speelafspraakjes

Hoeveel speelafspraakjes per week mogen mijn kinderen plannen?

Mama & Kinderen By jun 15, 2018 No Comments

Merel en Bram gaan nu nog 4 dagen in de week naar school, volgend jaar zal daar ook de vrijdagmorgen bij komen. Over het algemeen haal en breng ik ze alle dagen dat ze naar school moeten ook zelf naar school. Als de kinderen op school zitten ben ik met Emma thuis en ben ik of in het huis aan het rommelen, met Emma bezig of met de site. Daardoor heb ik best wat vrije tijd als de kinderen van school komen. Elke dag willen ze een speelafspraakje, ik niet. Sinds kort hebben we een regel wat betreft hoeveel speelafspraakjes per week ze mogen hebben.

Het plannen van speelafspraakje

Persoonlijk vind ik het fijn als ik weet waar ik aan toe ben. Dat speelafspraakjes in de ochtend of de dag ervoor gemaakt worden. Mijn kinderen daarentegen boeit dat echt helemaal niets. Elke dag zeuren ze of ze mogen spelen, en soms vind ik dat gewoon even niet nodig. Niet omdat ze niet mogen spelen van me, maar omdat ik niet altijd zin heb ik een huis vol kinderen. En soms heb ik ook gewoon andere plannen gemaakt.

1x per week een speelafspraakje

Nu denk je misschien..1 speelafspraakje? Hoeveel speelafpraakjes?? Serieus 1? Ja hier in huis mogen de kinderen 1x per week een speelafspraakje plannen. Meestal gebeurt dit op de maandag of dinsdag. Op woensdag gaan ze namelijk graag spelen bij opa en oma en op donderdag zijn ze al zo moe van de afgelopen week dat ze (vooral Bram) al op de bank liggen te slapen voordat het avondeten op tafel staat. School kost de kinderen ontzettend veel energie. Vooral Merel vraagt erg veel van zichzelf. Ze is een streber, wil alles koste wat kost goed doen. Als ze een kinderfeestje hebben op woensdag of vrijdag maken we een uitzonderen natuurlijk. En soms, als ze niet helemaal kapot zijn van een week school mogen ze op donderdagmiddag nog even spelen. Maar over het algemeen mogen ze beide 1 dag per week met een vriendje of vriendinnetje van school spelen. In de buurt kunnen ze natuurlijk ook gewoon lekker buiten spelen met de buurtkinderen. Het is niet dat ze na school binnen moeten blijven en niets mogen. In de buurt spelen zie ik niet als een speelafspraak, als je ze zat bent of de kinderen zijn het zelf zat gaan ze gewoon weer naar huis. Ook spelen ze lekker buiten, iets waar ik een fervent voorstander van ben.

Hoe zit het bij jullie met speelafspraakjes?

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.