bedrijfsmiddelen leasen

Bedrijfsmiddelen leasen kan interessant zijn voor ondernemers

Zakelijk By okt 12, 2020 No Comments

Bedrijven hebben equipment nodig om omzet te genereren. Met equipment en deskundige mensen wordt omzet gegenereerd. Dit kunnen auto’s zijn of andere transportmiddelen, maar ook kantoor middelen zoals laptops en netwerkapparatuur. Deze bedrijfsmiddelen kunnen een aanzienlijke aanslag betekenen op het bedrijfskapitaal.

Equipment

De meeste ondernemers zijn bekend om voertuigen te leasen. Dit kan in een financial lease of operational lease vorm. Maandelijks wordt een bedrag betaald gedurende een afgesproken periode. Equipment lease kent eenzelfde vorm maar dan in de aanschaf van duurzame gebruiksmiddelen. De gebruiksmiddelen kunnen nieuw of zelfs gebruikt zijn. Bij gebruikte middelen gaat het om jong gebruikte transport- en bedrijfsmiddelen die nog een jarenlange gebruiksduur hebben.

Lease

Bij equipment leasen wordt de gebruiker economisch eigenaar waarbij het bedrijfsmiddel als onderpand dient voor de financiering. Het onderhoud dient dan door de gebruiker zelf te worden gedaan. Voordeel van deze financiering is dat de ondernemer gebruik kan maken van de Investeringsaftrek. Dit betekent een eenmalige aftrek van 28 procent van de waarde van het bedrijfsmiddel van de winst. Hierdoor ontstaat er een vermindering van de belastingaanslag.

Voordelen

Het grote voordeel van leasen is dat er geen groot bedrag vrijgemaakt hoeft te worden. Ook biedt deze vorm voor kortere perioden voordelen in vergelijking met aanschaf. Veel is natuurlijk afhankelijk van het gehanteerde rentepercentage bij het leasecontract en de gebruiksduur. Wordt een bedrijfsmiddel gedurende de maximale gebruiksduur door het bedrijf gebruikt dan is eigen aanschaf voordeliger. Overigens kan er ook een omgekeerde lease gecreëerd worden. Bij volledig eigendom wordt de financiering van het bedrijfsmiddel omgezet in een leasevorm via de zogeheten leaseback.

De meeste ondernemers gebruiken leasen om zonder een éénmalige investering de noodzakelijke bedrijfsmiddelen aan te kunnen schaffen. Een alternatief vormt een bedrijfslening bij een kredietverstrekker. Het maken van een vergelijk tussen lease en lenen kan de moeite waard zijn.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.