zwangerschapskilo's kwijtraken

Zwangerschapskilo’s kwijtraken op een elektrische fiets, het kan!

Gezondheid, Zwangerschap & Baby By okt 10, 2019

Zwangerschapskilo’s, iedereen kent ze wel of heeft er over gehoord. Wanneer een vrouw zwanger is komt ze gemiddeld zo’n 12 kilo aan. Gemiddeld, want de ene vrouw komt 6 kilo aan en de andere ruim 20. Wanneer de baby geboren is ben je al snel een groot deel van die extra kilo’s kwijt, maar veel vrouwen moeten toch echt wel hard aan het werk om de laatste zwangerschapskilo’s ook kwijt te raken. Dat valt niet altijd mee. Wist je dat je met fietsen op een E-bike ook van die extra kilo’s kunt afkomen?

Zwangerschapskilo’s kwijtraken door middel van een e-bike

Een E-bike is een elektrische fiets die veel mensen tegenwoordig gebruiken. Je zult misschien denken dat je weinig calorieën verbrand wanneer je op een elektrische fiets fietst. Dat kan zeker kloppen, maar dat heb je zelf in de hand. Wanneer je de trapondersteuning op de hoogste stand zet, zul je er niet van gaan zweten. Maar pas je dit aan op een lagere stand, dan kan een E-bike zeker sportief zijn!

Wil je graag van je zwangerschapskilo’s afkomen door middel van het fietsen op een elektrische fiets? Doe online onderzoek naar wat voor een soort fiets jij op zoek bent, en welke goed bij jou past. Tegenwoordig is er ook online een groot aanbod van elektrische fietsen. Je scoort je gewenste E bike via Mantel.com .

Door gebruik te maken van een E-bike kun je dus van je zwangerschapskilo’s afkomen. Je legt namelijk met veel minder moeite een grotere afstand af. Het mooie daaraan is dat je inspanning eigenlijk hetzelfde is als wanneer je op een normale fiets fietst. Fietsen op een E-bike wordt hierdoor aangenamer, maar ook een stuk sportiever! En natuurlijk verbrand je calorieën.

20 km fietsen doe je misschien niet zo snel op je normale fiets, maar op een elektrische fiets is dat heel goed te doen. Je kunt de trapondersteuning aanpassen hoe jij het wilt. Daarbij is het ook goed voor je lichaam, want de kans dat je blessures oploopt is klein, in tegenstelling tot bijvoorbeeld hardlopen.

zwangerschapskilo's kwijtraken

Vet verbranden op een elektrische fiets

Op een e-bike kun je dus zeker van je zwangerschapskilo’s afkomen, want je verbrand vet. Natuurlijk hangt dit af van verschillende factoren. Fiets je snel, of juist op je gemakje? Is het vlak waar je fietst, of wat heuvelachtiger? Fiets je korte stukjes, of ben je ook van de grotere afstanden?

Wanneer je wat extra kilo’s meesleurt is er ook nog eens goed nieuw. Je verbrandt namelijk relatief meer calorieën per uur. Die zwangerschapskilo’s kwijtraken kan dus ook wanneer je heel wat kilo’s bent aangekomen. Het hangt natuurlijk wel af van hoe jij de trapondersteuning hebt ingesteld. Want je snapt ook: hoe meer jij zelf doet, hoe meer vet je verbrandt. Best logisch toch?!

Motiveer jezelf en je zult je zwangerschapskilo’s kwijtraken

Misschien vind je fietsen helemaal niet leuk, maar fietsen op een E-bike is toch een groot verschil met het fietsen op een gewone fietst. Je kunt op een E-bike fietsen hoe hard dat jij wilt en zover als je wilt. Natuurlijk moet je jezelf wel goed motiveren. Fiets zoveel als dat jij zelf wilt. Het moet leuk en gezond blijven. Tijdens je zwangerschap gezond blijven is goed, maar dat moet na de zwangerschap natuurlijk ook!

Je kunt gezamenlijke fietstochtjes maken met die ene vriendin, dat is gezellig en tevens goed voor je sociale contacten. Maak van de E-bike je vervoersmiddel, goed voor jou én het milieu. Belangrijk is wel om jezelf geen te harde eisen te stellen. Wanneer je je moe voelt, fiets je gewoon op de trapondersteuning. Voel je je zo fit als een hoentje? Dan laat je de trapondersteuning lekker uit! Je verbrand dan nog steeds meer calorieën dan wanneer je de auto pakt en al die extra calorieën zijn natuurlijk mooi meegenomen.

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |