badkamer trends 2022

Badkamertrends 2022 dit zijn ze!

Huis & Tuin By dec 01, 2021 No Comments

Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe badkamer en wil je weten wat de badkamertrends 2022 zijn? Dan zit je hier goed! De trends voor het nieuwe jaar stromen weer binnen. Ga jij dit jaar of aankomend jaar je badkamer renoveren? Hoe ga je dit doen? Daar hebben we een leuke tip over en je leest natuurlijk meer over de nieuwste badkamertrends van 2022: 

Tip: Complete badkamer make over

Natuurlijk kun jij je badkamer helemaal zelf ontwerpen bij Sanidirect. Hoe handig en leuk is het om je toekomstige badkamer zelf te ontwerpen met een 3D badkamerplanner? Badkamers ontwerpen wordt met deze planner een feest. Het geeft jou inzicht in hoe jouw badkamer ideeën eruit komen te zien. Zo kun je een complete badkamer inrichten in de planner met tegels en sanitair. Het grafische ontwerp van deze planner zorgt ervoor dat jij een realistische indruk van jouw toekomstige badkamer krijgt. Natuurlijk kun je meerdere badkamers ontwerpen zodat je goed kunt vergelijken welke badkamer er goed bij jou past!

Badkamertrends 2022

Ieder jaar zien we weer nieuwe trends op het gebied van wonen. Zo ook op het gebied van badkamers. Zo zijn er nieuwe trends, maar ook trends die jarenlang favoriet blijven. Ben je benieuwd naar de nieuwste badkamertrends voor 2022? Eerst neem ik je even mee terug naar de trends voor 2021 op het gebied van de badkamer.

Badkamertrends 2021:

  • In de wondere wereld van badkamers werd de kleur zwart erg populair. denk hierbij aan zwarte kozijnen, zwarte toiletten en natuurlijk zwarte kranen en handgrepen.
  • In 2021 werden steeds meer natuurlijke kleuren en materialen gebruikt.
  • Ook milieubewuste keuzes werden een grotere prioriteit.
  • Een muur die opvalt werd een echte musthave.
  • Een vrijstaande badkuip maakte de badkamer helemaal af.

Goed, dit was een terugblik naar de badkamertrends van 2021. Er zijn trends die langer helemaal in blijven, maar er zijn ook zeker nieuwe trends te bewonderen in 2022. Lees de badkamertrends van 2022 hieronder!

Mix and Match het aan elkaar

Eerder waren alle wanden in de badkamer met dezelfde tegels betegeld. In 2022 zal dit steeds minder worden. Je mag namelijk lekker combineren met verschillende soorten tegens. Maar ook een mooie beton ciré wand in combinatie met bijvoorbeeld een visgraat tegel muur is prachtig. Hoewel het gemixt is, zal het toch een complete badkamer worden zolang je je aan de volgende tip houdt: alles kan zolang je niet meer dan 3 verschillende kleuren voor de muur gebruikt. Wanneer je dit wel doet zal de badkamer to much en veel te druk worden. Wanneer je maximaal 3 kleuren aanhoudt behoud je een natuurlijke rust in de badkamer. Wanneer je een badkamer gaat ontwerpen doe je er goed aan om een complete badkamer te ontwerpen. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Wat dacht je van een visgraattegelmuur van grijze tegels gecombineerd met wit en een houten badkamermeubel? Door een natuurlijk badkamermeubel of wandplanken van hout te gebruiken zal je meer warmte in de badkamer kunnen creëren.

Inloopdouche in 2022

Een douche is in ieder huishouden onmisbaar. Het is misschien wel de meest belangrijke plek van de badkamer. Daarom is het goed om hier een weloverwogen keuze in te maken die wellicht ook duurzaam is. Wil je graag een ruime douche met regendouche? Kies dan voor een mooie inloopdouche met een waterbesparende douchekop. Want we kunnen heel wat water besparen tijdens het douchen wanneer we douchen onder een waterbesparende douchekop. Zo blijf je milieubewust in de badkamer bezig. De inloopdouche zie je in 2022 vaak terug. Je kan deze inloopdouche zelfs gedeeltelijk afsluiten met een mooie muur of een douchewand. Daarbij is een douche met dubbele douchekop een echte musthave voor de badkamer van 2022!

Ga je al aan de slag om je nieuwe badkamer te ontwerpen?

badkamertrends 2022

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.