white and black desk globe

Kan ik beter shutters of jaloezieën kiezen?

Huis & Tuin By mei 18, 2022 No Comments

Raamdecoratie is vaak net die finishing touch die een ruimte nodig heeft. Of het nou gaat om Houten jaloezieen van Luxaflex of om een moderne shutter, raamdecoratie zorgt ervoor dat een ruimte net die touch krijgt waardoor het helemaal af voelt. Tegelijkertijd bieden ze ook nog eens een hoop voordelen voor het buiten houden van de zon en dergelijke. Twee van de populairste soorten raamdecoraties zijn de jaloezieën en de shutters en ondanks dat deze twee zo populair zijn weten veel mensen de twee toch niet van elkaar te onderscheiden. Toch zijn beide uitermate populair en zorgen ze er beide voor dat je zelf de lichtinval kunt regelen en dat je jouw eigen sfeer in huis kunt creëren. Maar ondanks de overeenkomsten zijn er dus ook veel verschillen aan te wijzen, maar welke is de beste voor jou? 

Wat is het verschil tussen een shutter en een jaloezie?

In tegenstelling tot jaloezieën zijn shutters een soort luik voor binnen, waarin zich lamellen bevinden die je zelf kunt verstellen. Doordat het een soort luiken zijn kun je ze dus ook naar binnen openklappen. Een jaloezie daarentegen kun je niet openklappen je kunt ze dan ook niet aanduiden als luiken. Echter beschikken jaloezieën wel over lamellen die je ook kunt verstellen, in een jaloezie bevinden deze zich echter aan een koord. Je kunt hierdoor jaloezieën ook compleet uit het zicht halen, bij shutters is dit niet mogelijk. Je bedient de twee soorten raamdecoratie dus ook anders, bij een jaloezie gaat dit via een koord, bij een shutter duw je deze zelf of met een stok. 

Welke is geschikt voor jou?

Om de vraag te beantwoorden, Kan ik beter shutters of jaloezien kiezen? Zijn er een aantal dingen die je jezelf moet afvragen. Ten eerste moet je jezelf afvragen hoe groot de ramen zijn waarvoor je de raamdecoratie wilt plaatsen, in principe maakt het niet zoveel uit en kun je beide soorten voor alle maten ramen plaatsen, maar over het algemeen staan shutters mooier voor grote ramen en raam jaloezieën voor kleinere. Tevens moet je jezelf afvragen hoe je wilt dat jouw raamdecoratie eruit ziet, wil je dat deze er wat groter en robuuster uitziet en dat je ze niet geheel uit het zicht kunt halen. Of dat ze juist niet altijd zichtbaar zijn en je ze makkelijk van stand kunt veranderen, op basis hiervan kun je jouw keuze maken.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.