Oktoberfest vieren

Thuis het Oktoberfest vieren? 5 tips!

Man, Vrouw By apr 19, 2022 No Comments

Oktoberfesten worden steeds populairder en ook steeds meer mensen willen dit Duitse feest graag thuis vieren. Alleen: hoe pak je dat aan? Wij zetten vijf tips voor het meest geslaagde Oktoberfest bij jou thuis op een rijtje!

Tip 1: Denk aan de gasten

Alleen met een aantal gezellige gasten kan jouw Oktoberfest pas écht een feestje worden. Stuur daarom op tijd alle uitnodigingen naar iedereen die je graag uit wilt nodigen, van vrienden tot familie. Zo kunnen zij allemaal een plekje in de agenda reserveren en weet je zeker dat iedereen van de partij is. Gelukkig zijn we net van alle coronamaatregelen af, dus hoef je de gastenlijst niet meer te beperken tot een handjevol gasten. Dat wordt weer ouderwets gezellig!

Tip 2: De outfits

Bij Oktoberfest denk je, naast de tientallen liters bier, al snel aan één ding: de typische klederdracht! Die mag natuurlijk niet ontbreken op jouw Oktoberfest. Jij als gastheer of vrouw moet sowieso gekleed in een fantastische lederhose of dirndl, maar vraag ook zeker of je gasten zich voor jouw Oktoberfest uit willen dossen in de Duitse klederdracht. Iedereen in die typische kledij zien draagt enorm veel bij aan de sfeer.

Tip 3: Bier, bier, bier

We haalden het net al even aan: een écht Oktoberfest draait natuurlijk ook grotendeels om de vele liters bier. We verbaasden onszelf dat dit pas tip 3 is, maar ach. Je moet dus redelijk wat bier inslaan om al je gasten tevreden te houden. Gelukkig heb je niet zoveel nodig als op het officiële Oktoberfest in München, waar tijdens de laatste editie ruim 7 miljoen liter bier (ja, das las je goed) geserveerd is. Sla dus genoeg bier per gast in. Om wat geld te besparen, kun je beter al vroeg op zoek gaan naar een goede aanbieding voor jullie favoriete bieren.

Een gratis bonustip van ons: een goed glas Oktober-fest bier wordt natuurlijk geserveerd in een echte pul. Je kunt iedereen dezelfde pul geven, maar als je echt een uniek feestje wil geven, kun je ook eenvoudig meerdere pullen laten personaliseren. Laat bijvoorbeeld van elke gast een foto, hun naam of een bijpassende quote afdrukken op een pul. Zo kan ook niemand vergeten welke pul nou van wie was.

Tip 4: Duitse snacks

Hoewel bier en klederdracht de voornaamste elementen bij een Oktoberfest zijn, mag ook typisch Beiers eten niet ontbreken. De koks onder ons kunnen zichzelf uitleven met een traditioneel stuk varkensvlees, compleet met een bijgerecht van zuurkool. Heb je niet zo’n zin om te koken, is een bratwurst met mosterd of een grote zoute pretzel ook helemaal in thema.

Tip 5: Decoreer je feestlocatie

Je hebt gasten, je hebt kleding, je hebt bier en eten, maar er mist toch nog iets… Juist: bijpassende decoratie! Als je al vaker een Oktoberfest hebt bezocht, zal de kleurencombinatie wit-blauw in een diamantenpatroon je ongetwijfeld zijn opgevallen. Dit is namelijk onlosmakelijk verbonden met het Oktoberfest. Regel daarom zeker attributen in dit patroon, van tafelkleden tot slingers en servetten. Alles is te vinden, dus kijk ook zeker eens verder dan deze standaard accessoires! Het is goed om te weten dat er niets fout is aan Oktoberfest-decoratie: zolang het de juiste kleuren en het juiste patroon heeft, past het al snel binnen het thema. Op deze manier tover je elke locatie om tot dé perfecte locatie voor het thuis-Oktoberfest van het jaar!

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.