ledikant naar groot bed

Naar bed gaan uitstellen? Hier lees je 12 smoesjes!

Mama & Kinderen By aug 31, 2019 2 Comments

Naar bed gaan, dat is het liefste wat kinderen doen. Met niets kun je ze blijer maken dan heerlijk op tijd naar bed gaan en vervolgens lekker lang uitslapen. Sorry, ik droom wat voor me uit.. Het zal je vast bekend voorkomen dat kinderen en naar bed gaan niet de meest perfecte combinatie is. Hier zijn ze namelijk nooit moe, daar begrijpen wij dan natuurlijk ook niets van. Hoe je het went of keert, naar bed gaan is (bijna) altijd te vroeg. Naar bed gaan uitstellen, dat is iets wat ze hier altijd weer proberen. Mocht je kind het niet doen, heb ik hier wat leuke tips voor hem/haar.

Naar bed gaan uitstellen! Hier zijn de smoesjes!

 1. Mama!!!! Ik moet plassen!! Dit kan altijd gebruikt worden! Of ze nu wel of niet naar de toilet moeten, zelfs al is er een enkele minuut geleden nog geplast, ouders willen niet dat er ongelukjes gebeuren.
 2. Ik wil deze pyjama niet aan! En dat om de volgende redenen; te klein, te groot, te warm, te koud, te kriebelig. Naar bed gaan in een Pyjama is trouwens ook helemaal niet hip, wat dacht je van verkleedkleding?
 3. Het is te donker. Het nachtlampje is aan, maar dat is natuurlijk niet goed genoeg. De smoesjes worden uit de mouw geschut om het naar bed gaan maar te kunnen uitstellen.
 4. Het is te licht. Natuurlijk kan deze dan ook niet ontbreken. Is het niet te donker dan is het wel te licht.
 5. Ik ben bang voor… De wolf onder het bed, de draak op de kast, de monsters achter de gordijnen. Dat je kind bang kan zijn is natuurlijk waar, maar je ziet wel of dit echt zo is. Anders lekker nog even knuffelen!
 6. Ik heb dorst. ** Net een beker leeg gedronken**
 7. Ik heb honger. En trek, en zin in snoep, een koekje gaat er wel in maar een broodje hó maar! Alles
  wat lekker is zolang naar bed gaan maar niet aan de orde is.
 8. Mijn tanden zijn nog niet gepoetst. Te gebruiken of dit nu wel of niet is gebeurd.
 9. Ik wil nog 1 verhaaltje. De dikke van Dale is net uitgelezen, maar dat ene boekje moet echt nog…
 10. Mama!!! Ik voel me niet lekker. Uhuuu…. Och schatje, zal ik even een zetpil ophalen? O het is al over? Fijn! Terug naar je bed en slaap lekker.
 11. Ik kan niet slapen mam. Na 3 minuten in bed te hebben gelegen…
 12. Ik wil nog een liedje! Een heel concert is net gegeven, je zou zo een cd presentatie kunnen doen, maar een liedje moet toch echt nog.. Niet dus

 

naar bed gaan

 

Ook leuk: Op vakantie in de natuur

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

2 Comments

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Dat is een uitgebreide lijst met smoesjes. En helaas herkenbaar….

  1. Maddy schreef:

   Ik had er nog meer.. Maar dacht zo is het wel even goed haha!? Ik denk dat velen herkenbaar zullen zijn voor ouders.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.