stamceldonor

Maak het verschil en word stamceldonor!

Man, Vrouw By okt 23, 2018 No Comments

Elke dag vechten ontzettend veel mensen tegen de verschrikkelijke ziekte kanker, een ziekte die je niemand toewenst. Kanker komt voor bij jong en oud, in veel verschillende vormen en bijna iedereen van ons kent iemand die tegen deze ziekte strijdt of heeft gestreden of heeft er iemand aan verloren. Gelukkig wordt er steeds meer ontwikkeld om deze slopende ziekte te stoppen. Ook jij kunt iemand die deze verschrikkelijke ziekte heeft helpen door stamceldonor te worden. Stamceldonoren kunnen levens redden. Maak jij het verschil?

Ik ben stamceldonor

Ik heb mij ingeschreven als stamceldonor, wellicht zal ik ooit opgeroepen worden, misschien ook niet. Ik heb deze keus heel bewust gemaakt omdat er te veel mensen zijn die een stamceldonor nodig hebben. Er zijn namelijk nog heel veel mensen die heel hard moeten knokken om weer beter te worden. Als ik dan een verschil kan maken door mijn stamcellen te donoren doe ik dat heel graag. Het kan natuurlijk zijn dat ik zal worden opgeroepen, voor wie dat dan is zal ik niet weten. Dat maakt me ook niet uit, als ik iemand kan helpen die tegen deze verschrikkelijke ziekte vecht dan ben ik daar heel dankbaar voor.

Oproep van mij voor jou

Daarom doe ik nu ook een oproep aan jou! Jij kunt het verschil voor iemand zijn! Stamceldonoren kunnen levens redden. Elke dag probeert Matchis patiënten te helpen aan een passende donor. Met jouw hulp wordt de kans op het vinden van een donor vergroot.

Inschrijven bij Matchis

Ben jij al stamceldonor? Heel goed! Ben je het niet of twijfel je er over? Lees dan vooral even verder! Als jij stamceldonor wilt worden kun je je inschrijven bij Matchis. Dit kan heel simpel online. Nadat je gegevens zijn gecontroleerd en jij de bevestiging hebt doorgegeven ontvang je per post een registratiesetje. Hiermee kun je wangslijmvlies bij jezelf afnemen, in dit setje vind je uitleg en wattenstaafjes om het wangslijmvlies af te nemen.

Matchis stuurtje nadat jij het setje hebt teruggestuurd, je setje op naar het laboratorium. Hier wordt je weefseltypering (HLA-Typering) bepaald. Dan kom je anoniem in het wereldwijde bestand met (potentiële) stamceldonoren. Je stamcellen zullen pas worden afgenomen wanneer er match is met een patiënt. Voor verdere info verwijs ik je graag door naar de website van Matchis

Toch geen donor worden, maar wel helpen?

Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die zich als stamceldonor aanmelden. De registratie brengt echter wel kosten met zich mee. Elke nieuwe donor die zich registreert kost 45 euro. Die kosten komen voort uit het registreren, testen en het beheren van het donorbestand. De grootste kostenpost zijn de typeringskosten, dit is het onderzoek dat in het laboratorium gedaan wordt om het stoort stamcellen te bepalen van een donor.  Voor een deel krijgt Matchis deze inkomsten via subsidies, maar toch is financiële steun nog steeds hard nodig. Je zou je steentje kunnen bijdragen door bijvoorbeeld een gift.

Gelijk een donatie doen? Je kunt het bedrag overmaken naar NL96ABNA 0454 0552 50 ten name van Matchis te Leiden. Of rechtstreeks via de donatiepagina.

 

Ben jij stamceldonor?

 

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.