onderhoud aan huis

Onderhoud aan je huis? Vergeet deze 3 klusjes niet!

Huis & Tuin By sep 23, 2022 No Comments

Ken je dat gevoel van de blinde vlek? Doordat je íedere dag langs die onopgeruimde kast loopt zie je op een gegeven moment niet meer dat het een troep is. Totdat een ander je erop wijst. Naast troep zijn er nog vele andere zaken in en om je huis waar je het zelf wellicht niet van ziet, maar waar wel een beetje extra aandacht aan besteed kan worden. Deze vorm van onderhoud wordt al snel vergeten, maar is wel super belangrijk. Niet alleen voor de uitstraling van je huis maar ook om rotting en andere processen voor te zijn. Welke klussen al snel vergeten worden? Wij zetten ze op een rij.

1.     De eerste aanblik

De allereerste aanblik van je huis wanneer mensen op visite komen is natuurlijk de buitenkant. Daarom is het ook aan te raden om niet alleen de tuin af en toe van groot onderhoud te voorzien, maar ook de gevel. Laat de gevel periodiek reinigen door een professional. Zij kunnen dit net wat beter én sneller dan jijzelf, en het resultaat zal je verbazen. Ook wanneer je hiervoor te laat bent en er ingrijpendere maatregelen nodig zijn zoals gevelrenovatie dan is het goed om dit tijdig te laten doen. Het fijne aan het laten uitvoeren van dit klusje is dat je meteen resultaat ziet!

2.     Er warmpjes bijzitten

Een onzichtbaar maar zéér belangrijk klusje is het onderhoud van de cv. Deze gaat namelijk vaak stuk op het moment dat je ‘m zeer hard nodig hebt zoals midden in de winter. Het laatste wat je wilt is dat hij juist op dat moment stuk gaat. Laat dan ook periodiek onderhoud plegen, zonder een keertje over te slaan. Goed onderhoud hiervan kan ook hoge kosten in de toekomst voorkomen.

3.     Opgerot staat netjes

Waar het ook betreft, zowel binnens- als buitenshuis; laat (hout)rot meteen repareren of vervangen. Vaak kijken mensen het nog even aan, maar dit is werkelijk een sluipmoordenaar voor je huis. Voor je het weet zit het overal en kun je complete kozijnen en deuren vervangen. Hetzelfde geldt voor het geval je vermoedt dat er houtwormen in je kozijnen zitten. Meteen actie vereist en ook dit; laat het periodiek checken.

Kortom, een huis hebben en inrichten is leuk maar het brengt ook verplichtingen met zich mee. Loop hier niet voor weg maar pak deze taken meteen op. Niet alleen om goede sier te maken bij gasten, ook om jezelf te behoeden voor hoge kosten in de toekomst!

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.