In de pyjama naar school. Yep ik ben een loedermoeder!

Mama & Kinderen By mrt 21, 2018 3 Comments

In de ochtend is het hier spitsuur. De wekker gaat vroeg, ontbijten, de kinderen moeten klaargemaakt worden voor school en de jongste moet de fles. 3 kinderen spik en span en ik? Ik breng mijn kinderen geregeld in mijn pyjama of sportlegging naar school. Yep ik ben een loedermoeder!

Gemakzucht

Puur gemakzucht hoor, ik poets mijn tanden, doe mijn haar, was of douche me snel en smeer nog snel een klodder mascara op.. Nee dat is niet waar, soms ook gewoon geen mascara hoor! Omdat ik op het moment thuisblijfmoeder ben hoef ik me dus niet klaar te maken voor het werk. Als ik de kinderen naar school heb gebracht kan ik me daarom na de tijd fatsoenlijk klaar maken. 

Niemand die het ziet

Het mooiste is nog dat niemand het ziet… Ik ben gek op pyjama’s met leggings! Het zit niet alleen erg fijn maar het valt dus ook niet op als ik in die pyjama legging die gewoon zwart of grijs is de deur uit ga. Ik heb een heerlijk warme dikke winterjas die tot op mijn knie komt. Mijn uggs gaan er onder, knot op het hoofd en gaan met die banaan. Ken je die moeders met sportleggings en toffe sneakers? Heb ik soms ook, maar niet omdat we allemaal meteen gaan sporten hoor.

Loedermoeder

Ja best wel een eigenschap van een loedermoeder toch? En weet je? Het kan me echt niets schelen. Het scheelt me toch wel weer een half uur slaap. Iets wat jonge moeders koesteren, geloof me! Slaap is heilig en elke minuut die ik langer kan blijven liggen is me dierbaar. Ach en daarbij kan het me ook echt helemaal niets schelen wat iemand er van wil vinden. Laat mij lekker loederen ;)! Ik zie het maar als omdenken. HAHAHA

Een loedermoeder is een imperfecte moeder die af en toe het huishouden en de verzorging van kinderen iets wat laat versloffen. Een loedermoeder is per definitie geen slechte moeder, maar een moeder die af en toe eens een steekje laat vallen. En dus niet perfect is. 

In de middag een totaal andere moeder aan het schoolplein

Als ik de kinderen ophaal, ben ik een totaal andere moeder, of andere verschijning… Hoe je het noemen wilt! Dan heb ik namelijk wel mijn jeans aan en make-up op. Nog nooit heeft er een haan naar gekraaid.

De enige?

Ha! Dat dacht je maar, ik ben echt niet de enige.. Gisteren deed ik deze biecht bij een andere mama. Die kon me vertellen dat zij precies hetzelfde deed!

loedermoeder

Heb jij dit weleens gedaan??

 

 

 

 

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

3 Comments

  1. Mariëlle | Me-licious schreef:

    Nee, ik heb soms wel eens mijn pyama aan als ik op zaterdag ochtend boodschappen moet doen. En inderdaad lange jas erover heen. Heel herkenbaar!

  2. Nicole Orriëns schreef:

    Nee, ik heb mijn kinderen nooit in pyjama naar school gebracht. Het maakt me wel nieuwsgierig: heb je geen tijd om kleding aan te trekken?

  3. Jo schreef:

    Yes, gebeurt hier vaker ?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.