van de dag ook zo zal gaan. Op die dagen, waarop ochtenden zo beginnen, kan ik eigenlijk al wel weten dat er iemand even 10 minuten kan gaan afkoelen op zijn of haar kamer. En ja, graag zou ik ook even een time out op mijn kamer nemen haha!

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.