led strip verlichting

Meer sfeer in je interieur met led strip verlichting

Huis & Tuin By apr 19, 2022 No Comments

Het soort verlichting in een woning kan veel toevoegen. Je kunt een fijne sfeer creëren door de juiste verlichting te hebben. Tegenwoordig zie je dan ook vaak dat men led strips in huis haalt. Waar led vroeger bekend stond als een voornamelijk koele en felle verlichting, is dit tegenwoordig allang niet meer zo. Je kunt een led strip goed gebruiken voor sfeerverlichting, en deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Een RGBW ledstrip kan bijvoorbeeld in alle kleuren en in wit worden verlicht. Naast de mooie verlichting zorgt led verlichting ook voor het besparen van energie. Lees snel meer over de voordelen van led strips. 

Gebruik de led verlichting op verschillende plekken

Wanneer je besluit om led strips te kopen en gebruiken, dan kun je deze op verschillende plekken in huis ophangen. Deze led strips worden veel toegepast om een fijne sfeer in een woning te creëren. Zo kun je ervoor kiezen om de strips in de slaapkamer op te hangen. Zo kun je met RGB strips een fijne en romantische sfeer in de slaapkamer creëren. Je kunt hierbij zelf de kleur bepalen, dit kun je doen door de afstandsbediening te gebruiken. Ook kun je deze verlichting in je badkamer gebruiken. Dit kan een mooie toevoeging voor de ruimte zijn, want je kan hier bijvoorbeeld kiezen voor warm wit licht. Wel is het hierbij belangrijk om rekening te houden met de waterdichtheid van de strips. Ook in de woonkamer of keuken zijn led strips een mooie toevoeging. 

Hoe bevestig je een led strip in je woning?

Het monteren van een led strip is gelukkig niet moeilijk, en hoeft niet veel tijd te kosten. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je dit zorgvuldig doet. Doordat je de strips goed installeert, weet je zeker dat het goed zijn werk kan doen. Maak allereerst de oppervlakte waar je de verlichting wilt bevestigen schoon, zodat het goed kan blijven plakken. Voornamelijk het vetvrij maken is belangrijk. Haal hierna de beschermlaag van de plakrand af, en plak de strip op de desbetreffende plek. Denk er ook over na of je de strip wel of niet in het zicht wilt hebben. Vaak is het namelijk mooier om deze uit het zicht te plakken. Je kunt er daarbij ook voor kiezen om de strip rondom een bocht te plaatsen. Let er hierbij wel op dat deze bocht niet te haaks is. 

De kleuren bepalen van de verlichting

Bij led strips heb je veel kleurkeuzes en daardoor is het te gebruiken voor verschillende gelegenheden. Zo kan een RGBW ledstrip alle kleuren en ook wit licht uitstralen. Deze led strip kun je dus overal in je woning bevestigen. Door dit in huis te halen kun je creatief met licht werken en een unieke sfeer creëren. 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.