activiteiten kinderen

Leuke activiteiten die je met de kinderen kunt ondernemen

Mama & Kinderen By mrt 21, 2023 No Comments


Elk jaar hebben de kinderen vakanties tussen school door, zodat zij tussentijds kunnen bijkomen. Het is leuk als deze vakantie met leuke activiteiten gevuld zijn, omdat zij leuke herinneringen maken en iets hebben om naar uit te kijken. Voor ouders kan het uitdagend zijn om activiteiten te bedenken. Echter, hoeft dit niet moeilijk te zijn. Je kunt bekende activiteiten in een nieuw jasje steken of oude activiteiten herhalen en een traditie ervan maken. Wil jij tijdens de komende vakantie leuke activiteiten met kinderen ondernemen? En kun je wat ideeën gebruiken? Dan kun je hier in dit artikel meer over lezen!

Een creatief foto’s schieten

Er zijn verschillende manieren waarop je creatief bezig kunt zijn met de kinderen. Met teken of schilderen, kun je niet mis gaan. Echter, zijn dit vaak de eerste opties waarvoor gekozen wordt, omdat het voor de hand liggend is. Je kunt ook creatief bezig zijn door bijvoorbeeld een familieshoot in te plannen en verkleed op de foto te gaan. Op deze manier kunnen de kinderen zich creatief uiten met kleding en tegelijkertijd de tijd van hun leven hebben, want verkleden doe je niet elke dag. Het is ook leuk om een uitje te plannen en dit op de foto vast te leggen. Zo kun je op een leuke manier herinneringen maken en ze ook scherp houden. De foto’s kunnen ook voor een project gebruikt worden, want je kunt samen een fotoboek maken. Tegenwoordig kun je online een fotoboek samenstellen en dit helemaal personaliseren. Door dit samen met de kinderen te doen, zijn ze lekker bezig en ook doen ze ook digitale skills op.

Andere mogelijkheden

Naast creatief bezig zijn met foto’s, kun je ook een taart met de kinderen bakken. Hierbij is het belangrijk om hen in het hele proces mee te nemen. Begin samen met beslissen welke taart er gebakken wordt. Vervolgens kunnen de boodschappen gedaan worden en daarna kunnen zij alle benodigdheden op het aanrecht uitstallen. Neem de kinderen stap voor stap mee in het proces van het bakken totdat de taart af is en gegeten kan worden. Ben je opzoek naar een activiteit die je wekelijks of maandelijks kunt doen? Dan kun je een filmavond organiseren. Doe de gordijnen dicht, matrassen op de grond en neem popcorn en een lekker drankje erbij. Zo kan de avond niet meer stuk!

In het kort, er zijn verschillende activiteiten die je met de kinderen kunt ondernemen. Je kunt ervoor kiezen om een leuke fotoshoot te doen en een fotoalbum samen te stellen. Daarnaast is het ook leuk om een taart te bakken of een gezellige filmavond te houden.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.