magazine maken

Leuk idee: een eigen magazine maken als cadeau!

Vrouw, Zakelijk By sep 14, 2021 No Comments

Ben je opzoek naar een origineel en leuk cadeau? Lees dan vooral even verder! Zelf een magazine maken is eenvoudig en leuk! Een zelfgemaakt tijdschrift is een bijzonder en leuk cadeau voor bijvoorbeeld een vriend of vriendin, collega of familielid. Een persoonlijker cadeau dan dit is amper denkbaar.

Gemakkelijk zelf een magazine maken

Nu denk je misschien: hoe maak ik dan zo’n magazine of tijdschrift? Het klinkt misschien moeilijk, maar gelukkig is het erg makkelijk. Bij FLYERALARM maak je eenvoudig een magazine in de online ontwerptool. Er staan ontzettend veel designs en templates in de je kan gebruiken. Zelfs de voorbeelden van de branche waarvoor je een magazine wilt ontwerpen zijn gesorteerd. Het enige wat jij in principe nog hoeft te doen is het ontwerp eigen maken met natuurlijk afbeeldingen, tekst en het juiste lettertype.

Daarom is het handig om alvast afbeeldingen uitgezocht te hebben voordat je begint met het magazine ontwerpen. Wanneer je het magazine aan het ontwerpen bent kun je op deze manier erg gemakkelijk de juiste afbeeldingen op de juiste plek indelen. Je hoeft dan alleen nog maar de tekst en de afbeeldingen in te voegen in de kant-en-klare lay-outs in deze tool. Ook is het mogelijk om het ontwerp helemaal naar eigen wens te maken. Je kiest dan voor een lege lay-out. Op deze manier kun jij zelf bepalen hoeveel teksten, afbeeldingen en figuren in je te maken tijdschrift komen. Meteen je eigen magazine drukken  kan hier!

Tijdschrift of magazine ontwerpen voor diverse doeleinden

Er zijn verschillende doeleinden waar je een magazine voor kunt ontwerpen. Misschien heb je iets te vieren of je zoekt een uniek cadeau. Een tijdschrift maken kan voor verschillende doeleinden zijn.

Jubileum

Is er een jubileum van iemand die jij in het zonnetje wilt zetten? Ook dat kan met een prachtig magazine. Een tijdschrift samenstellen voor een vaste vrijwilliger, een Abraham of Sarah of een kroon op het huwelijksjaar? Een persoonlijk cadeau maken is dan een hele leuke manier en het hoeft je niet eens veel geld te kosten.

Bruiloft

Voor het bruidspaar wil je natuurlijk een onvergetelijke dag. Laat vrienden en familie leuke stukken insturen zodat jij een fantastisch cadeau kunt ontwerpen. Hier staan natuurlijk prachtige herinneringen in, de mooiste en leukste foto’s en de mooiste verhalen.

Je eigen kookboek

Een kookboek voor jezelf ontwerpen is natuurlijk ook een goede mogelijkheid. Ben jij een keukenprinses en wil jij je familiegerechten graag bundelen? Een magazine maken als kookboek is dan superleuk! Zo heb jij al je recepten bij elkaar en wie weet verras je jouw familie er ook wel mee.

Cadeau babyshower

Babyshowers zijn niet meer weg te denken. Jaren geleden waaiden ze over vanuit Amerika en nu zijn ze hier in ons kikkerlandje ook niet meer weg te denken. Verzamel echofoto’s en foto’s van de zwangere van het begin tot bijna het eind van de zwangerschap zodat je een tijdschrift kan geven waarbij ze altijd kan terugdenken aan haar zwangerschap.

Afscheidscadeau

Soms moeten we ook afscheid nemen van bijvoorbeeld collega’s omdat ze een andere baan hebben gevonden of met pensioen gaan. Hoe leuk is het dan om je collega een tijdschrift mee te geven waarin alle waardevolle jaren zijn samengevat? Het is een mooie blijvende herinnering.

Een magazine samenstellen: de bindwijze

Als je een tijdschrift gemaakt hebt en laat drukken moet het magazine natuurlijk ook gebonden worden. Allemaal losse bladeren is niet wat je wilt. Bij Flyeralarm heb je de mogelijkheid om jouw tijdschrift op drie verschillende manieren te laten binden.

  1. Een magazine in de rug geniet
  2. Een magazine met een wire-o-binding
  3. Een magazine met oognietjes

Iedere bindwijze heeft weer zijn eigen voordelen:

Rug geniet

Wanneer je voor een magazine gaat die in de rug geniet is ga je voor een tijdschrift die je veel tegenkomt. Je hebt de omslag, het binnen gedeelte en daar gaan dan twee nietjes in. Het is de meest gekozen bindwijze doordat het effectief, handzaam en goedkoop is.

Oognietjes magazine

Dit is een bindwijze waarbij je gemakkelijk je tijdschrift kunt archiveren. Door de kleine oogjes aan de linkerzijde van het magazine kun je deze gemakkelijk in een ringmap doen. Deze manier van binden wordt veelal gebruikt voor publicaties van onder andere jaarverslagen.

Wire-o-binding

Dit is een duurzame bindwijze. Ze zijn sterk en stevig. Ideaal wanneer het magazine veel gebruikt zal worden. Het beschermt goed tegen vuil en slijtage.

Tijdschrift drukken in kleine oplage

Wanneer je een persoonlijk cadeau gaat geven wil je dit waarschijnlijk niet in grote oplages drukken. Gelukkig kun je bij FLYERALARM al een magazine maken vanaf één oplage. Je kan dan natuurlijk uit verschillende formaten kiezen.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.