naar bed in de vakantie

Naar bed in de vakantie, hoe wat en wanneer!

Mama & Kinderen, Vrouw By jul 20, 2018 No Comments

Gisteren hadden Merel en Bram de laatste schooldag voor de zomervakantie. Een vakantie waar ze allebei erg aan toe waren. De afgelopen weken konden we merken dat met name Bram erg snel vermoeid was. Nu is het ook hier in het oosten van het land zomervakantie. Maar hoe laat gaan de kindjes naar bed in de vakantie?

Erg aan vakantie toe

De kinderen waren hier ontzettend aan vakantie toe. Met name Bram was erg vermoeid de afgelopen twee weken. Na school hing hij graag op de bank en als hij aan het spelen was werd hij snel boos of maakte hij ruzie met Merel. Dat is hier een teken dat het klaar is, hij zoals wij hier zeggen; de knollen op heeft (erg moe is). Of hij sliep erg snel als hij naar bed ging of hij kon niet in slaap komen omdat hij zichzelf in de weg zat. Gelukkig kwam dat laatste niet teveel voor. Maar je zult het wellicht herkennen.

Welke tijd naar bed in de vakantie?

Normaal gesproken gaan Merel en Bram rond 18.30 uur, 19.00 uur naar bed. Hebben ze ook nodig want het spelen, school en vroeg opstaan eist zijn tol aan het einde van de middag. In de vakantie hebben ze niet zo’n strak schema en de eerste drie weken van de zomervakantie zullen er ook niet veel spannende dingen gebeuren. Eerst maar eens even bijkomen, een rustig ritme opbouwen en proberen uit te slapen. Naar bed in de vakantie? Dat gaan we zo aanpakken: nu het vakantie is zullen ze niet perse om 18.30 uur of 19.00 uur naar bed moeten. Het zal geen 22.00 uur worden, maar 20.00 uur of 20.30 uur vind ik prima. Dit ook zodat ze in de ochtend net wat langer slapen, en ik dus ook ­čśë

Als papa ook vakantie heeft

Wat we met de zomervakantie gaan doen is nog niet helemaal duidelijk. Blijft het dit weer, dan blijven we lekker in Nederland. Of dat een vakantiepark of diverse dagjes weg gaan worden is dan de vraag. Mark is er echter een beetje bang voor dat wanneer hij vakantie heeft het niet zo mooi is, zul je natuurlijk net zien. Mocht dat het geval zijn dan boeken we een last minute met het vliegtuig gok ik zo. Mark heeft de laatste 3 weken van de zomervakantie en wanneer we gaan is ook nog niet helemaal duidelijk. To be continued dus ;).

Als ik het alleen voor het zeggen zou hebben wist ik het wel, terug naar Gran Canaria! Ik schreef er al eerder over maar dat is echt een aanrader! 

8 maand oud

Het liefst heb ik wel dat we de laatste week van de schoolvakantie thuis zijn, of in ieder geval de laatste paar dagen. Dit zodat de kinderen ook weer kunnen bijkomen van de vakantie en we het naar bed gaan in de vakantie kunnen afsluiten met de normale bed tijden.

 

Hoe laat gaan jouw kinderen naar bed in de vakantie?

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.