Ik wou geen kinderen en nu heb ik er 3

Mama & Kinderen By jun 21, 2018 2 Comments

Dat mijn ouders opa en oma zouden worden van mijn kinderen is iets wat ze waarschijnlijk nooit verwacht zouden hebben. Kinderen? Ik wou geen kinderen. Hoewel ik altijd heel goed begrepen heb dat je geen kinderen neemt maar het een geschenk is wat je krijgt, heb ik er nooit over gedroomd om kinderen te krijgen. Ik wou geen kinderen en nu heb ik er 3, 3 kinderen waar ik zielsveel van houd en waar ik niet meer zonder zou kunnen of willen.

Ik vond kinderen gewoon niet leuk

Kinderen? Nee, vond ik gewoon niets aan. Zag mezelf ook niet als een moeder. Ik had één droom en dat was mijn eigen café hebben. Dat café zou mijn kindje worden. Liep toch even wat anders… Beide zou ook kunnen, zeker. Maar kinderen, ik dacht eigenlijk dat dat niet aan mij besteed was. Ik vond ze ook nooit leuk en had niet de behoefte om moeder te zijn. Natuurlijk had ik geen hekel aan kinderen, ik paste wel eens op en dat was prima. Maar zelf kinderen hebben, dat was niet mijn droom.

En nu heb ik 3 kinderen

Had je mij 10 jaar geleden verteld dat ik moeder zou zijn van 3 kinderen dan had ik je voor gek verklaard. Had er ook best een aardig geld bedrag op willen inzetten, ik wist het zeker. Maar nu ben ik dan toch moede van 3 kinderen. En weetje, ik geloof dat ik het best nog prima doe. Ze zijn gezond, eten goed, zijn wel eens vervelend maar verre van onhandelbaar. En het meest belangrijke is dat ze gelukkig en gezond zijn. Ik ben dol op ze en zou ook echt niet weten wat ik nog zonder ze zou moeten.

Mijn 3 kinderen

Zoals elke ouder vind ik mijn kinderen het liefst, leukst en knapst. Maar ook ik heb dagen dat ik ze wel eens achter het behang kan plakken. Gelukkig is dat de meeste dagen dan weer niet zo ;).

Merel

Merel is een erg bijzonder meisje. Gevoelig en erg slim. Ze leerde mij moeder te zijn, ze leerde mij wat onvoorwaardelijke liefde is en hoewel ze veel van mij leert, leer ik ook elke dag nog van haar. Ze is een erg lieve grote zus die voor haar broertje en zusje opkomt en durft te zeggen wat ze wil en denkt.

Bram

Bram is mijn jochie, mijn ventje. Met 1 grote zus en 1 kleine zus zal hij straks aardig wat te stellen hebben, maar nu is hij ze nog de baas. Hij is erg lief en gevoelig maar ook kan hij ontzettend stoer zijn. Toen zijn vinger tussen het raam kwam en hij naar het ziekenhuis moest was hij zo ontzettend stoer. Wat was ik trots op hem.

band tussen moeder en zoon

Emma

Emma is nu 8 maand oud en is een erg lieve kleine baby. Ze is eigenlijk altijd vrolijk en het is een feestje om haar weer uit bedje te mogen halen. Knuffelen is iets waar ze gek op is en ik ook. Het is een vlotte tante die nu al zelfstandig probeert te gaan staan. Ze is gek op haar grote broer en zus en laat dat ook echt merken. Emma zal mijn laatste baby zijn en stiekem hoop ik dat ze nog wel even baby wil blijven.

8 maand oud

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

2 Comments

  1. Ilse Visscher schreef:

    Bijzonder hoe het kan lopen he Maddy?! Je doet het fantastisch en hebt drie prachtige kinderen. Onbewust gemaakt om mama te zijn! X

  2. Nicole Orriëns schreef:

    Ik ben wel benieuwd wat er precies veranderde bij je. Kwam het bijvoorbeeld door je partner?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.