Kraamcadeautjes – Wat is nou écht leuk om te krijgen?

Zwangerschap & Baby By mei 29, 2018 3 Comments

Als moeder van twee krijg ik regelmatig de vraag wat een leuk cadeau is om te geven voor een pasgeboren baby of welke kraamcadeautjes je geeft bij een babyshower. Ik heb daar zeker wel adviezen voor, vandaar dat ik ze even op een rijtje heb gezet voor jullie.

Cadeaubonnen

Kinkt super onpersoonlijk maar ik licht het even toe. Ik kreeg zelf allerlei slabbertjes, rompers, knuffels en kleding waarvan ik dacht; dit is niet helemaal mijn smaak. Het gevolg is dat deze dan in de kast en zak van Max verdwijnen. En dan vind ik het best wel zonde dat mensen hun geld daaraan uit hebben gegeven. Een bon van de H&M of HEMA met de toelichting dat je het niet wist en je het net zoals ik zonde vind om iets te geven, om het geven is toch juist attent? Dan kan moeders zelf kleren naar haar smaak uitzoeken, want dat is zo persoonlijk. Zelf vind ik het ook super leuk om me bezig te houden met hun kleding, daarom doe ik dat dan ook graag zelf.

Boeken

Ik ben gek op boeken. Als mij gevraagd werd wat ik wilde voor de baby vroeg ik een mooi boek. Het leuke is dat mensen dan vaak het boek meenemen wat hun favoriete kinderboek was. En dat vind ik een heel erg persoonlijk cadeau. Of het favoriete boek van hún kinderen. Schrijf erin van wie het boek afkomstig is en een mooie wens voor de baby voor later, immers boeken blijven lang staan. Ik ben trots op onze kinderboekenkast hoor en we maken er veel gebruik van. Nog één tip voor de ontvangers, vaak doen boekwinkels een bladwijzer in het boek zodat je kan zien waar deze gekocht is. Maar dit heeft vaak ook als doel dat je kan ruilen zonder bon, dan hoef je niet te zeggen dat je het boek dubbelt hebt en kan ze zelf een andere uitzoeken.

Duurzaam speelgoed

Wie zegt dat een cadeau voor een pasgeboren baby ook echt voor die leeftijd moet zijn? Je hebt super leuke spullen voor kleine baby’s maar het is ook leuk om wat moois te kopen voor als ze ouder zijn. De kans dat je dat dubbel geeft is ook een stuk kleiner! Een mooie puzzel of houten speelgoed staat leuk op een babykamer en is ook leuk voor later. Maar zelf vind ik Duplo ook altijd een hit en kindjes kunnen daar ook niet genoeg van krijgen, dat is in ieder geval hier zo.

[bol_product_links block_id=”bol_5b030dd298eb8_selected-products” products=”9200000064416066,9200000064416292,1004004006939927″ name=”duplo” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Verzorgingsproducten

Sommige dingen heb je altijd nodig en daar kan je niet genoeg van krijgen. Badschuim en shampoo zijn dat hier, bodylotion en andere zalfjes minder. Ik kreeg van Rituals een prachtig pakketje. Net iets boven het budget wat ik zelf zou uitgeven, dus dat is dan wel luxe. Er zijn meerdere pakketten die bijvoorbeeld ook leuk zijn om met een babyshower te geven.  Bijvoorbeeld van Zwitsal, Naïf of Weleda. Maar de wasgel en shampoo van Rituals is wat mij betreft een heerlijke aanrader!

De kraamcadeautjes die zij zelf willen!

Vraag het anders gewoon eens? Kunnen ze nog iets gebruiken? Hydrofiele XXL doeken bijvoorbeeld? Die van de HEMA zijn super leuk! Willen ze een groter cadeau wat je met een vriendengroep kan geven, stel dat eens voor!  Een draagdoek, of mobiel boven de box. Misschien een zijn ze iets vergeten te vragen bij de babyshower en kunnen ze dat alsnog goed gebruiken. Zo zorg je er in ieder geval voor dat jouw cadeau gebruikt wordt!

En, vergeet moeders niet 😉

Wat vond jij de leukste kraamcadeautjes wat jullie gekregen hebben?

 

Lees ook: De do’s en dont’s wat betreft kraamcadeau’s van Maddy

Author

3 Comments

  1. Merel schreef:

    Vind bonnen inderdaad echt een hele goede. En vond zelf verzorgingsproducten ook heel fijn.

  2. Nicole Orriëns schreef:

    Ik was altijd blij met rompertjes en kleertjes in het algemeen.

  3. Reiny schreef:

    Bonnen sowieso, verder inderdaad boekjes, duplo setjes, playmobil 123 meeneem boerderij/ark, loopfiets en stokke kinderstoel. We kregen onlangs ook een houten picknicktafeltje voor buiten, vonden we ook erg leuk en origineel.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.