matras kopen tips

Een matras kopen 7 tips op een rijtje

Huis & Tuin By sep 14, 2021 No Comments

Omdat je gemiddeld 8 uur per etmaal in bed doorbrengt is het belangrijk dat je een goed matras hebt waar je fijn op slaapt. Bij de keuze van het juiste matras spelen er verschillende factoren mee. Van welk materiaal moet de matras zijn, welk matras past bij jou en wat mag het matras kosten? Wat vooral belangrijk is dat je jouw eigen gevoel achterna gaat om de juiste keuze te maken. In dit artikel helpen we je een passend matras kopen met tips die echt helpen!

Matras kopen tips:

Een matras kopen is een aanschaf die je aantal keer in je leven doet. Een matras gaat zo’n 8 tot 10 jaar mee en je brengt veel tijd door in bed. Daarom is het goed om eerst op onderzoek uit te gaan voordat je zomaar een matras aanschaft. In dit artikel hebben we een paar fijne tips voor je op een rijtje gezet.

Matras kopen tip 1: oriënteer je online

Eigenlijk kun je op internet alles vinden wat je zoekt. Zo is er ook ontzettend veel informatie te vinden over diverse soorten matrassen en een matras kopen met tips is vaak wel nodig om de juiste keuze te maken. Naast dat je opzoek gaat naar de beste tips is het hierbij natuurlijk erg belangrijk dat je in prettig beddengoed slaapt en een goede en fijne bedbodem in je bed hebt liggen.

Tip 2: Wat bevalt er wel en niet aan je huidige matras? Maak een checklist

De ervaringen die je met de matras hebt waar je op dit moment iedere nacht op ligt kunnen je goed helpen. Maak een checklist met de voor- en nadelen. Wat is het type matras waar je nu op slaapt? Heb jij last van lichamelijke klachten in de ochtend na het opstaan? Zijn de afmetingen goed? Heb je moeite om in slaap te komen of juist niet? Heb je het koud of juist warm in bed? Is je gehele slaapervaring prettig?

Tip 3 matras kopen: wissel ervaringen uit met vrienden en familie

Natuurlijk moet je altijd op je eigen gevoel afgaan wanneer je een matras aan wilt schaffen. Ondanks dat een ander een bepaald matras fijn kunnen vinden kan dat voor jou heel anders zijn. Je kan zeker altijd vragen wat voor een matras ze hebben, of ze er tevreden over zijn, waar ze de matras gekocht hebben en wat ze van de service van de winkel vonden.

Tip 4: overleg met je partner

Wanneer je een partner hebt slaap je namelijk niet alleen in bed. Ga je voor 2 verschillende matrassen of zijn de behoeftes aan een matras gelijk? Wist je dat het maar sporadisch voorkomt dat partner de behoefte hebben aan precies hetzelfde matras? Wanneer jullie beide de behoefte hebben aan een ander matras kan je beter gaan voor twee keer een matras 80X200 dan voor een matras van 160×200 (of groter). En wanneer je voor twee matrassen gaat wil je natuurlijk een geen last hebben van een gleuf. De oplossing hiervoor is een topper of T-stuk. Zo slapen jullie beide prima.

Afhankelijk van de soort slaper die jij bent heb je een matras nodig. Ben je een zij-, rug-, of buikslaper? Ook de ventilatie van een matras is belangrijk. Heb jij het warm of juist koud? Daarnaast is het goed om rekening te houden met eventuele allergieën.

Tip 5: het totale plaatje

Natuurlijk is een fijn matras een ontzettend belangrijke factor met betrekking tot het slaapcomfort, maar er spelen ook andere punten mee. Goed beddengoed is ontzettend belangrijk om goed te slapen. Daarnaast kan je oude kussen erg fijn zijn, maar check wel even of deze op dit moment nog geschikt voor je is. En wat dacht je van de lattenbodem? Is deze nog goed? Er zijn zoveel verschillende soorten lattenbodems dat het goed is dit ook eens te onderzoeken. Een boxspring wordt vaak als het perfecte bed gepromoot maar dit hoeft echt niet altijd zo te zijn. Goed ze liggen hoger, maar heb je al eens aan de ventilatie van een matras op een boxspring?

Tip 6: proefslapen

Om er achter te komen of een matras goed slaapt is zowel online als in een winkel niet goed te beoordelen. In de betere matrassenwinkels wordt er vaak een inruilgarantie van zo’n 14 dagen gegeven. Maar ook online is er vaak een optie tot proefslapen. Zo biedt YOUSLEEP een proefperiode van 101(!) nachten aan.

Matras kopen tip 7: volg je gevoel

De belangrijkste tip: volg je gevoel. Als je je op een aantal matrassen goed georiënteerd hebt kom je er snel achter welk matras de beste keus voor jou is.

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.