babyolie

Mijn haat liefde verhouding met babyolie.

Mama & Kinderen By mrt 14, 2018 6 Comments

Babyolie het ruikt zo heerlijk! Je baby smeer je er lekker mee in en het huidje van je baby zal er lekker zacht van worden. Ik lieg niet als ik zeg dat ik het zelf ook regelmatig gebruik. Nee niet alleen de baby hier in huis gebruikt het. Hoewel ik er echt ontzettend gek op ben hadden wij vorige week toch een kleine oorlog, de babyolie en ik.

Lekker smeren met babyolie

Babyolie is heerlijk om je baby mee in te smeren na het badje of na de douche. Hoewel het babyolie heet smeer ik Bram en Merel er ook nog geregeld mee in. Vooral wanneer het huidje erg droog is. Ook vind ik het heerlijk om na het douchen mezelf er lekker mee in te smeren. Voor mezelf gebruik ik die van Zwitsal vaak, heerlijk die geur! Even een relaxmomentje!

Afgelopen vrijdag

Afgelopen vrijdag had Mark zijn eerste officiële papadag. Heerlijk uitslapen voor mij!! Dat dacht ik tenminste, ging dat even anders. Merel en Bram zijn op vrijdag nog vrij dus de ochtendspits slaan we op vrijdag over. De kinderen waren al naar beneden gegaan en keken lekker TV. Dat is iets wat we tenminste dachten…. Mark ging al vrij snel naar beneden toen de kindjes eenmaal wakker waren. Maar hé in een korte tijd kan er veel gebeuren he? Het ging zo: Boem, bats, de lamp aan. Wil je NU uit bed komen?!!!!!! hmm waarom? DAT ZIE JE ZO WEL! Ondertussen hoor ik hem vaag op de achtergrond iets zeggen over dwijlen, babyolie en rotzooi.. Niet zo goed gehumeurd waggel ik de trap af…

Een oorlogsgebied

Had ik al gezegd dat ik gek ben op de geur van babyolie? Die heb ik dus dagen kunnen ruiken. Toen ik beneden kwam lagen de kinderen alweer in bed. Voor straf! Wellicht maken we er een pedagoog niet zo blij mee maar dat nemen we maar voor lief. Normaal lopen door ons huis kon namelijk al niet echt meer. Bram besloot om zich midden in de woonkamer te douchen met babyolie. Stiekem gepakt en zich helemaal van top tot teen besmeurd. Nu lach je he? Had ik waarschijnlijk ook gedaan als t mijn kind niet was ;). Maar serieus, alles, maar dan ook alles zat er onder. De bank die zal nooit meer mooi worden. Was al niet zo top meer, maar nu helemaal niet. Gelukkig is het meeste er wel uit gegaan. Dat dan weer wel. De TV kast, met een houten blad, dat krijg je er dus niet meer af. Helemaal er in getrokken. Binnenkort mogen we die opschuren. En dan maar over de vloer te zwijgen… Ik heb geloof ik 4x gedweild, mijn eerste pogingen hadden namelijk weinig effect. Veel geplak vooral. Ik ben wel super blij dat we nu PVC hebben trouwens. Op onze oude vloer was die grote plas nooit weggegaan.

En dan ons Brammetje

Denk je alles gehad te hebben he, niet dus. Ik had hem nog niet gezien, maar nadat het huis op orde was haalde ik hem op om naar beneden te gaan en een hartig woordje te spreken. Dat ging dus niet door. Zijn haar stond recht op zijn hoofd. Hij moest onder de douche! Ik heb zijn haar 3x met shampoo gewassen en dat is een feest hier…NOT. Na geen enkel effect hebben we de Dreft er maar bij gepakt. Wondermiddel hoor. Ontvet prima!

Gelukkig is onze boodschap voor nu goed overgekomen en blijft hij er wel vanaf. Jammer dat dit dan eerst nodig was. Gelukkig kan ik er nu langzaam aan iets om lachen.. Maar afgelopen vrijdag? Nee toen niet!

 

Welke streken hebben jouw kinderen weleens uitgehaald?

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

6 Comments

 1. Fleur schreef:

  O ik kan mij de rommel die het geeft wel voorstellen…. Ik ga het meteen ook maar een plankje hoger zetten

 2. Hippiemeisje schreef:

  He, ik ben 33, maar gebruik zwitsal dagelijks om me mee te wassen enzo…
  en ja, stiekem moest ik hierbij toch lachen, sorry

 3. Dhini schreef:

  Toen mijn zoon baby was, smeerde ik ooit met babyolie maar een paar keren. De geur van zwitsal is lekker maar ik smeer met minyak telon en iets groot smeer ik hem met minyak kayu putih

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Oh dat is echt wel balen inderdaad. Olie veroorzaakt vlekken die je er echt niet meer goed uitkrijgt is mijn ervaring.

 5. Zineb schreef:

  Hahaha wat een schatje!! Ik zou het zelf niet gebruiken.

 6. Daisy schreef:

  Olie gebruik ik op dit moment niet. Maar het wel heel goed voor een droge huid.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.