Pipe rigate met rode pesto

Inspiratie recept: Pipe Rigate met rode pesto en kip

Geplaatst door

Hier in huis eten we minimaal één keer per week pasta. De kinderen zijn er gek op, maar ook Mark eet het liefst pasta. En je weet het, liefde gaat door de maag! Iedere moeder wil graag dat haar kinderen goed eten, ik ook. Ik vind pasta ook erg lekker, maar ik vind het ook wel erg fijn om daar dan eens variatie in te brengen. Ik deed inspiratie op via de recepten matchmaker van HelloFresh en gaf er een geheel eigen draai aan, zo ontstond de Pipe Rigate met rode pesto en kip. Het recept ga ik natuurlijk met je delen!

Zo ontstond het recept voor Pipe Rigate met rode pesto en kip

Ik vind het altijd leuk om inspiratie op te doen, nieuwe recepten uit te proberen en te kokkerellen. Ik wou graag eens een ander pasta recept. Het liefst eten de kinderen elke week spaghetti of macaroni. Gewoon heel erg simpel. Makkelijk om te maken, maar wel elke keer hetzelfde.

Ik wou graag eens een recept waarbij ik meer kan genieten van het koken, maar het moest ook een recept zijn waarbij ik geen uren in de keuken hoef te staan. Want koken en een dreumes die maar al te nieuwsgierig is en aan je been blijft hangen is ook niet uren vol te houden.

Ik ging aan de slag met de matchmaker van HelloFresh, is geheel gratis overigens. Hierbij kun je kiezen uit bijvoorbeeld vis, vlees, rijst, pasta en nog een aantal dingen. Omdat ik een nieuw pastarecept wou hebben koos ik uiteraard voor pasta. Ik kwam uit op het Conchiglie met rode pesto en feta recept.

Omdat de kinderen en ikzelf niet dol zijn op feta verving ik de feta voor kastanje champignons. Op de één of andere magische manier vinden mijn kinderen het eten eerder lekker wanneer ze zelf inspraak hebben. Daarom mochten ze de Conchiglie pasta vervangen voor een pasta naar keuze. Het werd Pipe Rigate. Ook besloot ik er kip aan toe te voegen en pijnboompitjes. Het recept was een groot succes, er werd zelfs meerdere keren opgeschept!

Ingrediënten voor Pipe Rigate met rode pesto en kip voor 4 personen:

 • 500 gram Pipe Rigate
 • 300 gram kipfilet
 • een zakje pijnboompitjes
 • 5 gram verse basilicum
 • 80 gram rode pesto
 • klein zakje rucola
 • 250 gram mini-romatomaten
 • een bakje kastanje champignons
 • sjalot, 2 stuks
 • olijfolie
 • extra vierge olijfolie
 • balsamico azijn
 • zout & peper
 • geraspte oude kaas

Zo maak je Pipe Rigate met rode pesto en kip voor 4 personen:

Om de Pipe Rigate met rode pesto en kip te maken beginnen we met de kipfilet in blokjes snijden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om kipfilet blokjes te halen. Is minder werk, maar relatief duurder. Daarom zou ik kiezen voor kipfilet die nog gesneden moet worden. In een kleine koekenpan, op middelhoog vuur bak je de blokjes kipfilet zo’n 8-10 minuten tot ze een mooi bruin kleurtje hebben.

Pipe rigatte met rode pestoOndertussen zet je het water voor de Pipe Rigate op in een ruime pan met deksel. Daarna ga je de sjalotjes ontdoen van de schil en vervolgens ga je de sjalotjes fijn snipperen. De romatomaten spoel je voor de zekerheid even af en daarna ga je ze halveren. Mocht je ze nog te groot vinden dan kun je de romatomaten natuurlijk op grote snijden waarmee jij tevreden bent.

Pipe Rigatte met rode pestoDan ga je de kastanje champignons schoonmaken. Vervolgens snijd je de kastanje champignons in vier stukken zodat je vier kwarten hebt. Dit zodat er nog mooie grote stukken champignon overblijven.

Kook de Pipe Rigate, 10-12 minuten. Giet daarna af en laat de Pipe Rigate zonder deksel uitstomen.

Ondertussen ga je de olijfolie verhitten in een wok of hapjespan. Wanneer de olie warm genoeg is voeg je de sjalot toe en fruit je deze 2 minuten op een middellaag vuur.

Vervolgens voeg je de kastanje champignons toe. De champignons roerbak je zo’n 4 minuten op middelhoog vuur. Vervolgens ga je de de romatomaten toevoegen en dit geheel roerbak je nog zo’n 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg daar een beetje peper en zout aan toe om het geheel op smaak te brengen.

Voeg de kipfilet blokjes toe aan de wok of hapjespan.

Dan is het tijd om de basilicum in kleine stukjes te scheuren. Voeg ook een eigen gekozen hoeveelheid pijnboompitjes toe aan het bovenstaande geheel. Wanneer de Pipe Rigate klaar is kun je deze nu toevoegen aan de wok of hapjespan. Meteen daarna voeg je de rode pesto toe en dit geheel verwarm je nog één tot twee minuten.

Maak in een klein kommetje nog een heerlijke dressing voor de rucola. Hier gebruik je natuurlijk de extra vierge olijfolie en de balsamico azijn voor.

Nu ben je klaar met koken en ga je de borden opmaken.

Verdeel als eerst de rucola over de borden en besprek de rucola met de heerlijke dressing die je zojuist gemaakt hebt.

Pipe rigatte met rode pesto

 

Voeg de Pipe Rigate met rode pesto toe en garneer het met de basilicum en eventueel wat extra pijnboompitjes. Als kers op de taart voeg je geraspte oude kaas toe.

 

Pipe rigate met rode pesto

 

Smakelijk!

 

pipe rigate met rode pesto en kip

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *